Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.010
|
čitano: 8.147.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Rast mišića i visina
forzzuk kaže...

Evo kroz par dana mi završava prvi ciklus suplementacije kreatinom.

Namjeravam se informirati po netu pa usput pitam i ovdje;

da li postoji nekakva praksa korištenja gainera ili nečeg sličnog u vremenu pauze do sljedećeg ciklusa?

Dakle, gledam pauzirati nekakvih 3 tjedna pa onda opet ciklus 42 dana kreatin.

Također, koliki su gubici dobivene mišićne mase / snage u treningu (manja koncentracija odnosno količina ATP-a možda igra ulogu?)

Koliko čitam, neminovno je povlačenje vode no nekako mi je logično da ono što sam dobio treningom

neće samo tako 'nestati'.

Naravno da neće nestati, malo ćeš pasti u snazi, ali sami mišić nećeš tako lako izgubiti.

I kakve fore sa gainerom dok pauziraš? pa udebljat ćeš se!

NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Na par mjesta sam naletio da ljudi koriste gainere nakon kreatinskog ciklusa.

Pošto ne znam zašto, ukoliko to uistinu i rade - nisam imao vremena proučiti, pitam ovdje.

Van toga, standardno Whey i dalje uvijek ostaje svaki dan.

Something witty.
15 godina
forzzuk kaže...

Pošto ne znam zašto, ukoliko to uistinu i rade - nisam imao vremena proučiti, pitam ovdje.

Ne znam, ne vidim u tome koristi, gainerima unosiš hrpu kalorija i šećera, a ako ne vježbaš i to ne trošiš, šta se dešava sa tijelom nego gomila sve to...imho.

tri tjedna ''očisti'' se od svega i onda se vratiš u trening i u punjenje čime već želiš, whey kreat ili što već

Eto toliko od mene, naravno nek netko drugi to sve prokomentira, haul ili netko tko ima nešto konkretnije za reći.

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
forzzuk kaže...

Evo kroz par dana mi završava prvi ciklus suplementacije kreatinom.

Namjeravam se informirati po netu pa usput pitam i ovdje;

da li postoji nekakva praksa korištenja gainera ili nečeg sličnog u vremenu pauze do sljedećeg ciklusa?

Dakle, gledam pauzirati nekakvih 3 tjedna pa onda opet ciklus 42 dana kreatin.

Također, koliki su gubici dobivene mišićne mase / snage u treningu (manja koncentracija odnosno količina ATP-a možda igra ulogu?)

Koliko čitam, neminovno je povlačenje vode no nekako mi je logično da ono što sam dobio treningom

neće samo tako 'nestati'.

Naravno da neće nestati, malo ćeš pasti u snazi, ali sami mišić nećeš tako lako izgubiti.

I kakve fore sa gainerom dok pauziraš? pa udebljat ćeš se!

Kolko sam skužio, prestat će s kreatinom, a ne s treningom.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljudi sta bi mogao napraviti od drveta za kucno vjezbanje , nesto kao za propadanje ..

Ako znate nesto ili imate kakvu ideju , javite se :(

dary555
17 godina
fila2208 kaže...
forzzuk kaže...

Ne znam, ne vidim u tome koristi, gainerima unosiš hrpu kalorija i šećera, a ako ne vježbaš i to ne trošiš, šta se dešava sa tijelom nego gomila sve to...imho.

tri tjedna ''očisti'' se od svega i onda se vratiš u trening i u punjenje čime već želiš, whey kreat ili što već

Eto toliko od mene, naravno nek netko drugi to sve prokomentira, haul ili netko tko ima nešto konkretnije za reći.

Pa, onako iz mog nekog saznanja, ne treba čišćenje više tjedana ili mjesecima od kreatina, 
pa kreatin je samo još jedna (doduše korisnija) aminokiselina, nije to steroid.
Samo je dobro koji tjedan, 10 dana pauze da se tijelo ne navikne na suplement, pa smanji vlastitu
proizvodnju i da ima manji šok, dakle gubitak mišićne mase ako se s vremena na vrijeme pauzira
(iako ajd i to je upitno, ali ne škodi malo promjene).
Dakle koliko sam i ja shvatio, forzzuk, ako nastaviš vježbati,
a slobodno tamani i gainere, što god, samo treniraj. Inače bude ovo što kaže fila.
Što se tiče famozne vode, nije to toliko izraženo (retencija vode pa ispuštanje kad se ne pije kreatin), ja
na sebi nisam primjećivao neke strahote. Mrvu manji peak snage, ali i to dosta subjektivno.
Daleko više na peak snage
utječe jesam li neispavan, loše jeo ili imao kakvu fizičku ozljedu, zamor, upalu, prehladu itd.
Ja doduše nikad nisam pribjegavao punjenju, pa je možda tamo situacija izraženija.
Oni koji su se punili u stilu loading faze od 6x5 grama dnevno 1 tjedan pa 3x5 gr u tri tjedna
nek se jave, pa opišu svoja iskustva. Moguće da se tamo situacija sa vodom više primjeti.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
overhaul kaže...

Pa, onako iz mog nekog saznanja, ne treba čišćenje više tjedana ili mjesecima od kreatina, 
pa kreatin je samo još jedna (doduše korisnija) aminokiselina, nije to steroid.
Samo je dobro koji tjedan, 10 dana pauze da se tijelo ne navikne na suplement, pa smanji vlastitu
proizvodnju i da ima manji šok, dakle gubitak mišićne mase ako se s vremena na vrijeme pauzira
(iako ajd i to je upitno, ali ne škodi malo promjene).
Dakle koliko sam i ja shvatio, forzzuk, ako nastaviš vježbati,
a slobodno tamani i gainere, što god, samo treniraj. Inače bude ovo što kaže fila.
Što se tiče famozne vode, nije to toliko izraženo (retencija vode pa ispuštanje kad se ne pije kreatin), ja
na sebi nisam primjećivao neke strahote. Mrvu manji peak snage, ali i to dosta subjektivno.
Daleko više na peak snage
utječe jesam li neispavan, loše jeo ili imao kakvu fizičku ozljedu, zamor, upalu, prehladu itd.
Ja doduše nikad nisam pribjegavao punjenju, pa je možda tamo situacija izraženija.
Oni koji su se punili u stilu loading faze od 6x5 grama dnevno 1 tjedan pa 3x5 gr u tri tjedna
nek se jave, pa opišu svoja iskustva. Moguće da se tamo situacija sa vodom više primjeti.

Ma nisam mislio konkretno neko čišćenje...mislio sam ono,dok ne vježba nek stane sa svime, pa nastavi kad počne vježbati, čisto radi uštede a i da tijelo vrati u normalu što se tiče tjelesne proizvodnje što si naveo.

Za peak snage se slažem, puno drugih faktora utječe, dok prestanak kreatina ja na sebi nisam nešto jako osjetio uopće da budem iskren.

isto sam išao lagano 10gr dnevno nisam punio. Kolega jedan punio pa je jedan tjedan bio monster, pa praznio pa se vratio...tako da eto iz njegovog iskustva mislim da je ako puniš veći lose nego kad imaš postepeno 10gr kao šta sam ja išao.

Eto ukratko.

Dakako nek se uključi još netko, zanimljiva rasprava.

11 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Danas sam odradio s kolegom neku vrstu GVT-a ali samo za ramena tj. proba kao neka,

Znaci 10 setova po 10 ponavljanja OHP-a i mogu reci da takvu bol jos nisam osjetio u deltima a o pumpu da ne pricam, nazalost misic dobi na prehebenom volumenu ali samo na kratko, kad se ohladis ostane samo bol {#}

Uglavnom ova vrsta traninga mi se stvarno dopala  tako da cu vjerovatno ubacit tu i tamo neku vjezbu 10x10 jer stvarno se prehebeno osjecam kad ga odradim,

svakako moj preporuka da se proba {#}

12 godina
neaktivan
Antonov047 kaže...

Danas sam odradio s kolegom neku vrstu GVT-a ali samo za ramena tj. proba kao neka,

Znaci 10 setova po 10 ponavljanja OHP-a i mogu reci da takvu bol jos nisam osjetio u deltima a o pumpu da ne pricam, nazalost misic dobi na prehebenom volumenu ali samo na kratko, kad se ohladis ostane samo bol {#}

Uglavnom ova vrsta traninga mi se stvarno dopala  tako da cu vjerovatno ubacit tu i tamo neku vjezbu 10x10 jer stvarno se prehebeno osjecam kad ga odradim,

Više se posveti snazi nego pumpanju, ono ok je uraditi nešto sa GVT na kraju treninga, no suština tvoga treninga bi trebala biti oko teških složenih pokreta dok si naturalac.

@topic

Ako netko nije vidio, ova je stranica predobra, ne znam zašto je prije nisam linkovao, ima članaka o svemu praktički, sve je potkrijepljeno studijama i dobila je pohvale od mnogih nutricionista diljem svijeta.

11 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
Antonov047 kaže...

Više se posveti snazi nego pumpanju, ono ok je uraditi nešto sa GVT na kraju treninga, no suština tvoga treninga bi trebala biti oko teških složenih pokreta dok si naturalac.

@topic

Ako netko nije vidio, ova je stranica predobra, ne znam zašto je prije nisam linkovao, ima članaka o svemu praktički, sve je potkrijepljeno studijama i dobila je pohvale od mnogih nutricionista diljem svijeta.

Inace se bavim powerliftom,

osobno vidim puno bolje rezultate u toj "vrsti" treninga , a za GVT sam i napisao da je super ubacit za promjenu tu i tamo koju rundu tek tolko da malo sokiras misic

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam blagu opalu na nogama i sutra mi  su mi opet noge na radu, da ih radim normalno, malo blaže ili pak da ne radim ?

eune : Flaeryy
13 godina
Rast mišića i visina

Jel može netko preporučiti neke rukavice za gym . Nemora bit ništa posebno samo da su dobre . I da ih ima za kupit u Osijeku . 

15 godina
Super flaeryy kaže...

Imam blagu opalu na nogama i sutra mi  su mi opet noge na radu, da ih radim normalno, malo blaže ili pak da ne radim ?

Samo ih dobro zagrij i nemaš frke.

13 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Jel može netko preporučiti neke rukavice za gym . Nemora bit ništa posebno samo da su dobre . I da ih ima za kupit u Osijeku . 

odi u intersport . ja sam platio 100 kn neke obicne. Super su ! 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ma kakve upale.. samo deri.. ja trenutno treniram 6dana zaredom, pa 1 off.. pull push legs, pull push legs. off ............ repeat

15 godina
Rast mišića i visina
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 12:35 (fila2208).
17 godina
neaktivan

Zabolila me leđa gledajući .{#}

http://www.zajedno.tv/strategija-razvoja-hrvatske/
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav, poceo sam ovaj tjedan ici u teretanu i htio bih povecati ramena malo tj. dobiti trokut i zategnuti listove. Cuo sam da je brzo trcanje zapravo najbolja vjezba za isticanje i zategnuce listova. Pa me sada zanima jel imate neke vjezbe koje bi mi preporucili, na sto da obratim paznju i neke savjete o prehrani 

16 godina
roach kaže...

Pozdrav, poceo sam ovaj tjedan ici u teretanu i htio bih povecati ramena malo tj. dobiti trokut i zategnuti listove. Cuo sam da je brzo trcanje zapravo najbolja vjezba za isticanje i zategnuce listova. Pa me sada zanima jel imate neke vjezbe koje bi mi preporucili, na sto da obratim paznju i neke savjete o prehrani 

nije trcanje najbolje, najbolje je izdizanje na prste s teretom, a za isticanje listova kao za isticanje biloceg je potreban sto nizi bf.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

najbolje je izdizanje na prste s teretom

Da za Gastrocnemius, za Soleus sjedeće.

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
Rast mišića i visina

Jaki sprintevi sa naglim promjenama smjera čuda čine za listove.

16 godina
donator_bubrega kaže...
mar123 kaže...

najbolje je izdizanje na prste s teretom

Da za Gastrocnemius, za Soleus sjedeće.

to sam i mislio, kombinirat oboje, kad se ovo pocne udarnicki radit a ne samo jednom tjedno listovi ce rast. naravno nece izrast neznam kako ali ce rast dokle im genetika dopusta.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Hvala na savjetima, u ponedeljak i srijedu sam dizao 30kg na listovima za pocetak, i koliko je pametno uzimanje proteina i ostalih dodataka i jer to stvarno poboljsa rezultat? 

13 godina
Rast mišića i visina

Jel netko jede/pije svoj doručak tako da npr. zobene+bananu+mlijeko stave u blender i dobro smiksaju i popiju ? Jel tako bolje , zato što ja to ne mogu jest gadi mi se više taj okus i osiječaj u ustima kad ih jedem ?? 

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Jel netko jede/pije svoj doručak tako da npr. zobene+bananu+mlijeko stave u blender i dobro smiksaju i popiju ? Jel tako bolje , zato što ja to ne mogu jest gadi mi se više taj okus i osiječaj u ustima kad ih jedem ?? 

jos ubacis mjericu wheya i to sve lijepo smiksas i to je to.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljudi jel moguce da sam od proteina cijelo vrijeme zedan? Evo vec dva-tri dana stalno zedan.Stomak pun, usta suha .Cim sam poco po netu gledat bacaju dijabetes (Nabijem ih !!! ) . Ali sam skuzio da kad ne pijem whey dva-tri dana da mi se vrati u normalu il je to slucajnost ? 

13 godina
Rast mišića i visina

E to mi je bitno da si mi reko .Da ne bacim 300 kuna blender a da mi se ne sviđa . 

Šta vi ekipica pojedete poslije treninga osim jaja i sira i tunjevine ? jel ima još nešto što je dobro za jest poslije treninga . 

15 godina
Damir1908 kaže...

Ljudi jel moguce da sam od proteina cijelo vrijeme zedan? Evo vec dva-tri dana stalno zedan.Stomak pun, usta suha .Cim sam poco po netu gledat bacaju dijabetes (Nabijem ih !!! ) . Ali sam skuzio da kad ne pijem whey dva-tri dana da mi se vrati u normalu il je to slucajnost ? 

Ako se još osjećaš slabo(manje glukoze u stanicama => manje energije) postoji mogućnost

Jesi možda pretil?

Moje će ideje jednoga dana pokretati svijet! Ne postoji zastava dovoljno velika da prekrije nevine ljudske žrtve!!
13 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Top Bugovac kaže...
Damir1908 kaže...

Ako se još osjećaš slabo(manje glukoze u stanicama => manje energije) postoji mogućnost

Jesi možda pretil?

Ako si gledao slike valjda nisam, 175 odpriliek i 69 kila 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice