Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.105.082
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
Silwncer kaže...
andi.cro kaže...

Zašto mi 360 TSE neće pokrenuti Chrome u Sandboxu?

Je li 64-bit Chrome ? Isto sa Sandboxie ako je 64-bit chrome.

Da...

Zakaj ne radi sa x64 Chromom?

Some people are so poor... all they have is money!
12 godina
odjavljen
Ultimativna antivirus tema - P&O

Mislim da nije podržan. Ja imam 32-bit na 64-bit OS i meni radi normalno.

Problemi sa vasim racunalom ? Javite se u PM da sredimo :)
15 godina

Ima li kakvih sigurnosnih razlika i razlika u performansama izm. x32 i x64 browsera?

Ne da mi se testirat i analizirat pa ako netko zna 

12 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Ima li kakvih sigurnosnih razlika i razlika u performansama izm. x32 i x64 browsera?

Ne da mi se testirat i analizirat pa ako netko zna 

X64 ima brži startup i performansu i upotrebu memorije.

12 godina
odjavljen

Evo 360 Antivirus BETA (nije 100% preveden, ima malo kineskog zaostalo).

http://external.comss.ru/url.php?url=http://dl4.comss.ru/download/360sd_5.0.0.5104X64_en.exe

15 godina

NEĆE I NEĆE 

12 godina
odjavljen

Onda koristi Sandboxie .

17 godina
HitmanPro 3.7.9 Build 240

Changes in HitmanPro 3.7.9 Build 240 (2015-03-27):
IMPROVED: Remnant scan
IMPROVED: Forensic clustering
IMPROVED: Command line switch /proxy is no longer case sensitive
FIXED: False positive on jusched.exe

Homepage –http://www.surfright.nl

Size: 9.64 MB

Download HitmanPro Trial 32-bit

Download HitmanPro Trial 64-bit

================================================================

Kad nitko nije nista danas pisao evo nesto tek toliko   

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
protjeran

Adguard - adblocker  - review

Nakon par dana korištenja i proučavanja ovog web proširenja iznijet ću ovdje svoje dojmove

čisto zato da se nebi netko zanosio i povjerio ovom programčiću svoju sigurnost na internetu :

Ovdje govorim o adguard browser dodatku i po mojem iskustvu je prava katastrofa glede kvalitete i učinkovitosti.

Prvo: dodatak se bazira na listama i filterima koji su vrlo neažurni , detaljnim uvidom u te liste znao sam pronaći stranice

koje odavno nisu aktivne , a također sam uvidio da bi se neka stranica dodala na tu listu potrebno je da je danima maliciozno aktivna

i tek tada ju tvorac tog dodatka dodaje na svoje liste filtera. Znači u slučaju pravog zero-day napada ili friške maliciozne stranice

možete zaboraviti da bu ovaj progamčić išta odradio.

Drugo: tehnički je vrlo loše složen : za firefox mi nudi verziju 130 , za chrome 204 , i bez obzira koji verziju dodatka instaliram

niti jedan se nije automatizmom nadogradio na novu programsku verziju, što sam probao na više računala i web browsera.

a često je onaj štit bio siv što znači da je povremeno van funkcije

Treće: osvježavanje listi i filtera je katastrofa: na dva pc-a se od četvrtka ništa nije nadogradilo, a tek kada ručno kliknem na update tada se filteri nadograde

Četvrto: na sve uočene manjkavosti sam mailom i ticketom upozorio tvorca tog prgramčića , i kako već danima nema odgovora od istoga,

nepada mi napamet povjeriti niti najmani segment sigurnosti jednom tako površnom i neprofesionalnom uratku kojeg kreira tvorac koji se danima ne javlja

glede uočenih ozbiljnih manjkavosti.

To kaj bum imal pokoju reklamu manje uz taj programčić mi baš ništa ne znači u životu, no ako naletim na kvalitetnu pishing prijevaru to bi me moglo

itekako stajati živaca ili para.....  Vidim i na malwaretipsu ga isto dosta hvale no nevidim nijedan  friški kvalitetni test na prave malware ili pishing stranice

li na download exe fileova

Eto toliko od mene o ovom blockeru, a odlučio sam to napisati jer vidim da se dosta forumaša oslanja na ovaj dodatak vjerujući da je kvalitetan

i pouzdan pa eto nek čujete i iskustva netkoga tko je vidio jednu sasvim drugu stranu tog blockera.

17 godina
Svi ti Ad dodaci služe prvenstveno za blokiranje iritantnih reklama a tek u vrlo malom dijelu eventualno sprječavaju odlazak na phishing i malware stranice.
Tu je jedino iznimka McAfee Site dodatak (ne mogu se sjetiti kako se točno zove ) koji ima samo tu funkciju kao i Traffic Light by Bitdefender.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina

Hvala Bunkeru na reviewu, također se slažem sa Djigijem što se tiče prvenstvene namjene tog free dodatka (možda u plačenoj verziji nema tih nedostataka), on nije niti namjenjen zaštiti o kakvoj pričaš ali ima te dodatne filtere pa je sigurno bolje i to nego ništa!

Pošto je lagan i neprimjetan te se lijepo nadopunjuje sa Traffic Lightom kojeg također koristim, nemam razloga da pljuckam po njemu a pa puta mi je blokirao malciozni sajt na kojeg bi možda zalutao da nije bilo njega...i stoga u nedostatku bolje alternative, ja i dalje ostajem pri uvjerenju da ga je bolje imati nego nemati

btw: Nitko se ne bi trebao oslanjati na takve dodatke da če ga zaštititi od svih Phišing i Malware stranica (tu treba prvenstveno uključiti brain.exe aplikaciju) ali definitivno će vas zaštititi od mnogih a kaj se tiće frekvencije updatea, pa ipak je to free dodatak za kojeg vam ne bi trebalo biti teško svakih par dana kliknuti "update"!

Također mnogi filteri ovise o ažurnosti izvora pa AdGuard ništa niti ne može učiniti dok se izvor ne nadogradi.

Eto,malo pozitivnije razmišljanje o njemu od mene 

15 godina

Ajme izbiše mi oko ova naranđasta plahta preko 20% ekrana...idem odmah uključiti AdGuard (bio mi je isključen jer sam nešto isprobavao).

Uf...sada je puno lakše 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 18:35 (andi.cro).
12 godina
odjavljen

Zove se McAfee Site Advisor @djigibao.

12 godina
protjeran

Pa ni meni nije cilj ocrniti neki softver tek toliko da bih ga ocrnio jer nisam ni prodavatelj niti zastupnik nijednog programa.   Sve vas ovdje kolege forumaše dozivljavam kao prijatelje i stvarno bi mi bilo iskreno žao da se opečete radi povjerenja u bezvezni programčić.

Te stranice koje bu adguard blokirao ce manje više svaki preglednik blokirati i sam po sebi.  Vjerujem da jedan google daleko brže dodaje maliciozne stranice nasvoj popis od jednog rusa kkoji sam brine o svom programčiću i danima neodgovara na tehnički mail i kb ticket.

Bitdefender traffic light radi posve drugačije : ima motor koji u cloudu svaki put provjerava malicioznost stranice kojoj ste pristupili. Ni on nebu reagirao  ako mu njegov baza iz cluda ne pošalje signal za block. U svakom slučaju je pouzdaniji glede malicioznosti stranica uz dakako vecu stopu fp  ( npr meni bloka moj fb jer nekad imam link na maliciozne stranice bez da znam da su te stranice u međuvremenu postale opasne) 

:-)

17 godina
Osobno koristim uBlock na Chrome, pa bi možda mogao i njega isprobat
12 godina
protjeran

A isprobavao sam ove dane hrpu njih, pa tako i taj ublock, nakraju mi se i chrome podrobil od silnih izmjena i isprobavanja dodataka. 

Svi ti dodaci se u biti oslanjaju na liste i filtere koji nisu baš najfriškiji, pogotovo nisu detaljni van engleskog govornog područje. Evo digni bezveznu web stranicu na besplatnom hostu, stavi malo gore hrvatskog teksta, te u kod stranice ubaci par malicioznih skripti sa malwaretips vreća, i vidjet ćeš da tu web stranicu nijedan od tih programčića nebu tjednima stavil na listeiako bu stranica posjećena jer buš na fb stavio linkove sa severininom slikom na tu fake zamku.

I sve te dodatke rade male ekipice ili pojedinci i cesto si sheraju liste tako da su svi tu negde.   Dobar izuzetak su noscript dodaci no tad ti se nijedna stranica neprikazuje iispravno dok par dana nepotrošiš da to detaljno konfiguriras za sve stranice koje posjecujes.

Bez para i jake tvrtke teško je sloziti kvalitetan i dugoročno dobar softver.  I u linux se upumpavaju stotine miliona od giganata poput ibm i intela, tako da je ipak istina ona o parama i muzici..

A blok reklama mi je nebitan jer većina manjih stranica zivi od reklamnog prostora pa je blok reklame dugoročno loš za te manje stranice a meni osobno reklama je nebitna kad ju usporedim sa sigurnosnim problemima..   Na temi ransomware napada nažalost možete vidjeti novčane posljedice kvalitetnog malwera i to je ono o cemu treba brinuti ....

17 godina
Moraš priznat da se većina malwarea distribuira upravo preko tih reklama.
U jednom trenutku su OK, a već u sljedećem je ubačen malware.
14 godina

Iako mnoge stranice žive od tih reklama ja ih prezirem i ne mogu ih smisliti. Koristim AdGuard i u zadnje vrijeme uBlock jer hoću da mi se blokiraju sve moguće reklame. I doista, s tom kombinacijom više reklama nema ni u tragovima. Napominjem da AdGuard dodatak za browser nije tako efikasan kao sam program koji radi u pozadini, mogao bih reći ni blizu.

12 godina
protjeran

Besplatni vs plaćeni antivirusi  :

Danas mi idu kritike pa da progovorim o još jednoj mantri koja se često neopravdano ponavlja.

Nažalost, tek kada se desi masovan i kvalitetan malware napade onda se tek mogu analizirati prednostii mane nnekih sigurnosnih rješenja.  Koliko god to bilo nekome teško prihvatiti, činjenica je da besplatna rješenja nepruzaju onaj nivo zaštite koja nude kvalitetni placeni softveri  

Baš na onoj temi o ransomwareu se vidi da ni hips ni ažurnost mnogih antivirusa nije pomogao.  Spašene su npr tvrtke koje su imale kaspersky i to ne na default postavkama nego sa ručno kreiranim hips pravilima koje su odradili profesionalci.   Budimo pošteni, nijedan free av to nenudi, osim možda comoda no i tada treba puno znanja da se to iskonfigurira. 

Ni sandbox tu nepomaže jer su i tome malweri doskocili makro metodama izlaska iz sandbox okružja.

To što netko se nije godinama susreo sa virusima je prije rezultat da niste zanimljivi napadaču a ne da je to rezultat kvalitete free avasta ili avg-a.

Pratite malo djigijev blog pa ćete vidjeti ušto se sve utrpa malwer e od favicona do slika i vidjet cete da je nemoguće sprijecitit da dospije na vaš pc jer kad si učito tu stranicu učito si i malwer u ram.   Tad je jedino igra dali ste ciljana meta pa bu se malwer aktivirao, a tada opet dolazi do pitanja koliko je vaš av kvalitetan i pravilno konfiguriran pa da spriječi štetu ili bar da ona bude čim manja.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 21:51 (bunkermax).
12 godina
protjeran
djigibao kaže...
Moraš priznat da se većina malwarea distribuira upravo preko tih reklama.
U jednom trenutku su OK, a već u sljedećem je ubačen malware.

Tako je druže, ali trpaju se i u slikee ikone, url,kod stranice, i u još mnogo toga, i ako idemo logikom da blokiramo sve u čemu bi mogao biti malwer onda bu chrome uskoro prikazivao samo bjele plahte... 

Hocu reci da je bolja metoda spriječiti ga u činjenju štete jer će malwer i sa i bez reklama naći put do naseg pc-a.  Nademo li ucinkovit način zaustavljanja rada onda je svejedno kako i cime je došao.  A uvjek ce doći ako komp ima net i ako se pika svašta u njega  :-)

15 godina

Zato je višeslojan sustav + brain.exe neophodan za kvalitetnu zaštitu ali treba i to znati složiti i iskonfigurirati.

Mislim da nisi u pravu što se tiće "paid vs. free" proizvoda jer uglavnom su iz free proizvoda izbačeni Firewall moduli a najbolju zamjenu čini (gle čuda) free Comodo FW.

Skoro u svim proizvodima (kolko je meni poznato), moduli zaštite i av enginei su jednaki i kod free i kod paid av-a. Razlike su najčešće kak sam već spomenuo u Firewallu i možda u nekim wi-fi te banking zaštitama ali opet samo kod nekih proizvoda.

Eto primjer Qihoo 360 TS ima svoj engine plus Avirinu i Bitdefenderovu bazu što ga čini free proizvodom sa vrlo velikom bazom virusnih potpisa.Također ima i sve ostale điđe-miđe i zaštitne module koji bi trebali dodatno ojačati zaštitu te sandbox koji je možda i najbitniji modul od svih!

Dodaj takvom proizvodu još i npr.OpenDNS i TrafficLight te neki adblocker (neću imenovat da ne budem pristran) i uz redovito ažuriran sistem i aplikacije imaš skoro pa neprobojnu utvrdu!

Da ne spominjem spoj 360 i CFW i pametno ih iskonfigurirati=Killer Combo 

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 23:00 (andi.cro).
12 godina
protjeran

Ola kompa Andi  :-)

Pročita temu o ransomwareu i vidjet ćeš da je probio sve av i blockere a i sandbox. Samo tvrtka sa kasperskym kojeg su konfigurirali profesionalci jesačuvala dokumente bez da su kriptirani.

Sandbox isto više nije prepreka jer mu je kvalitetni malware doskočio,  i to nevjerojatno jednostavnim metodama manipulacije i duplanja u ramu, i kad ugasiš sandbox pokrece se makro duplikat iz rama.

Fw ima pravila, i nije uopce teško upakirati malware unutar podrzanih pravila da bi dosao na hdd...

Malware ce doći do rama i hdd i rasipanje resursa je tražiti rješenja za blokanje bezbroj nacina kako i čime ce doći.  Težište treba prebaciti na onemogucavanje rada i izvršenje štete na uređaju.

Av baza ti tu ništa neznači jer je kod ovakvih napada uvjek riječ o novom ili jako modificiranom malweru kojeg prvih par sati ni avira ni bitdefender nemaju u potpisima, a tih par sati su ključni.  Pa nije slučajno odabrano triger vrijeme 13,30 h za ovaj spavajući malwer...

Nema free av a da bi mogli reći da je vrhunski.  Točno si rekao da je u nekih av razlika izmedu placenog i free u fw i još par modula, ali ti av na koje oba mislimo niti u svojim najboljim i najskupljim inačicama su banana naspram npr kasperskog i svih njegovih mogucnosti koje čak prosječan korisnik i nezna iskonfigurirati.  Čak za to nemaš ni tutorijala jer je to u svakoj mreži drugačija situacija i postavke..

Među napadnutima su i moja dva kompića tj njihove tvrtke. I av nije pomogao ( eset na najjačim postavkama)  a spasili su se zahvaljujući dropboxu.  Na hdd su dokumenti poharani, ali smo ih vratili iz dropbox clouda onom mogućnošću prethodnih verzija datoteka..  I pazi show,  placeni eset ih nije zastitil a dokumente su vratili iz free dropboxa ( 2 gb)  ...  Malo paradox teze o parama i muzici al eto svega ima  :-)

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2015 23:55 (bunkermax).
10 godina
neaktivan

kad vec spominjete besplatna AV rješenja, evo jedno moje koje ja koristim 

aktivna zaštita:

ComodoFirewall (uključen vatrozid i sandox) + 360TS (sve uključeno, samo bez Bitdefenederovih enigi) + Malwarebytes Anti-Exploit + proces explorer s pogledom na Virustotal dali je neki pokrenuti proces detektiran od nekoga. (nije av al je korisno)

-jednom u mjesec dana sustav skreniram sa eset online scaner, MBAM-om ili EEK-om 

Prava opasnost nije u tome da kompjuteri počnu razmišljati poput ljudi, nego u tome da ljudi počnu razmišljati poput kompjutera.
15 godina

Ola Bunker ;)

Nisam nigdje primjetio u onoj temi da spominju da je netko imao neki oblik Sandboxa iz kojeg je ransom pobjegao, može link?

Također sam primjetio samo jednom da je netko spomenuo da je imao Comodo AV (znači bez sandboxa i hipsa) i svejedno bio zaražen.

Premalo informacija da bi se moglo zaključiti šta su ljudi imali od zaštite i kako je bila iskonfigurirana i sve je bilo tipa : "ransom prošao pored ESETA", "Comodo AV ni trc ni mrc" itd.

Ne znam na koji bi to način virus samo tako mogao zaobići Sandboxie,Comodo Sandbox ili virtualku?

Sve mi se čini da je večina ljudi koji su pokupili taj ransom imali obične i defoltno postavljene av programe, neki paid neki free...nebitno sad i nisam primjetio da je itko negdje spominjao neke naprednije višeslojne konfiguracije ili izolacije/sandbox.

Samo da je netko imao ovo

ili

...mislim da bi bio siguran!

Također sam uvjeren da ima mnoštvo "IT Stručnjaka" koji se brinu o firmama a da nisu u toku sa sigurnošću i misle da je dovoljno instalirati neki komercijalni av program pa da će ljudi biti sigurni!

Dovoljno o takvima govori i činjenica da nisu osposobili niti backup sa kojega bi podatci mogli biti vračeni i sad imamo navalu očajnika na BUG koji traže pomoć.

Neke firme čak niti nemaju bilo kakvog "stručnjaka" koji bi se brinuo o njima i uopče nisu ni svjesni opasnosti (ono...Viste i Sedmice sa MSE kao jedinom zaštitom, nadam se da imaju barem dobar backup)

Možda se ovo i trebalo desiti (isprika oštećenima) da bi se malo ozbiljnije počelo razmišljati o sigurnosti i zabludi da su ljudi sigurni od svega lošega sa nekim klasičnim antivirusom koji je u večini slučajeva još i na defoltnim postavkama!

btw: kolko mi je poznato,sve je krenulo klikanjem na link u mailu ( nedostatak Brain.exe na prvom mjestu), pa zar se ne može nekako osigurati taj nesretni mail ili ga staviti u virtualno okruženje ili mu zabraniti neke ovlasti da se to takve stvari "slučajno" ne mogu desiti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2015 4:03 (andi.cro).
15 godina

Šmrc,šmrc...

17 godina
andi.cro kaže...

Također sam primjetio samo jednom da je netko spomenuo da je imao Comodo AV (znači bez sandboxa i hipsa) i svejedno bio zaražen.

Comodo AV samo nema Firewall, sve drugo je tu 

andi.cro kaže...

Šmrc,šmrc...

Kaze ekipa na Malwaretips da je Malwarebytes Anti-Exploit Free bolji nego HitmanPro.Alert free...tako da bi trebalo prec na njega mozda...

12 godina
protjeran

Polako av borba postaje sizifov posel...  Više nije čudno ni kad ti malware kreira potpuno novog korisnika

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/problem-parazit-kojeg-ne-mogu-rijesiti/223397.aspx?page=0&jumpto=4587904&sort=asc&view=flat

17 godina
djigibao kaže... 

Kaze ekipa na Malwaretips da je Malwarebytes Anti-Exploit Free bolji nego HitmanPro.Alert free...tako da bi trebalo prec na njega mozda...

Oboje, brate oboje. Dva dobra antivirusa, hips, whitelist, sandbox, ms emet, anticryptowall, mbam, hitmanpro, sas, hmp.alert i sada ovo te u browseru barem trafiiclight, mcaffe site advisor, ghostery, adblock, adblockplus, adguard, wot i uBlock.

Twitter: @191x7
10 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Oboje, brate oboje. Dva dobra antivirusa, hips, whitelist, sandbox, ms emet, anticryptowall, mbam, hitmanpro, sas, hmp.alert i sada ovo te u browseru barem trafiiclight, mcaffe site advisor, ghostery, adblock, adblockplus, adguard, wot i uBlock.

hahahah   ti igraš na sigurno, nema šta

Prava opasnost nije u tome da kompjuteri počnu razmišljati poput ljudi, nego u tome da ljudi počnu razmišljati poput kompjutera.
17 godina
as123 kaže...
191x7 kaže...

hahahah   ti igraš na sigurno, nema šta

Doslovno sporo ali sigurno - sporo u smislu da se komp s ssd-om pali 15 minuta i da browserima treba par minuta da se pokrenu, uzimaju 2GB RAM u startu i za svaki novi tab pod minuta za otvorit XD...

Zaboravio sam, SecureDNS u routeru i roditeljska zaštita na cijeloj mreži (treba čuvat roditelje).

Ma ne koristim ja to. Imam Aviru, hmp.alert i nekoliko ovih dodataka u browseru. HimanPro i MBAM po potrebi skeniram, ali ne rade u pozadini. Firewall od Windowsa.

Ne valja ni s sigurnošću pretjerivati, ima komp svoj imunitet pa nek se i on malo aktivira a ne da sad i neku alergiju komp razvije...

Twitter: @191x7
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice