MB : Gigabyte 970a-ud3p
Cooler : CM 240M
to dvoje samo košta oko 1600kn... znaci 2600kn proc,hladnjak i ploča :O
MB : Gigabyte 970a-ud3p
Cooler : CM 240M
to dvoje samo košta oko 1600kn... znaci 2600kn proc,hladnjak i ploča :O
Pozdrav!
Trebao bih savjet oko biranja nove/polovne graficke kartice.Buđet mi je 1200 kn moze i koju kunu vise.Razmisljao sam o r9 270 ili polovnoj hd 7870.Zanima me dali bih bio neki veliki bottleneck za moj procesor phenom II x4 940 na 3.3 ghz i dali bi napajanje thermaltake tr2 450w 80+bronze bilo dovoljno.Ako bi bio veliki bottleneck koja bi najbolja grafa pasala na procesor.
Ako moze netko da odgovori
gtx 660 / gtx 760
gtx 660 / gtx 760
Hoce li bit veliki bottleneck?
gtx 660 / gtx 760
Nebi ti htio pametovati, ali ako vec kupujes novo radije kupi jaci cpu i maticnu novu, nego ici na graficku, jer ti nece biti prevelike razlike između te pod "moj pc" i ove dvije sa tim cpuom.
gtx 660 / gtx 760
ne, nađi neku 660 do 1000kn i to je to
pozz evo ovako nekuzim se bas u komp pa jel mi mozete pomoci slozit konfiguraciju za igre procesor:intel(R) celeron(R) CPU E3400 2.60 GHZ
RAM:4GB
GRAFICKA:GF 120 ddr3 64B
NAPAJANJE:230V 5A 50/60 HZ 400W
To sam sa kompa prepiso e sad sta bi trebao mijenjat i koju uzeti?
pozz evo ovako nekuzim se bas u komp pa jel mi mozete pomoci slozit konfiguraciju za igre procesor:intel(R) celeron(R) CPU E3400 2.60 GHZ
RAM:4GB
GRAFICKA:GF 120 ddr3 64B
NAPAJANJE:230V 5A 50/60 HZ 400W
To sam sa kompa prepiso e sad sta bi trebao mijenjat i koju uzeti?
Koliko para imas? Trebas sve komplet mjenjat i ak ces igrat igrice trebat ce ti cca.3500kn
Pozdrav,
htio bih nadograditi svoju konfiguraciju pod "moj PC". Bottleneck mi je graficka, pa bih trazio neku preporuku za upariti s ovim procesorom. Sluzila bi za igranje.
Pozdrav,
htio bih nadograditi svoju konfiguraciju pod "moj PC". Bottleneck mi je graficka, pa bih trazio neku preporuku za upariti s ovim procesorom. Sluzila bi za igranje.
Ja uz taj procesor nebi iša na ništa jače od GTX 750 il iz AMD tabora R7 250x
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Prošlo bi tu i GTX750Ti ;) pa i neka R7 260x, jer dobar je taj phenom ;)
evo ovako u starom kompjuteru imam cpu:amd atholon 64 x2 4000+ i maticnu gigabyte m52s-s3p pa me zanima koju bi stavio graficku
evo ovako u starom kompjuteru imam cpu:amd atholon 64 x2 4000+ i maticnu gigabyte m52s-s3p pa me zanima koju bi stavio graficku
Prvu na njuskalu koju nadjes za 100kn... Trebao bi kupit novi cpu i ram i mbo jer je to sve prastaro
sup bro?
a je se isplati staviti HD 4850 i jel to uopce moguce
Pozdrav, nisam siguran jesam upao u pravu temu ali imam
QuadCore Intel Core i5-2320, 3100 MHz
ASRock P67 Pro3
G Skill 4 GB DDR3-1333 DDR3 (2x2GB)
Sapphire Radeon HD 6850 (1 GB)
SSD Corsair Force 3 (120 GB)
HDD WD 1,5 TB
nedavno sam probao world of warships ali kako vise nisam imao mjesta na SSD-u inst. sam na drugi disk... Sve radi ali kao da malo trza.. Nisam nesto zahtjevan ali me zasmetalo i idem ja pogledati a ono to je PC iz 2011...
Zanima me sta mislite nadograđivati (sta?), prodati ili poderati do kraja (pričekati godinu,dvije) pa kupit novo ??
mislim da bi to mogao riješiti sa još 4 gb rama
a je se isplati staviti HD 4850 i jel to uopce moguce
Moguce je, ali to je isto samo bacanje novaca..
ASRock P67 Pro3
HDD WD 1,5 TB
nedavno sam probao world of warships ali kako vise nisam imao mjesta na SSD-u inst. sam na drugi disk... Sve radi ali kao da malo trza.. Nisam nesto zahtjevan ali me zasmetalo i idem ja pogledati a ono to je PC iz 2011...
Zanima me sta mislite nadograđivati (sta?), prodati ili poderati do kraja (pričekati godinu,dvije) pa kupit novo ??
Kupis si graficku i jos 4gb rama, proc je dobar za svoje godine mozes komotno stavit R9 270x na nj..
ASRock P67 Pro3
HDD WD 1,5 TB
Kupis si graficku i jos 4gb rama, proc je dobar za svoje godine mozes komotno stavit R9 270x na nj..
Može on i jače od 270x, samo koje napajanje ima?
ASRock P67 Pro3
HDD WD 1,5 TB
Može on i jače od 270x, samo koje napajanje ima?
I koliko para?
Pozdrav,
zanima me ako mi može netko preporučiti koji bi bio dobar i tih ventilator za procesor, pošto sad imam Intelov stock od Core 2 Quad Q6600 i glasan je, imam osjecaj da imam uzletnu pistu u stanu.
Hvala
Pozdrav, ljudi.
Trebam savjet, ako se kome da:
frend ima prastaru konfiguraciju koju bi htio poboljšati (unutra su Athlon 64 X2, Gigabyte M55S-S3, 512 MB DDR2, šrot 400W napajanje i PX7600 GS) uz minimalna ulaganja; max 2500 kuna, ali ono, baš nimalo iznad toga.
Obzirom da mu komp služi za osnove osnova (net, multimedija; spominje i neko igranje, ali to su pusti snovi - odnosno, može, po sistemu "ako pokrene, igram"), 2 su opcije:
1. ubosti SSD i 4 GB RAMa, eventualno i grafičku (opcija za najmanje para)
2. ići na novu platformu, u okviru budžeta;
recimo, s1150 i neki pentium (s integriranom grafikom, ili možda bolje neku od kartica za 200-300 kuna?),
ili nešto slično.
Što odabrati?
Bio sam postao tu prije nesto vremena u vezi problema.
Ispalo je da je problem u RAMima, tj. da je jedan keks RAMa krepao.
Buduci da ram kojeg sam imao dolazi jedino u 2x4 ili 1x8 GB, ne mogu kupiti isti takav 1x4.
Znaci, moram kupiti novi RAM, a razmisljao sam o AMD R9 Gamer Series 4GB 2133 Mhz.
Zanima me hoce li biti sranja ako su ovi drugaciji i brzi od ovih trenutnih G skill. tj. hoce li raditi zajedno sa tim 1x4 GB 1600 mhz keksom?
Ima li tko iskustva s razlicitim keksima?
(btw. garancija na RAMe otisla prije 6 dana LOL)
Buduci da ram kojeg sam imao dolazi jedino u 2x4 ili 1x8 GB, ne mogu kupiti isti takav 1x4.
Znaci, moram kupiti novi RAM, a razmisljao sam o AMD R9 Gamer Series 4GB 2133 Mhz.
Zanima me hoce li biti sranja ako su ovi drugaciji i brzi od ovih trenutnih G skill. tj. hoce li raditi zajedno sa tim 1x4 GB 1600 mhz keksom?
Nema potrebe za tim "bržim". Budimo realni, razlike u frekvencijama rama i latencijama danas toliko malo utječu na perfomanse u svakodnevnom radu da je to za plakati. Ja bih uzeo prvi najjeftiniji ram od 4 gb na frekvenciji od 1600 mhz ako već ne možeš naći identičan ovom kojeg trenutno imaš.
Pozdrav,
zanima me ako mi može netko preporučiti koji bi bio dobar i tih ventilator za procesor, pošto sad imam Intelov stock od Core 2 Quad Q6600 i glasan je, imam osjecaj da imam uzletnu pistu u stanu.
Hvala
Koliko para imas? Inace LC-CC-95 100krznenih hladnjak je odlican
Pozdrav, ljudi.
frend ima prastaru konfiguraciju koju bi htio poboljšati (unutra su Athlon 64 X2, Gigabyte M55S-S3, 512 MB DDR2, šrot 400W napajanje i PX7600 GS) uz minimalna ulaganja; max 2500 kuna, ali ono, baš nimalo iznad toga.
Obzirom da mu komp služi za osnove osnova (net, multimedija; spominje i neko igranje, ali to su pusti snovi - odnosno, može, po sistemu "ako pokrene, igram"), 2 su opcije:
recimo, s1150 i neki pentium (s integriranom grafikom, ili možda bolje neku od kartica za 200-300 kuna?),
ili nešto slično.
Što odabrati?
Nisu pusti snovi pusti covjeka da se igra malo, sastavi mu neku APU konfiguraciju tipa:
AMD Kaveri A8-7600
Gigabyte GA-F2A68HM-S1
4GB RAM neki od 1866mhz
WD Blue 1TB
Tu ne treba jako napajanje neko od 450W da ima za buducu masinu i neko jeftino MS kuciste da je prostrano.
To sve zajedno ce ga izaci ispod 2500kn sigurno, polako kasnije uzme SSD i grafu. Bolje opcije nema u tom cjenovnom rangu realno, ovaj apu je jaci i od i3 a pentium neci ni da pominjem, dvojezgarni cpu da uzima stvarno mu nije potrebno.
Pozdrav, ljudi.
ili nešto slično.
Što odabrati?
Znaci ovak bi ja napravio:
Procesor Pentium G2030
RAM 4GB
Napajanje CX430
HDD: Toshiba 500GB
Grafa: Asus R7 250
To sve gore novo u trg kosta 2330Kn
E sad za maticnu, nije reklamiranje, ali imam novu MSI H61m P20 G3 koju prodajem za 200Kn s garom(nova ti je 310Kn)
Kuciste od starog kompa ostavi
Nadam se da nisam nikaj izostavio
EDIT: Imao sam istu konfu i mogu ti rec da ces moc igrat igrice, doduse nista pretjerano jos uvijek je to dual core..
Uzmes prvi najjeftiniji od 1600mhz, da je 1, 2, 4, 8 ili 16gb radit ce, ako uzmes sporiji maticna ce ti spustit brzinu brizh na brzinu sporijih, ako uzmes brze od tvog trenutno mbo ce spustit brzinu tih brzih na brzinu trenutnih sto ti je opet bacanje novaca.
Ma u principu trazim crne RAMe, da mi pasu s unutrasnjosti kucista, a to sto rade na vecoj brzini je samo plus, ako kasnije pozelim kupiti jos jedan isti.
Vise me brine sto je razlicit proizvodac i sto radi na drugim latencijama i naponu.
Bojim se da ne bi bilo kakvih errora ili slicno. 40 kuna gore dolje, tak svejedno, a fora mi je sto su ovi AMDovi, ovako cu imati full AMD konfu. 
Pozdrav,
Hvala
Koliko para imas? Inace LC-CC-95 100krznenih hladnjak je odlican
A cuj recimo nije mi problem dat i mal više, pošto možda mi onda bude mogo ostat kad budem mjenjo komp. U svakom slučaju ovo zvuči dobro, hvala puno