Pomoć pri nadogradnji računala

poruka: 16
|
čitano: 2.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

evo neznam gdje postaviti ovo pitanje. Želim nadogradit računalo i želim neku preporuku. Znači zanima me šta da kupim.

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+
Ati Raedon HD4850
HDD 320gb
RAM 2gb
Windows 7 x86

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri nadogradnji računala

napisi vise detalja o konfi koju sad imas koja maticna,grafa,napajanje itd....

15 godina
neaktivan
Pretpostavljam da imas DDR2, ali isto bi ti pasalo jos 2gb RAM-a. Neka grafa tipa HD 7770 ili mozda cpu hladnjak, ako namjeravas OC.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Model maticne ploce?Mozda imas AM2+ plocu pa nebi bilo lose prijeci na neki Quad Core i jos 2 gige rama.Ta HD 4850 bi prodisala konacno.

clock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
khantor kaže...

Ne isplati ti se ništa jače graf. kartice stavljati na tog Dualca, to HD4850 clockaj na razinu HD4870, (ne znam sad točno koji takt), i ubodi još 2Gb radne memorije za cca 150 Kn.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina
neaktivan
khantor kaže...

evo neznam gdje postaviti ovo pitanje. Želim nadogradit računalo i želim neku preporuku. Znači zanima me šta da kupim.

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+
Ati Raedon HD4850
HDD 320gb
RAM 2gb
Windows 7 x86

Ako namjeravaš nadograditi za malo para:

- ubodi još 2 GB radne memorije

- instalacija 64 bitnos OS-a

Ako napjeravaš nadograditi za više para:

- nova matična ploča

- bar 4. jezgreni, a može i neki 6. jezgreni AMD procesor

I naravno, koliko ti je jako i koji model napajanja imaš na kompu?

14 godina
neaktivan
Brian kaže...

- nova matična ploča

Ako ima AM2+ ploču većina Phenoma II/Athlona II ide na nju.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
15 godina
neaktivan
Brian kaže...

Ako namjeravaš nadograditi za malo para:

Ako napjeravaš nadograditi za više para:

- nova matična ploča

I naravno, koliko ti je jako i koji model napajanja imaš na kompu?

donator_bubrega kaže...
Brian kaže...

- nova matična ploča

Ako ima AM2+ ploču većina Phenoma II/Athlona II ide na nju.

Ma to se odnosilo ako bi uzimao 4. jezgreni intel i5, po meni best buy procesor.

14 godina
neaktivan

izgleda da njega nista ne zanima ne odgovara nista....

17 godina

Pozdrav,

Potreban mi je savijet, imam sljedeću konfu:

CPU: Q9550@3.6Ghz
MBO: Gigabyte EP45-DS3
VGA: HD4890 900 Mhz
HDD: WD 640 GB
RAM: Corsair  2  1  x 2GB 1066mhz (4GB)
Napajanje: CORSAIR TX 650W
Cooler: Scythe Mugen 2

Naime, crka je jedan RAM od 2 GB, davno, vjerojatno ga stukao grom pa ne mogu reklamirati, a računalo neradi baš stabilno samo sa jednim, jer moram improvizirati sa latencijama i sa naponom pa se zamrzne slika ili zablokira.
Pa sam mislio uzimati novi ram ali vidim da su bolesno skupi već duže vrijeme, e sad me zanima koliko se isplati uzeti NOVA MATIČNA + DDR3 Ram, neznam kako bi to funkcioniralo za navedenom konfom pošto stari procesori nekoriste baš DDR3 dobro. 
A onda bi valjda prodao staru ploču, i možda ram mada je samo jedan.

A uz put, imam još neku sličnu konfiguraciju samo sa slabijim procesorom i grafičkom, pa ako se može nešto skombinirati i s tim. 

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 17:12 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Za 200 HRK mozes pronaci 4GB 800MHZ DDRII rama, nema potrebe prelaziti na DDRIII.Kad ti dosadi PC prodaj komplet i prijedi na i5.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 17:32 (Vegeta).

1 0 hvala 0
17 godina
Vegeta kaže...

Za 200 HRK mozes pronaci 4GB 800MHZ DDRII rama, nema potrebe prelaziti na DDRIII.Kad ti dosadi PC prodaj komplet i prijedi na i5.

Ma prodao bih odma, al procesor taj je koštao 2000 kn u to vrijeme, a cjelu konfu bez ram i hdd-ea bi morao za toliko prodati, a i5 nije puno jači od Q9550.

A gledao sam, nov košta 2x 240 kn: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_162&products_id=7427 

Polovan, 250 kn http://www.njuskalo.hr/ram-memorija/ddr-2-4-gb-oglas-5039853

Sad ne znam šta je najpametnije uraditi, možda se čak najbolje rješiti starih djelova dok je vrijeme, ili ne znam, to me jedino i muči, glupo mi je baciti pare ili da komp samo kupi prašinu već godinu dana xD

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
13 godina
protjeran
markoal kaže...

Ma prodao bih odma, al procesor taj je koštao 2000 kn u to vrijeme, a cjelu konfu bez ram i hdd-ea bi morao za toliko prodati, a i5 nije puno jači od Q9550.

A gledao sam, nov košta 2x 240 kn: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_162&products_id=7427 

Polovan, 250 kn http://www.njuskalo.hr/ram-memorija/ddr-2-4-gb-oglas-5039853

Sad ne znam šta je najpametnije uraditi, možda se čak najbolje rješiti starih djelova dok je vrijeme, ili ne znam, to me jedino i muči, glupo mi je baciti pare ili da komp samo kupi prašinu već godinu dana xD

Polovan na forumu za 200HRK.i5 2500K clocked je podosta jaci od tvoga C2Q9550.

clock2much
17 godina
neaktivan

Ma uzmi DDR2 i goni dalje. {#} Po mogućnosti neki rabljeni 2x2GB komplet i to je to. Q9550 i to na 3,6GHz je još uvijek zmaj od proca tako da bi ti prelazak na neki i5-2500K bilo bacanje para, pogotovo ako nisi neki zahtjevan korisnik koji živi od CPU snage. 

To kad/ako ti crkne ploča onda možeš lagano razmišljat o zamjeni platforme, ovako kad je RAM u pitanju ti je bolje ostat na tome što imaš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

A trenutno je na 2,83 jer nemože sa jednom radnom memorijom RAM funkcionirati kad je klokan pa sam morao spustiti.
S tim da komp nisam dirao već godinu dana jer nisam doma bio, a imam laptop koji je možda i jači.

Znači najbolje samo ram uzeti pa neka gura, ako uzmem 800 mhz nadam se da ću ako bude trebalo klokat na više xD 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmm, ne znam kakvi su ti FSB:DRAM omjeri, meni je malo starija P35-DS4 nudila popriličan broj omjera, tako da sam praktički sa bilokojim RAM-om mogao odradit dobar overclock.

No kako god, to je quad core, 12MB cachea, zvijer sam po sebi, a sad jel na 3 ili 3,6GHz nije toliko bitno jer ne predstavlja neku veliku razliku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice