Državna matura 2013

poruka: 1.734
|
čitano: 456.897
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Državna matura 2013
win4crazzy kaže...

Nadam se da se nećemo vidjet i da ću se upisat na stomatologiju :)

Kak stojiš s matematikom? 

15 godina
Državna matura 2013

Pozdrav ljudi, imam par pitanja vezano za maturu. Posto nisam bio neki ucenik u gimnaziji, trebao bi mi savjet od nekog odličnog učenika kako se pripremati za maturu iz hrvatskog jezika, što da se uči više što manje?
I jel ima ovdlje ljudi zainteresiranih za studij zemljopisa u zadru? 

League of Legends EUW username: pomijac - https://plus.google.com/photos/105050429535093254023/albums/5793592120108881025
15 godina
peterstern9 kaže...
win4crazzy kaže...

Nadam se da se nećemo vidjet i da ću se upisat na stomatologiju :)

Kak stojiš s matematikom? 

xD ja bi bas volio da netko s buga ode samnom na fakutet :P

sva 4 razreda sam imao 5 iz matematiek, pripremao sam se dosta ali sam, jer nisam si mogao priustiti pripreme, i nadam se da cu minimalno 3-4 dobit {#}

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
13 godina
neaktivan

Ako ti ide matematika, onda nebi trebao imati problema oko upisa na FSB, to rasturiš i unutra si :)
Dobit ćeš dodatne bodove pošto si imao 5 iz matematike u srednjoj.
Fiziku samo prođi da pokupiš neke bodove i nemaš problema.

15 godina
peterstern9 kaže...

Ako ti ide matematika, onda nebi trebao imati problema oko upisa na FSB, to rasturiš i unutra si :)
Dobit ćeš dodatne bodove pošto si imao 5 iz matematike u srednjoj.
Fiziku samo prođi da pokupiš neke bodove i nemaš problema.

na to i ciljam :)

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
15 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Uf treba sad rasturit fiziku u petak {#}  Ima li ovdje koji budući FER-ovac?

Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio
16 godina
Državna matura 2013

Sretno sutra svima na informatici, trebat ce nam, ok barem meni {#}

Windows Phone FTW
15 godina
Državna matura 2013

Heh, biti će interesantno sutra, ali mislim da neće biti teško. OviH godina nije bila. Teoriju sam samo prošao, imam stariji udžbenik(sysprint) pa ne znam hoće li to biti dovoljno jer noviji imaju dosta nekih stvari. Primjerice našao sam neki udžbenik iz računalstva od grundlera, dosta je detaljan ali mi se ne da to sve proći. Ovi ostali zadaci bi trebali biti čista šablona. Programiranje je znalo jedne godine malo biti zeznuto. Onaj zadatak sa armstrongovim pravilom za kojeg nisam ni čuo dok nisam naletio na taj zadatak (nije mi jasno zar se od nas očekuje da znamo takve stvari-  inače riječ je o pravilu za zbroj znamenki kubova). Eto nadam se da će nam te zadatke staviti malo lakše da ne izgubimo puno vremena razmišljajući o čemu je riječ.

Eto na kraju svima sretno sutra! ili u borilačkom smislu ''It's time'' or ''Lets go ready to rumble!!''

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.5.2013 22:44 (fighterZu).
16 godina

Imate kakvu dobru skriptu za hrvatski?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
12 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Dečki, nemojte se bojati, posebno ne informatike - koja je prošle godine bila komično lagana, jedini zadatak koji je zahtjevao samo mrvicu mozganja je onaj algortamski, sve ostalo je toliko jednostavno, da i sada krenete ponavljati napisali bi bez beda za 3,4.

Za one koji misle da će manje konkurirati ako nisu išli na pripreme - to je obična glupost.

Ako ste imali 4, 5 iz matke i fizike, učili ih redovito 4 godine i samostalno ste se pripremali zadnjih tjedana onda stvarno nemate razloga za strah. Govorim za višu razinu, ako se nije promjenilo, jer je bilo nekakve priče da će matka imati samo jednu razinu.

Samo lagano i bez žurbe, vremena će biti, neki od nas su čekali i po 20 minuta da završi ispit...

Fiziku samo zadatke vježbajte, teorija je opća i nema nema ničeg specifičnog, to samo zadnji dan-dva pročitajte bilježnicu, naravno ako ste prije redovito radili, sve će se vratiti.

Kemija niš preteško, mi prošle god dobili malo zahebane stehiometrijske zadatke, ostatak je pjesmica.

Za hrv viša, esej je trajao 3 sata, imali smo usporedni esej, uzmite si 5 minuta na početku da si napravite okvirni plan pisanja i opet, bez žurbe. Govorim ovo bez žurbe jer su neki iz raz napravili trivijalne gluposti samo zbog žurbe, da bi završili po pola sata prije kraja...

Ispit iz hrv je prošle godine imao par nelogičnih pitanja, tj. moglo je biti točno po 2,3 od ponuđena 4 odgovora, da bi konačno svima priznali ta 4 zadatka {#} Pitanja iz moderne su bila malo teža, ostatak je jednostavan.

Povijest je bila teška, pitanja su bila specifična i trebalo je konkretno znanje iz sve 4 godine, tražili su se detalji, al mi to nije igralo ulogu, uzeo sam ispit da mogu gledat mladu profu, kao i 20 ostalih mulaca, a ona se čudila kako nema ženskih kandidata :D

Eto, tak je bilo prošle godine.

Sam bez straha i žurbe, malo pripazit na samom postupku računanja jer se lako zahebat na sitnicama poput zamjene plusa/minusa itd.

Sretno svima!

P.S. planira netko na naftno rudarstvo?

Ke?!
17 godina

Ajd vi kaj ste vec pisali nes koja je fora s onim sta treba doc sat vremena prije?Jel mogu tad doc i onda na kavu otic sat vremena il bum zuril u zid dok ispit ne pocne?I btw na informatici nesmijemo imat digitrone?

You got to lose to know how to win
12 godina
protjeran
Državna matura 2013

El mogu na nccvvo provjeriti koje sam dodatne predmete označio? :D i ostale gluposti oko mature? 

17 godina
You got to lose to know how to win
12 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ajd vi kaj ste vec pisali nes koja je fora s onim sta treba doc sat vremena prije?Jel mogu tad doc i onda na kavu otic sat vremena il bum zuril u zid dok ispit ne pocne?I btw na informatici nesmijemo imat digitrone?

na info nema kalkulatora, a ni ne treba ti, eventualno kod pretvaranja iz jednog sustava u drugi, al tu brojevi nisu veliki.

nezz koja je fora sa tima ranim dolascima osim da te pere trema dok cekas pred razredom... odi na kavu i vrati se 10-15 min prije ispita :D

Ke?!
17 godina
Državna matura 2013

Mi moramo doći pola sata prije...

Usput, sretno svima danas :)

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
14 godina
Državna matura 2013

Koliko % treba za prolazak inf?

16 godina
neaktivan
sstrmi kaže...

Oko 25 %.

14 godina
al zagorec kaže...
sstrmi kaže...

Oko 25 %.

a onda cu proci,jučer prvi put napisao za 5 minuta i imao 29,sad malo riješavao,računao i 59% :).Riješavam onu probnu

16 godina

Jesi išao danas na informatiku?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
15 godina
neaktivan
emerik kaže...

Jesi išao danas na informatiku?

u 14:00 pocinje ispit.

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Ekipa, sretno svima koji danas pišete informatiku! Samo jako! :)

13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Koliko vas sutra piše biologijju?

5 Da, sutra pišem biologiju
16 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
yure32 kaže...

Evo i tema o tome... Ja prekosutra pisem biologiju, pa u petak fiziku....hrvatskog se najvise bojim, velika vecina lektira je ostala neprocitana :/

Imamo isti raspored :)

Kako si spreman sa biologijom i fizikom?

Ja biologiju znam i računam da ću dobiti 5, a fiziku računam da ću pasti ili ako bude sreće proći s bijednih 20%.Ž

Što planiraš upisati? 

Pa mislim da nije biologija nesto posebno teska, samo ima malo more podataka...inace sam svake godine po natjecanjima i prolazio bi sa dobrim rezultatima tako da nema straha...

Fizika mi isto ne predstavlja problem, osim gradiva drugog razreda, pogotovo elektricitet i magnetizam. Hrvatski kaos tezi. Jos sam od izbornih uzeo kemiju, ali to je tek tamo 6.6. a i pripremam se cijelu godinu. Planiram upisat medicinu u Zagrebu, ove mature mi i nisu potrebne s obzirom na to da se pise dosta opsiran prijemni. Ti?

https://twitter.com/postdiff
13 godina
neaktivan

Istina, nije toliko teška koliko ima količinski podataka. Recimo prošlogodišnja matura iz biologije mi se činila dosta lagana. Ali, opet me strah zbog mature iz 2009. da me u onoj drugoj knjižici sa pitanjima otvorenog tipa ne pitaju nekakve gluposti na koje nitko živ ne zna odgovor. Istina, to je bila probna matura i sad su mature svake godine normalnije, ali opet me toga panika. Ako ima 80 pitanja (80 bodova), smijem pogriješiti maksimalno 8 pitanja.

Ako si se dobro pripremao, mislim da nebi trebao imati problema.
1. izbor mi je stomatologija. 

16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Ma upast cemo mi :)
Lani je bilo 83% za odlican, ne vidim zasto bi ove godine bilo 90... dat ce nam lagano, aj idem ponavljat genetiku, imam osjecaj da ce nam dat neka jeba*ka krizanja :D

https://twitter.com/postdiff
13 godina
neaktivan
yure32 kaže...

Ma upast cemo mi :)
Lani je bilo 83% za odlican, ne vidim zasto bi ove godine bilo 90... dat ce nam lagano, aj idem ponavljat genetiku, imam osjecaj da ce nam dat neka jeba*ka krizanja :D

Daj Bože! :)
Nije mi toliko bitna ocjena, bitni su mi bodovi, iako su 83 i 90% ocjena 5, sa 90% dobijem 270 bodova za upis, a sa 83% dobijem 249 bodova, a borim se za svaki bod jer bi na kraju zbog tih par bodova na kraju mogao izvisit.

Ja upravo malo rjesavam maturu 2011. i dosta mi dobro ide, danas još planiram brzinski preletit po Trinomovoj skripti cijelo gradivo osim 1. i 3. razreda jer ih najviše znam.

16 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Hrvatski će bit užas... to nemos sve naucit i da hoćeš

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
15 godina
Državna matura 2013

Evo upravo se vratio sa informatike. Kakvi su dojmovi za ispit?? Napisao, ali se ubio računajući, nisamo imao pojma da će izbaciti tablicu (heksadekadski - dekadski sustav) i tu je ošlo dosta vremena. Zadnja 2 zadatka relativno lagana. Teorija isto malo teža nego što sam očekivao. Ali sam eliminacijom uspio riješiti dobro taj dio. Očekivao sam lakši ispit no što se može, život je takav. Okrećem se fizici. Na informatici očekujem najmanje 30/40 a najviše 36/40.

13 godina
neaktivan
Državna matura 2013

Dobro je uopće čuti da se netko živ vratio s mature! :)

Nadam se da ćeš biti zadovoljan s rezultatima. 

17 godina
Državna matura 2013

Ja sam znao da ce bit tezak, al ovo je vec bezobrazno..800*1600 slika u 256 boja kolko zauzima pa je*ote jel moze bit gluplje pitanje? Tak su mogli i postavit kolko kB zauzima COD4 sa 2 DLC-a jbt..strasno

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice