Gdije mogu nabaviti besplatni program za zaključavanje USB-a?
Zaključavanje USB-a
- poruka: 8
- |
- čitano: 10.438
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gdije mogu nabaviti besplatni program za zaključavanje USB-a?
Na kojem OSu? Ja imam skriptu koja to radi na WinXP, ali ne znam da li bi radila na ostalim verzijama (a Vista bi to ionako trebala imati u sebi, ako i to nije otpalo iz finalne verzije).
Pitanje bas nije dobro definirano. Dali zelis zastititi podatke od drugih osoba sa lozinkom? Ako da to bas i nije moguce.
Mozes kriptirati USB uz pomoc TrueCrypt-a te bi na taj nacin dobio nesto slicno tomu sto zelis. Morao bi upisivati lozinku da bi mogao mount-ati USB.
Ali tu dolazi problem sa portabilnosti USB-a jer ga nebi mogao koristiti na racunalima bez TrueCrypt-a.
Pitanje bas nije dobro definirano. Dali zelis zastititi podatke od drugih osoba sa lozinkom? Ako da to bas i nije moguce.
Mozes kriptirati USB uz pomoc TrueCrypt-a te bi na taj nacin dobio nesto slicno tomu sto zelis. Morao bi upisivati lozinku da bi mogao mount-ati USB.
Ali tu dolazi problem sa portabilnosti USB-a jer ga nebi mogao koristiti na racunalima bez TrueCrypt-a.
moj savjet ti je ovo:
open source proggy za kriptiranje usba ili ceg vec hoces.. ja sam si napravio tako da mi je jedan dio usba zakljucan, drugi nije. taj program sam stavio na usbu pa ga mogu otkljucat sa svakog racunala bez prethodnog instaliranja na tom racunalu.. to mozes napravit i sa autorun datotekom pa kad 2x kliknes na usb iconu pojavi ti se prozor gdje upises pass i odma ti se mounta novi usb koji je do tada bio kriptiran..
ako se odlucis za to, mogu ti na PM poslat taj autorun file koji sam si pravio ili mozes i sam sastavit ako znas..
dakle, portabilnost nije problem