Upgrade matična+CPU

poruka: 26
|
čitano: 3.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

Pozdrav,

eto treba mi savjet oko upgrada PC-a. Grafičku karticu ostavljam, napajanje, hardove i optičke pogone također. Znači mjenjao bih matičnu i procesor, RAM-e po mogućnosti bih također ostavio. Obzirom da želim što jeftinije proći vratio bih se na AMD komponente.

E sada, pošto baš ne pratim AMD-ove komponente zbog sve prisutnih i5 konfiguracija trebao bih koji savjet što mi je optimalno za složiti. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 14:35 (the economist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Upgrade matična+CPU

Kolko $? ADM:

MBO: ASRock A770DE+

CPU: AMD Athlon II X3 435

Ukupno: 1.034,01Kn

http://www.speedtest.net/result/785760360.png
16 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

Ako mislis zadrzadi ram trebat ce ti AM2+ ploca kao npr. Gigabyte MA790X-UD3P ili Asrock A790GXH/128M jer AM3 ploce koriste DDR3.

A procesor po volji, tj. koliko zelis potrositi. Al kad vec prelazis uzmi bar cetverojezgreni ako nista Athlon II X4 630 ili Phenom II X4 925.

Gigabyte-ica podrzava sve procesore ukljucujuci Phenom II X6 s updejtanim biosom i ujedno mi se cini da je najbolja preostala AM2+ ploca

posto vise nema za kupiti UD4 i UD5 verzija, Asrock jos nije izbacio bios za AM2+ ploce koji bi dodao podrsku za X6 ali valjd hoce.

Asrock za neke AM2+ ploce jos nije izdao bios koji bi omogucio normalno koristenje X6 procesora, pa treba malo pripaziti.

EDIT: revidirao sam ovo s podrskom posto je Asrock izbacio biose medutim nije za 790gx AM2+ seriju, sto je jako cudno.

EDIT2: Evo nasao sam neku listu Asrock ploca koji podrzavaju.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 19:23 (drnde).

0 0 hvala 1
17 godina
drnde kaže...

Ako mislis zadrzadi ram trebat ce ti AM2+ ploca kao npr. Gigabyte MA790X-UD3P ili Asrock A790GXH/128M jer AM3 ploce koriste DDR3.

A procesor po volji, tj. koliko zelis potrositi. Al kad vec prelazis uzmi bar cetverojezgreni ako nista Athlon II X4 630 ili Phenom II X4 925.

Gigabyte-ica podrzava sve procesore ukljucujuci Phenom II X6 s updejtanim biosom i ujedno mi se cini da je najbolja preostala AM2+ ploca

posto vise nema za kupiti UD4 i UD5 verzija, Asrock jos nije izbacio bios za AM2+ ploce koji bi dodao podrsku za X6 ali valjd hoce.

Kak nije kad Asrock ima podršku za X6 procesore na AM2+, i to bas na recimo A770D+ i jos na dosta modela a na ostalima koje mogu primit takav proc bude sigurno ak jos za sad nemaju tu podrsku.Cool

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=A770DE%2b

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=A785GM-LE/128M

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=A785GMH/128M

http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=N68C-GS%20UCC

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 15:23 (rambox).
16 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

Vidiš, zaboravio sam da moram uzeti AM2+ ploču ako želim zadržati 4 Gb rama od 800 Mhz... AM3 ploče koliko pratim ne podržavaju DDR2 rame. Koliko su odprilike razlike u performansama (u igrama) sa tim "bržim" DDR3 ramima?

Želio bih i da mi ploča podržava crossfire.

Što se tiče procesora mislio sam se protegnuti za taj Phenom II X4 925.

A što se tiče para bilo bi lijepo kada bi se provukao ispod 2000 kunov.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 16:33 (the economist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

Nije tolika razlika izmedu DDR2 i DDR3 rama, bar ne tolika da bi dao extra 900-1000kn za 4GB DDR3 rama.

Ako zelis neki funkcionalan crossfire nemoj ici na Asrock jer njihove AM2 ploce imaju drugi PCI-E x16 port koji je zapravo

samo X4 ili kako Asrock kaze: 2 x PCI Express 2.0 x16 slots (green @ x16 mode, orange @ x4 mode).

Ova Gigabyte sto sam ti naveo dijeli bandwidth (ako su dvije kartice) izmedu 2 PCI-E porta tako da ako imas dvije kartice obe rade na PCI-E x8,

sto i nije toliko strasno, kao sto pokazuje review s dvije HD4770 u CF.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 18:23 (drnde).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

Evo sastavio sam dvije konfiguracije. Zanima me koja je za igranje isplativija, jedna je AM3  druga je AM2, znači s njom mogu ostaviti svoje rame.

CPU AMD Phenom II X4 925                            1100

ASUS M4A78T-E, AM 3, AMD 790GX           940

DDR3 2048 82Gb9 kingmay 1600 Mhz        470

UKUPNO                              2500

------------------------------------------------------------------

CPU AMD Phenom II X4 925                              1100

Asrock A785GXH/128M , s. AM2+, AMD 785G +     530  

UKUPNO                                                               1630

I zadnje i najvažnije, da li napajanje od 450 Chieftec to može izdržati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

To valjda moras sam odluciti, razlika u performansama te nece bas razveseliti, iz buga 202:

DDR2 800     DDR3 1333

Crysis Warhead         10/32/47      11/35/51

World in Conflict        25/48/123    27/50/128

Dawn of War 2          23/43/95      25/47/107

Mislim da ces vise izgubiti prelaskom s 4GB na 2GB.

Vrseno na X3 720, HD 4870x2, 4GB rama, 1920*1200 po sistemu min/sred/maks.

Sto se tice Chiefteca, raditi ce, ja sam ovu svoju konfu pogonio pomocu chiefteca 450w jedno 6 mjeseci al mi bio

prebucan pod opterecenjem s HD4890 pa sam uzeo Seasonica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 19:51 (drnde).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

ok, hvala, mislim da ću uzeti AM2 ploču i spomenutog Phenoma, aj mi još molim te nađi neku AM2 ploču s kojom se može napraviti kako kažeš funkcionalan crossfire.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
the economist kaže...

Evo sastavio sam dvije konfiguracije. Zanima me koja je za igranje isplativija, jedna je AM3  druga je AM2, znači s njom mogu ostaviti svoje rame.

CPU AMD Phenom II X4 925                            1100

ASUS M4A78T-E, AM 3, AMD 790GX           940

DDR3 2048 82Gb9 kingmay 1600 Mhz        470

UKUPNO                              2500

------------------------------------------------------------------

CPU AMD Phenom II X4 925                              1100

Asrock A785GXH/128M , s. AM2+, AMD 785G +     530  

UKUPNO                                                               1630

I zadnje i najvažnije, da li napajanje od 450 Chieftec to može izdržati?

Ostani ti na ddr2 i ovoj drugoj kombinaciji, to je isplativije itekak i ništ ti ne bude falilo uopce.Nevinašce

16 godina
neaktivan
the economist kaže...

ok, hvala, mislim da ću uzeti AM2 ploču i spomenutog Phenoma, aj mi još molim te nađi neku AM2 ploču s kojom se može napraviti kako kažeš funkcionalan crossfire.

Jedina koju mogu naci za neku razumnu cijenu je i ova sto sam prvu spomenuo

Gigabyte MA790X-UD3P. Ploca vrlo kvalitetna tako da ne vjerujem da ces pozaliti.

15 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

Po meni ta ploča i nema pravu konkurenciju za sve ono što nudi.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
drnde kaže...
the economist kaže...

Jedina koju mogu naci za neku razumnu cijenu je i ova sto sam prvu spomenuo

Gigabyte MA790X-UD3P. Ploca vrlo kvalitetna tako da ne vjerujem da ces pozaliti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.6.2010 8:12 (the economist).
17 godina
Upgrade matična+CPU

tko ima na forumu sli,znaci dvije nvidie u sli-u?

da ga pitam par pitanja

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
FiCo_Ri kaže...

Kolko $? ADM:

MBO: ASRock A770DE+

CPU: AMD Athlon II X3 435

Ukupno: 1.034,01Kn

E7200 pokida tog athlona !!!

15 godina
protjeran
Upgrade matična+CPU

Ja da sam na tvom mjestu ne bi mijenjao nista. 

Previse novca za simbolicno poboljsavanje.

Vozi to dok gura, nemoj kupovati nesto sto je vec zastarjelo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU
zašto jednostavno ne uzmeš quad pa zadržiš i RAM i ploču?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

previše mi je dati 2000 kn za Q9550, a onih Q6nešto više nema u ponudi, inače bih vrlo rado tako postupio

15 godina
neaktivan
the economist kaže...
ATiGamer kaže...

previše mi je dati 2000 kn za Q9550, a onih Q6nešto više nema u ponudi, inače bih vrlo rado tako postupio

a Q8xxx serija?

16 godina
neaktivan

a Q8xxx serija?

preslabi procesori, samo 4 MB cacha i mala brzina, neisplativo mi se čini, ne bih puno profitirao

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.6.2010 11:02 (the economist).
15 godina
neaktivan
the economist kaže...

a Q8xxx serija?

preslabi procesori, samo 4 MB cacha i mala brzina, neisplativo mi se čini, ne bih puno profitirao

a čuj istina da su malo slabiji od Q6600 i Q9xxx ali ipak bi osjetio prelazak na quada. fino uzmeš Q8300 ili 8400 i klokneš ga na sigurnih 3GHz bez dizanja napona i dodatnih hladila. cache i nije toliko bitan, ja naprimjer L3 uopće nemam, a svejedno mi sad OC-an ništa ne zaostaje za phenomima.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
the economist kaže...

a Q8xxx serija?

a čuj istina da su malo slabiji od Q6600 i Q9xxx ali ipak bi osjetio prelazak na quada. fino uzmeš Q8300 ili 8400 i klokneš ga na sigurnih 3GHz bez dizanja napona i dodatnih hladila. cache i nije toliko bitan, ja naprimjer L3 uopće nemam, a svejedno mi sad OC-an ništa ne zaostaje za phenomima.

s ovim se ne mogu složiti, vlasnik sam q8300 proca i kolko vidim po cpu benchmarkovima tu na bug forumu ja sa q8300 derem bilo koga sa q6600,

15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
s ovim se ne mogu složiti, vlasnik sam q8300 proca i kolko vidim po cpu benchmarkovima tu na bug forumu ja sa q8300 derem bilo koga sa q6600,

Q8300 je samo prebačen u finiji 45nm proizvodni proces, drugo je sve manje-više isto osim što Q6600 ima veći cache.

15 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Upgrade matična+CPU

Pozdrav!
Totalno sam ispao iz pračenja nove tehnologije, no želio bih si nadograditi konfiguraciju.
Imam matičnu ploću Gigabyte GA-8I945P Pro  (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394) i procesor Intel Pentium 4 640, 3217 MHz (16 x 201) i 4gb DDR2 rama.

Zanima me, trebam li mjenjati matičnu ili procesor, te ako mi možete reći koji procesor novije generacije mogu staviti na sadašnju matičnu.
Unaprijed se zahvaljujem..

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.7.2010 9:53 (Kensai).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
the economist kaže...
ATiGamer kaže...

Probaj prvo prodat stare komponente tu ćeš uvatit koju kunicu, ako ti nije teško ostat bez kompa na koji dan. Osmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice