Nisam nešto pratio razloge ovakvog kalendara utrka ove sezone.
U čemu je razlog da je SPA Frankoschamps ovako rano
?!?! Osim što bi izbjegli kišu (eventualno) jesenju krajem kolovoza mjeseca?!?!
Iako nisam njegov fan, polako mi postaje biti žao Rusella. Ne znam što se događa iza scene, ali imam osjećaj kao da ga se Mercedes želi na više-manje suptilan način riješiti. Toto je za njegov vikend rekao da je dijelom zbog pogonske jedinice, a dijelom zbog njegove vožnje. Nije baš supportive.
Objektivno... HAM je izveo "Hamiltona™" na Russelu... i popio kaznu. Možda i nije bila namjera, ali mu se nekako često desi. Pitanje je jel bi bilo kazne da RUS nije završio u šljunku (obzirom da je prvi krug)... s druge strane LEC bi 100% popio (i to ne samo 5 sec) kaznu da je PIA završio van staze. To je taj problem kad se kao ne gleda posljedica a zapravo se gleda.
Objektivno... HAM je izveo "Hamiltona™" na Russelu... i popio kaznu. Možda i nije bila namjera, ali mu se nekako često desi. Pitanje je jel bi bilo kazne da RUS nije završio u šljunku (obzirom da je prvi krug)... s druge strane LEC bi 100% popio (i to ne samo 5 sec) kaznu da je PIA završio van staze. To je taj problem kad se kao ne gleda posljedica a zapravo se gleda.
Tako je. Ako gledamo potez bez posljedica, Leclerc je napravio veću glupost od Hamiltona, pogotovo ako razmatramo koje brzine su bile u pitanju. Posljedica je Hamiltonu donijela kaznu, a Leclerc se sretno izvukao.
Russel je bio ispred Ham sa prednjom osovinom na ulasku u zavoj i po tome ima pravo na unutrašnju stranu.
Russ se mogao i trebao držati više lijevo a Ham dat malo više prostora s obzirom da zna da ga mora dat, a vjerujem i da oboje ne žele dnf.
S druge strane Lcl je ispred, Pia u nijednom trenutku nije imao prednost a ostavljeno je bilo dovoljno mjesta da je sa svim kotačima na stazi. Sve je to rubno al unutar granice čvrstog utrkivanja i dozvoljeno pa time i takva presuda o kazni.
My2cents
Hamilton nije niti gledao Russella. On se vozio iz Maxa i pitao se zašto ovaj momak ide na tako kasno kočenje u vanjsku stranu, a zna da ga neću primiti ispred sebe u minikolonu.
Russell je trebao znati da kod nekih vozača to ne prolazi. I Lewis i Max bi išli u full kontakt iliti nogom u glavu. Pametno je trebao voziti 1-2 kruga iza Hamiltona i onda krenuti u pretjecanja.
EDIT: Leclerc - e on je već panjina. Ono je zaista bilo za kaznu. Brani se kao luđak i gora na travu, a onda uđe Mclarenu između kotača baš pred kočenje. Sav kontakt je njegova krivanja. 100% njegova krivnja.
Lewisu se ne može pripisati niti 30% krivice.
Russell: "Iskreno, mislim da je to bio trkaći incident. Lewis snosi veći dio odgovornosti, ali nije napravio ništa bezobzirno niti namjerno."
Mislim da bi Max ako ode iz RBR najvjerojatnije odlučio za Mercedes.
Tu bi možda Toto mogao ponuditi otkup ugovora Ferrariju za Kimija, talijan talijanima.
Mislim da bi Max ako ode iz RBR najvjerojatnije odlučio za Mercedes.
Tu bi možda Toto mogao ponuditi otkup ugovora Ferrariju za Kimija, talijan talijanima.
Ništa od toga, Kimi je nova zvijezda ne treba mu glavobolje sa Verstapenom. Mclaren je izglednija opcija za Maxa iako mislim da će i dalje ostat u RBu.