Pomoc oko dileme u izboru platforme. AMD or Intel

poruka: 48
|
čitano: 6.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Pomoc oko dileme u izboru platforme. AMD or In
weirdeq kaže...

Ma kad izadju nove nvidia dx11 kartice, bit ce smijesno kako ce potuc 5xxx seriju.. preporucam 4890 svakako.

Mislim da nije potrebno pričat gluposti bzv. i ponovno navodit ljude na svađu i ratove. Prije svega zato jer se to odmiče od ove teme. Kad izađu kartice iz nvidia-e onda čemo pričat o tome šta je i kako je. U ovom trenutku do 2000 kn je najbolji izbor HD5850. I jači je i bolji od HD4890 (šta će sve više dolazit do izražaja kod novijih igara) prije svega jer se i manje grije i manje troši i ima nešto bolje performanse. Dok naravno tu je i dobar stari HD4890 kojeg ne treba zanemarit ali pričat gluposti bzv. nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 23:20 (zabranjeniples).
16 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
weirdeq kaže...

Ma kad izadju nove nvidia dx11 kartice, bit ce smijesno kako ce potuc 5xxx seriju.. preporucam 4890 svakako.

Mislim da nije potrebno pričat gluposti bzv. i ponovno navodit ljude na svađu i ratove. Prije svega zato jer se to odmiče od ove teme. Kad izađu kartice iz nvidia-e onda čemo pričat o tome šta je i kako je. U ovom trenutku do 2000 kn je najbolji izbor HD5850. I jači je i bolji od HD4890 (šta će sve više dolazit do izražaja kod novijih igara) prije svega jer se i manje grije i manje troši i ima nešto bolje performanse. Dok naravno tu je i dobar stari HD4890 kojeg ne treba zanemarit ali pričat gluposti bzv. nema smisla.

Ne zelim ni ja fanboy war da se dogodi :D

A sto se tice 5850.. jaca je od 4890 u dx10 i dx11 ofc, al u dx9 je znatno slabija, na moju zalost ja je bas zato i uzimao :D al eto, druga je tu..

16 godina
neaktivan

uzmi i5 svakako a ako te grafa pati, ako si čekao toliko, pričekaj još malo i uzmi ati serije 5xxx. I ne želim potezati teme AMD i INTEL. Probao sam i amd i intel a isto tako posjedujem i ati i nvidia-u i sve mi je dobro. Nemam favorita! Ako komponenta obavlja svoj posao kako treba onda ju obožavam!

magog
17 godina
neaktivan

Ma ja. I ja sam uvidio da je to ipak najbolje rjesenje. Uzet cu sve ovako kako je i napisano gore na slicici. Igrati se volim, ali ne patim od letenja papira po kanalizaciji i od dima u ventilaciji ( physix ) jer to mi nece uopste povecati accuracy, ono istina je da je sve to lijepo vidjeti ali ne gledam film nego igram igru. Jos kad sam procitao da Phenom 925 moze parirati i5 750, a posebno da tuce C2Q, shvatio sam da je razlika minimalna. Ako ne nadjem tog Phenoma onda idem na x4 620 uz nadu otkljucavanja trece jezgre.

Licno da se pitam i da nemam ogranicen budget ipak bih uzeo sigurno i7 i 5890 i 8gb RAM-a i jos svasta nesto. Ovako moram da se odlucim za ovo i vjerujem da ce zadovoljiti sve moje potrebe jer ne uzimam nekog semprona ili celerona pa da kukumavcim toliko.

Svima vama koji ste se javili zahvaljujem na svesrdnoj pomoci.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
AA-d00d kaže...

Graficka je najbitnija za igre a Athlon 620 moze bez problema nahraniti i 5870, mozes ga bez problema kloknuti preko 3GHz

Cemu bacit duplo vise love na i5 750 kad nije duplo bolji kolko kosta vise X4 620 ne fali nista normalno, eventualno moze uzet Athlon X4 630 ili Phenom II X4 925 i nema problema jos ga klokne i  to je to a visak love preusmjeri na veci disk ili slicno.Nevinašce

Heh, kad bi tako gledo na sve onda bi ispalo " Cemu kupit HD4890 ,kad dodje duplo više od HD4850, a nije ni približno duplo brža.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
weirdeq kaže...

nvidia mora novom serijom potuci 5xxx seriju jer nece imati nikakvu dobit pogotovu sto ce serija 6xxx kucati na vrata... zbog toga mislim da onaj lazan test koji se pojavio na interentu mozda i nije lazan - premda i sama nvidia tvrdi suprotno... sto bi bilo kad bi objavili rezultate kartica par mjeseci prije izlaska? pozurili bi AMD s serijom 6... u svakom slucaju ovaj moj post je mozda samo naklapanje, ne mora biti tako

Treba li operirati i vaše računalo?
17 godina
neaktivan

Uzmeš Phenom II X4 925 i grafu od Ati-ja 5770 ili od nVidije 260 GTX(216SP) i više ti netreba sigurno glede 22" monitora i sve će obavljati kako treba.MBO koja podržava DDR3 memoriju 2x2GB i neki 1TB hard i to bi bilo to, naravno kučište i periferiju po svom izboru/želji.Mislim da ti nije namjena bacati krznaše na skup i nepotreban hardwer jer ga sigurno nečeš u punom kapacitetu iskoristiti(glede procesora i grafe u vezi igranja)premda su igre gladne u današnje vrijeme ali sa ovom kombinacijom sve ide na high-very high pa i sa uključenim pojedinim detaljima glede grafike što ćeš teško primjetiti na 22" monitoru.

Spomenutu grafu 4850/4870 izbjegni radi zagrijavanja glede referentnih coolera i izašli su novi modeli 5750/5770 koji su bolji,brži,hladniji i nameču se kao bolji izbor.

Naravno izbor je na kraju tvoj ovo su samo savjeti kao i hrpa drugih koje si dobio, izvaži šta ti najbolje odgovara i kupi pa uživajOsmijeh

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo ovako, ne da mi se citat cila tema ali evo odgovor: ja imam Athlona X4 620 i HD4890 na FullHD sve osim GTA IV i Witchera na max, 8xAA i tako sve na min 30-35 fps pa nadalje(kako koja igra)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

evo ovako, ne da mi se citat cila tema ali evo odgovor: ja imam Athlona X4 620 i HD4890 na FullHD sve osim GTA IV i Witchera na max, 8xAA i tako sve na min 30-35 fps pa nadalje(kako koja igra)

i crysis???

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Mitsuoka kaže...

i crysis???

mah to se podrazumjeva da ne mogu xD

edit: ali ga ni ne igran tako da me nije briga Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 12:06 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan
dejson kaže...

Ako ne nadjem tog Phenoma onda idem na x4 620 uz nadu otkljucavanja trece jezgre.

mala korekcija:

Athlon x4 620 vec ima 4 jezgre po defaultu, ono sto si ti mislio valjda je L3 cache memorija

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

Ako ne nadjem tog Phenoma onda idem na x4 620 uz nadu otkljucavanja trece jezgre.

mala korekcija:

Athlon x4 620 vec ima 4 jezgre po defaultu, ono sto si ti mislio valjda je L3 cache memorija

Ma da. Iako mislim da su ranije revizije imale deneb a da je sve ostalo sada pripus(t).

17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

mala korekcija:

Ma da. Iako mislim da su procesori ranijeg datuma proizvodnje imali deneb jezgru a da sada sve imaju propus(t).

16 godina
neaktivan
dejson kaže...
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

mala korekcija:

Ma da. Iako mislim da su procesori ranijeg datuma proizvodnje imali deneb jezgru a da sada sve imaju propus(t).

meni je upa propus :(

17 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
dejson kaže...
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

mala korekcija:

Ali se mogu kladiti da sam na netu vidio screenshotove kod kojih je otkljucan L3 ali sa propus jezgrom. Vjerovatno u cijeloj prici ja nesto ne razumijem ali ne znam sta :(. Evo nasao sam i SS.

Propus Propus
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 13:19 (dejson).
17 godina
neaktivan
dejson kaže...

Da, ranije su svi bili Deneb, danas ovisno i potraznji na trzistu AMD proizvede Deneb i Propus tako da ti se moze posrecitiBelji se

i meni je isto ispao PropusPlač

EDIT: pogledaj ovaj thread

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 13:20 (AA-d00d).
16 godina
neaktivan
dejson kaže...
Mitsuoka kaže...
dejson kaže...
AA-d00d kaže...
dejson kaže...

mala korekcija:

Ali se mogu kladiti da sam na netu vidio screenshotove kod kojih je otkljucan L3 ali sa propus jezgrom. Vjerovatno u cijeloj prici ja nesto ne razumijem ali ne znam sta :(. Evo nasao sam i SS.

pogledaj ovi link

17 godina
neaktivan

Red je i da se zahvalim, evo na kraju sam ipak uzeo X4 620 i i meni je upa propus :) .

Sve u svemu prezadvoljan sam, koristim ga od utorka i sve greske koje su mi ranije smetale u radu AMD-ovih procesora su uklonjene, a ako ja kazem da je Athlon dobar onda i jeste vjerujte mi. Salim se ali moram napomenuti da sam uspio bez problema na ovom procesoru pokrenuti, konvertovanje mkv u DVD, u drugom konverteru ( SUPER ) pokrenuo konverziju mpeg u avi, koristio tv tuner i jos nekoliko stvarcica i kompac radi kako treba.

Jos jednom svima hvala.

"It's so deep how can you be so shallow"

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice