Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 31.351
|
čitano: 6.755.283
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 mjeseci
Bodybuilding - od početnika do naprednih

Gledam malo po redditu i liftvaultu programe koji se uglavnom preporucuju i svi su bazirani vise na powerliftingu nego na bodybuildingu. Najpopularniji program je neki od nsunsa koji je cisti powerlifting. Imam osjecaj ko da je bodybuilding demoniziran u danasnje vrijeme, da danas treba trenirat samo za snagu i "zdravlje" 😂

6 godina
protjeran
Re: Bodybuilding - od početnika do naprednih
Angelo97 kaže...

Gledam malo po redditu i liftvaultu programe koji se uglavnom preporucuju i svi su bazirani vise na powerliftingu nego na bodybuildingu. Najpopularniji program je neki od nsunsa koji je cisti powerlifting. Imam osjecaj ko da je bodybuilding demoniziran u danasnje vrijeme, da danas treba trenirat samo za snagu i "zdravlje" 😂

Ako ne za snagu i zdravlje nego za što? Sa snagom i zdravljem dolazi i privlačna forma.

9 mjeseci
Govorim o tome da je vecina rutina powerlifting stil, a ne bodybuilding. Danas ako kazes da zelis biti bodybuilder gledaju te ispod oka cak i unutar "fitness" svijeta.

U drugu ruku spominje se zdravlje, a niko ne zeli radit cardio i slicno koji iako nije nuzan za fat loss za zdravlje srca i kondiciju je savrsen.
10 godina

Kaže Greg da su i olimpijci na steroidima ne na dozama koju koriste bodybuilderi ofc ali na dovoljnim dozama da imaju poguranac.

14 godina

Zamisli da imam 20minuta slušat greg dufus ducceta, di bi aj stigao.

svaka ti čast. čim glas čujem nemam vremena ni volje 

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
13 godina
BeLLicus kaže...

Kaže Greg da su i olimpijci na steroidima ne na dozama koju koriste bodybuilderi ofc ali na dovoljnim dozama da imaju poguranac.

cuj to, fascinantno, tko bi rekao da su vrhunski sportasi na kemiji :( kuda ide ovaj svijet

13 godina
fila2208 kaže...

isto, nemam zivaca za to slusati... I vecina videa sto radi su gluposti, samo neki beefovi s drugim likovima, pravljenje drame itd, lik od 50 godina

10 godina
fila2208 kaže...

Cim mu vidim facu i cujem glas asocira me na onog kera terijera...sto samo laje i skakce na mistu,a minijaturan.

Origin_Steam: hrka11
8 godina
Petar hw kaže...
love2ml86 kaže...
Petar hw kaže...

ajd dobro ipak ima tragova utega, pribojao sam se da si teski dyel slucaj kao exer

daj stavi i nezamucenu da vidimo tvrtka

Što bi od dodataka prehrani preporučio? (izuzev proteina/creatina koji već uzimam)

magnezij glicinat ili citrat 400mg

cink 30-50mg

d3 5000iu

sve ostalo je opcionalno, ovo gore je must have za funkcioniranje tijela cns-a i za spavanje, vecina ljudi ce osjetiti kvalitetan magnezij po zivopisnim snovima (kvalitetan magnezij ne znaci proizvodac nego vrsta magnezija, citrat i glicinat su iskoristivi 90%, oksid i karbonat u mineralnim vodama i sumecim tabletama 5%)

takoder l-citrulin i aakg vrhunski prije treninga, po 5g, bas se osjeti bolji pump i zile poiskacu ako si na dovoljno niskom bodyfatu, belikus pump chaser probaj to dvoje obavezno 

evo moj supplement stack 

high resolution pic: https://freeimage.host/i/dz02SjI

može pojašnjenje čemu ti koristi: L-tyrosine, P5P i 5-HTP?

6 godina
@bellicus prilično sam siguran da to nije točno i da lik bubeta. Be smiju imati ni malo steroida u krvi. Tek su neki olimpijski sportaši priznali da su izvan sezone koristili dok ih ne testiraju i to da bi se brže oporavili od ozljede. I nešto su "zviždači" spominjali da sumnjaju na cijeli Jamajka trkački tim da izvan sezone koriste.

Npr. biciklizam je nekad bio prljav što se varanja sa kemijom tiče. Ali danas je potpuno čist i ne smiju niti tablete protiv bolova koristiti, zato što će pasti na doping testu. Eventualno moraš imati dobar razlog (tešku ozljedu) da smiješ uzeti nešto protiv bolova. Nakon svake utrke pobjednik, najagresivniji vozač i jedan random idu na test pišanje.

I ako ćemo biti sumnjičavi nogometaši su upitni, zato što FiFa ne priznaje svjetsku anti doping agenciju (kako li se zove) nego ima neku svoju analizu u Švicarskoj.
13 godina
neaktivan

Greg vam je tata.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2024 2:52 (k1klop).
3 godine
HowYesN0 kaže...
Petar hw kaže...
love2ml86 kaže...
Petar hw kaže...

ajd dobro ipak ima tragova utega, pribojao sam se da si teski dyel slucaj kao exer

daj stavi i nezamucenu da vidimo tvrtka

Što bi od dodataka prehrani preporučio? (izuzev proteina/creatina koji već uzimam)

magnezij glicinat ili citrat 400mg

cink 30-50mg

d3 5000iu

sve ostalo je opcionalno, ovo gore je must have za funkcioniranje tijela cns-a i za spavanje, vecina ljudi ce osjetiti kvalitetan magnezij po zivopisnim snovima (kvalitetan magnezij ne znaci proizvodac nego vrsta magnezija, citrat i glicinat su iskoristivi 90%, oksid i karbonat u mineralnim vodama i sumecim tabletama 5%)

takoder l-citrulin i aakg vrhunski prije treninga, po 5g, bas se osjeti bolji pump i zile poiskacu ako si na dovoljno niskom bodyfatu, belikus pump chaser probaj to dvoje obavezno 

evo moj supplement stack 

high resolution pic: https://freeimage.host/i/dz02SjI

može pojašnjenje čemu ti koristi: L-tyrosine, P5P i 5-HTP?

l-tyrozine - fokus na treningu i dopamine boost, nadem se ekstra fokusiran za vrijeme serije zagledan u jednu tocku i peglam. mada sam i inace fokusiran pa nezz jel zbog toga, po meni nista posebno i not worth buying

5-htp - navodno smiruje i podize serotonin, nisam osjetio, wont buy again

p5p - vitamin b6 u lako dostupnoj formi, u velikim kolicinama 300-500mg smanjuje hormon prolaktin prilikom koristenja jacih aas (planirano nekad u buducnosti), ne treba nikom ovdje

od svega sa slike sto bih preporucio je d3, magnezij glicinat, cink, kreatin ako se ne jede meso, glukozamin za zglobove, aakg i citrulin za pump i iskakanje zila

e da i l-theanin 300+mg ako ste cesto nervozni, i bergamot fruit dokazano podize hdl (dobar kolesterol), na ldl (los kolesterol) ne utjece. ako se nekad u zivotu nadete snizenog hdl kolesterola ili netko bliznji vidi na krvnom nalazu (najcesce debela baba, deda, strina) poceti uzimati bergamot fruit barem 600mg dnevno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2024 7:15 (Petar hw).
9 godina
ajimerej kaže...
@bellicus prilično sam siguran da to nije točno i da lik bubeta. Be smiju imati ni malo steroida u krvi. Tek su neki olimpijski sportaši priznali da su izvan sezone koristili dok ih ne testiraju i to da bi se brže oporavili od ozljede. I nešto su "zviždači" spominjali da sumnjaju na cijeli Jamajka trkački tim da izvan sezone koriste.

Npr. biciklizam je nekad bio prljav što se varanja sa kemijom tiče. Ali danas je potpuno čist i ne smiju niti tablete protiv bolova koristiti, zato što će pasti na doping testu. Eventualno moraš imati dobar razlog (tešku ozljedu) da smiješ uzeti nešto protiv bolova. Nakon svake utrke pobjednik, najagresivniji vozač i jedan random idu na test pišanje.

I ako ćemo biti sumnjičavi nogometaši su upitni, zato što FiFa ne priznaje svjetsku anti doping agenciju (kako li se zove) nego ima neku svoju analizu u Švicarskoj.

Svi su cisti dok ih se ne skuzi.

Ovo je bilo nedavno.

https://www.cyclingnews.com/news/andrea-piccolos-doping-bust-sends-shockwaves-through-ef-education-easypost/

Sigurno je situacija bolja ndg prije

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
10 godina
Ako si na normalnoj bb prehrani, tj, jedeš puno mesa i jaja, ne trebaju ti dodatni magnezij i cink.
Kreatina ni blizu ne možeš dobiti 5g na dan samo iz mesa tako da se on isplati suplementirati.
Dodatni D3 ti ne treba ako izlaziš iz kuće i ne živiš na Islandu.

Igranje sa suplementima može imati i kontraefekt jer pretjerane doze iz suplemenata jednog minerala mogu sprječiti apsorpciju drugoga, stvaraju si nepotrebnu konkurenciju.

Uzimanje nekog multivitamina koji ima svega po malo je dobro rješenje jer će to adresirati eventualni manjak jednog vitamina bez sprječavanja apsorpcije drugih.
3 godine

zanemariti ovo gore, dnevno valja suplementirati zinc 30-50mg, magnezij 300-500mg, d3 5000iu

jaja i meso imaju po 1mg zinca u 100g, magnezija isto sitno 30ak mg (rda je 400mg), d3 ne treba suplementirati samo tijekom ljetovanja dok provodite dosta vremena goli na suncu

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2024 9:46 (Petar hw).
6 godina
@Kresaux slažem se da je dovoljno uzimati neki multimineral ali treba nam dodatan zink i kvalitetan magnezij.

Slažem se u potpunosti sa Petrovom zadnjom izjavom: dnevno valja suplementirati zinc 30-50mg, magnezij 300-500mg, d3 5000iu

jaja i meso imaju po 1mg zinca u 100g (rda je 30mg), magnezija isto sitno 30ak mg (rda je 400mg), d3 ne treba suplementirati samo tijekom ljetovanja dok provodite dosta vremena goli na suncu

Tako da onaj solgar kalcij, magnezij, zunk + D3 je sasvim dovoljan. Ili neka druga marka kao ovaj moj:
10 godina
Kod D3 se mogu složiti da ekstra doza neće napraviti neku štetu. Znam jednog dermatologa koji uzima 10x preporučene doze.
Cink i magnezij sam uzimao par mjeseci uz apsolutno nikakav osjetni učinak. Tu bih još mogao istražiti pa slobodno napišite koji su to navodni benefiti konkretno za bb i uzrok manjka?

Ovo su neka generalna pravila vezano za suplementaciju:
- suplementi su dodatak, a ne nadomjestak zdravoj raznolikoj prehrani
- suplementiranjem se rješava manjak nekog vitamina/minerala, a tijelo odbacuje sav nepotrebni višak
- ako sumnjate na nedostatak nečega napravite laboratorijski nalaz
- ignorirati savjete likova koji su si uspjeli opravdati uštrcavanje steroida, a jedino objašnjenje im je “trust me bro”
15 godina
Kresaux kaže...

- ignorirati savjete likova koji su si uspjeli opravdati uštrcavanje steroida, a jedino objašnjenje im je “trust me bro”

Bez obzira na sve, ovo ti je baš debilna izjava, sorry.

It is always darkest just before the dawn.
3 godine

dali jos netko ovakvu zensku smatra bucmastom ili je mene teretana totalno sjebala?

6 godina
protjeran
Petar hw kaže...

dali jos netko ovakvu zensku smatra bucmastom ili je mene teretana totalno sjebala?

Imaš sjebanu percepciju, i ne znam zašto bi te teretana sjebala, takav si oduvijek.. u konačnici u teretani ima i debelih i bucmastih..

3 godine

jest oduvijek volim mrsavije npr ovako nesto attached i nije sad bitno kakvih ima po teretanama ali zanima me jel jos nekome to gore neprihvatljiv zenski bodyfat (za spolni odnos/za gledati po doma) ili vi gym orijentirani dudesi vidite normalno zensko celjade?

15 godina
Petar hw kaže...

Top, meni je ovo taman 

It is always darkest just before the dawn.
3 godine

meni je 5/10, morao bih se napit za đanđi manđi

9 godina

Nisi ti jos jebo nista kolko vidim

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
6 godina
Oprostite što prekidam vašu diskusiju o ženama (inače ja volim da ima MALO "carskog mesa", ne volim mršave ženke sa trbušnim mišićima i koščatom stražnjicom, volim veliku mesnatu guzicu 😍). Ono koščato i mršavo što hoda po modnim pistama su uveli gejevi i pedofilčine, koji se pale na mršave dečkiće.
Ali o ukusima se ne bi trebalo raspravljati, dobro nešto je trendi i nešto nam nameću propagande ali zaista ima mužjaka koji se lože na mršavice, kao i onih što gledaju da je što rumenija kao prasica.

@Kreasux za supplements svi savjetuju ljude koji se troše, koji puno treniraju, puno se znoje, najviše kod trčanja i bicikliranja obavezno da uzimaju dodatni magnezij i cink. Zato što se obilato znojimo i izbacujemo minerale kroz znoj.
Pro sportaši koji još više treniraju i znoje se abnormalno oni moraju dodatno uzimati čak i natrij (sol), dok mi rekreativci sol kroz našu uobičajenu prehranu unesemo dovoljno i previše. Ali magnezija ne možemo hranom unijeti dovoljno, pogotovo danas zato što je hrana sve više siromašnija magnezijem zbog prekomjernog iscrpljivanja zemlje "industrijskom" sadnjom.

A za dizanje i koliko ti pomaže zink i magnezij mislim da ne možeš osjetiti veliku razliku, ali magnezij te digne i nije ga dobro uzimati kasno navečer zato što je teže zaspati (osim ako se ne radi o onoj magnezij mješavini za bolji san). Zink je za imunitet, pa sad kako to provjeriti... idi kod gubavca i liži mu rane pa testiraj ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2024 10:03 (ajimerej).
3 godine
ajimerej kaže...
Ono koščato i mršavo što hoda po modnim pistama su uveli gejevi i pedofilčine, koji se pale na mršave dečkiće.

nesto si pobrko

i soli dovoljno uzima osoba na kruhu junku i salamama, na "bodybuilding" prehrani valja obavezno soliti jer sva ta zdrava hrana krumpir jaja riba meso voce povrce riza - ne obiluje natrijem

i obicnu jodiranu sol valja koristiti 5kn 1kg, ne izmisljati toplu vodu sa himalajskom nejodiranom

i magnezij ne dize i nije teze zaspati od njega

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2024 10:43 (Petar hw).
6 godina
@Petar pa dobro nešto jesam skratio ali navedi točno što jbga ti.

Slažem se za sol što si napisao i naveo sam pro i nas obične i što sam tu pobrkao, što nas šačica jede baš ako pro sportaši?

Ali vjeruj meni smeta svaki K za san, magnezij čak i vitamin C. Što kod većine valjda nije slučaj.
3 godine

ovo citirano si pobrko

"uobicajena" prehrana, mislio sam uobicajenu bb prehranu? ili u ovoj temi samo kordas angelo belikus smit i ja smo na takvoj prehrani a vi ostali na salamama pastetama smokiju i pekari daj sta das samo da se napuni trbuh? vi na pastetama i pekari ne trebate brinuti oko soli jer sve to ima natovareno soli, ako se jede kvalitetno bodybuilding onda se sve soliti treba odnosno valja suplementirati sol, 5g soli je rda sto je mala ravna cajna zlicica soli, i to je za sedentary homosapiensa, ako se trenira treba i duplo.

magnezij da ti steti spavanju ti ne vjerujem (mada placebo ako si tako utovio u glavu svasta je moguce), vit c moguce

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2024 11:10 (Petar hw).
13 godina

Slažem se oko unosa soli, Stan Efferding non stop drobi oko toga. Što se magnezija tiče, diskutabilno je jedino pomaže li kod spavanja ili ne, ima oprečnih studija, ali nikad još nisam čuo da itko debatira smeta li kod spavanja. U najgorem slučaju biti će sve kao što bi bilo bez suplementiranja. 

14 godina

kako, zar kombinaxcija zinka i magnezija ne pomažu kod spavanja,?

ujedini što me dži je ako kasno uzmem vitamin c

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice