Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.105.082
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Gledamo Working Set i Peak Working Set... jel?

CIS-Potrošnja CIS-Potrošnja
 @sisko... Kaj Emsi ima samo 2 procesa?

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 0:11 (andi.cro).
12 godina
protjeran

Dečki evo i mene, sustav koji još koristi floppy:

{#}

Procesi Procesi
World's Strongest, Sharpest Knives
16 godina
neaktivan

EAM ;)

Up time:

4d 6h 15min 

Extend my EMSI License for free: http://download.emsisoft.com/EmsisoftAntiMalwareSetup_6434073 / My Web Site: http://markoidzan.from.hr || http://www.erepublik.com/hr/referrer/midzan21 Help me :D
16 godina
neaktivan
Re: Ultimativna antivirus tema - P&O
lisp kaže...
Sve su ovo subjektivni stavovi i ako nekome ne odgovara neki program, ne znači da je svima isto...a isto vrijedi i u obratnom slučaju.

Onda budi dosljedan svom stavu i ne potcjenjuj druge programe i ljude koji ih koriste....

Ako tebi ne paše Comodo, EAM ili avast, ne znači da je i drugima tako. {#}

Avast IS; Zemana AL Free; NVT EXE Radar Pro
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 7:49 (siketa).
15 godina
neaktivan

Tako je siketa. Zato svaki drugi čovjek na forumu dobi TD(znamo već od koga) jer je spomenuo CIS ili neki drugi av,a kada se spomene Avira onda nema TDova...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 9:17 (Marko :D).
15 godina
Marko :D kaže...

Tako je siketa. Zato svaki drugi čovjek na forumu dobi TD(znamo već od koga) jer je spomenuo CIS ili neki drugi av,a kada se spomene Avira onda nema TDova...

Avira, Comodo, Avast, Emsisoft, Eset, Kaspersky, Bitdefender (a što će sada biti? {#})

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 14:31 (sisko93).
12 godina
protjeran

Mislim da ste promašili apsolutno sve. Ljudi vam ne stavljaju TD bezveze, nego kad netko rece da njemu comodo nevalja i da je smece vi navalite na njega, jos ga prijavite modovima neznam ni ja zbog cega i lik bude suspendiran i budi mu postovi izbrisani samo zato jer se neki ovdje žele svađati da je comodo najbolji. I kad im istekne ban normalno dodu ovdje i stavljaju vama odnosno ljudima čiji je svaki drugi post "comodo ovo, comodo ono" stavljaju TD. Ako netko reče da je comodo smece postujte to i nemojte odmah provocirati jer svatko ima pravo na svoje misljenje. Koliko ste puta stavljali screenshot od nekih ljudi da vam stavljaju TD i raspravljali o tome u ovoj temi pa vam jos nitko nije zalijepio ban makar na 3 dana. Vi imate tu neku privilegiju, poznate admina ili koga več neznam, tko vam nebi stavljao td. Imate sreče da taj TD neznaći neku reputaciju na forumu inaće bi vas napadali i oni koji nikada nisu ni vidjeli vas post.

www.mmo-balkan.com/forum
12 godina
neaktivan

Nisam testirao niti gledao koliko koji antivirus troši resursa, ovaj trenutno koji rabim je star previše godina, pa zato ga i guši vjerojatno Avast...

Na novom kompu koristim inače Aviru, mislim da je najbolji antivirus opčenito kaj tiče zaštite.Nikad nisam imao ni najmanji problem s njim.

;)

16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Mislim da ste promašili apsolutno sve. Ljudi vam ne stavljaju TD bezveze, nego kad netko rece da njemu comodo nevalja i da je smece vi navalite na njega, jos ga prijavite modovima neznam ni ja zbog cega i lik bude suspendiran i budi mu postovi izbrisani samo zato jer se neki ovdje žele svađati da je comodo najbolji. I kad im istekne ban normalno dodu ovdje i stavljaju vama odnosno ljudima čiji je svaki drugi post "comodo ovo, comodo ono" stavljaju TD. Ako netko reče da je comodo smece postujte to i nemojte odmah provocirati jer svatko ima pravo na svoje misljenje. Koliko ste puta stavljali screenshot od nekih ljudi da vam stavljaju TD i raspravljali o tome u ovoj temi pa vam jos nitko nije zalijepio ban makar na 3 dana. Vi imate tu neku privilegiju, poznate admina ili koga več neznam, tko vam nebi stavljao td. Imate sreče da taj TD neznaći neku reputaciju na forumu inaće bi vas napadali i oni koji nikada nisu ni vidjeli vas post.

Nikad mi neće biti jasno zasto pola foruma napada nekoga kad kaže da je Comodo AV loš? Ajde da netko radi u Comodu pa bi i razumio ali ovako i ne baš.

17 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Nikad mi neće biti jasno zasto pola foruma napada nekoga kad kaže da je Comodo AV loš? Ajde da netko radi u Comodu pa bi i razumio ali ovako i ne baš.

Nije baš da pola foruma nekoga napada, rekao bi da traže potvrdu izjave.

Što znači da je loš? Koja mjerila se koriste za karakteriziranje nečega lošim, detekcija? npr. Comodo ima li veću detekeciju nego Microsoft Security Essentials, ima li najveću - nema.

Za prosječnog korisnika MSE je (uz možda još par sitnih postavki tipa WOT, noscript, DNS...) sasvim dosta. I što sad da li je MSE totalno smeće pa je Comodo samo loš ili? Koji je onda prosječan da znamo u odnosu na njega procijeniti koji je dobar a koji loš?

Svaki program ima svoje prednosti i svoje mane, svakome drugačije sjedne i kao što je bilo u par postova iznad rečeno svaki je comp slučaj za sebe. Kod nekoga se nešto pokaže dobrim kod drugoga ne.

BTW. nisam tražio ali ne sjećam se da je netko baš rekao da je Avira loša, ili Avast ili Norton, Kaspersky, AVG, Bitdefeneder... Samo je Comodo loš? Zato obicno rasprava nastane. A i nema baš nešto ljudi koji su dobili TD jer su rekli da im se Avira ili neki drugi sviđa, osim ako spomenu Comodo.

PlayMaker10 kaže...

Nikad mi neće biti jasno zašto neko s foruma napada nekoga kad kaže da Comodo AV nije loš? Ajde da netko radi u konkurenciji pa bi i razumio ali ovako i ne baš.

BTW. no hard feelings, samo diskutiramo.

Don't believe what you're told. Double check.
16 godina
neaktivan

Za mene nema lošeg antivirusa, npr. meni taj Comodo ne odgovara nikako ali nemam ništa protiv njega(koristio sam ga u prošlosti pa mi je sve prepoznavao kao virus iako su bili legalni fileovi), ali to je moje subjektivno mišljenje, npr. meni je Avast najbolji što se tiče besplatnih verzija a vjerovatno bi koristio Comodo firewall da mi treba ali već 10 godina sam bez bilo kakvih firewalla osim onog što dolazi sa Windowsima i nikad virus nisam imao osim nekih sitnih koje provjerim odmah sa Malwarebytesom za svaki slučaj. Ali činjenica je kad netko kaže Comodo ne valja dobije minusa na izvoz :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 12:02 (PlayMaker10).
17 godina

ja koristim comodo zadnjih 18 mjeseci i sta ja znam... detekcija tako tako...ali kad pokrecem program koji se pokrece preko mreze uvijek iznova moram klikati dopusti dopusti...dodao sam ga na sve moguce liste pratio sva upustva ovdje(cak jednom i pitao to pitanje ovdje) i na kraju skontao da nema rjesenja jer se program pokrece sa drugog racunara..i uvijek ga prepoznaje kao novu datoteku... to mi jedino smeta..ostalo je ok

-BiH-slackspace
16 godina
neaktivan

Kad se kaže da nešto ne valja, onda treba iza takve izjave stajati nešto kao argument.

Prikaz buga, bypassa, loše detekcije u više testova, velikog opterećenja sustava, osobni review, itd.

Inače je izjava u rangu laprdanja babica s placa....

Jel vam sada jasno?

Kad pljuckatori (prepoznat će se sami) naprave nešto od ovoga, onda možemo mirno razgovarati i sučeliti se pro/contra....

Hvala Bogu pa dosta ljudi ovdje ima iskustva s raznim programima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 12:11 (siketa).
12 godina
neaktivan

prema meni comodo cijelokupno je super

istodobno mislim da su dijelovi losi mogu se poboljsati pa evo da malo zakompliciram  {#}

pa po jednoj komponenti mozes reci da je los ako imas samo taj jedan dio primjer:

(vise usporedba prema placenim antivirusima kojim se komponenta istice u tom dijelu  opet samoponavljam  da ne terorizirate sadausporedba prema najboljem dijelu)

antivirus mu je prosjecan, neke stvari moras sam slati na cloud analizu ako heuristika nenade sve

sandbox je malo zbunjujuc barem u postavkama i malo zafrkne, hips nervira pa bar u detaljima firewall solidan za izvuci bolje treba biti "napredniji amater"

ima previse postavki u advanced pa nije za neke prosjecne korisnike koji klikaju stila o sto tu ima...

a opet zar nisu tako gotovo sva sigurnosna rjesenja pa iako drugi isto imaju dobro ili lose

treba gledati sa strane znanja prosjecnog korisnika i koliko se on zeli zamarati s tim

(a vecinom spada u smislu sto mi to stalno iskace na ekranu i smeta)

17 godina
Da citiram gosp. E. Kaspersky:
"Najbolji AV program je onaj koji pronalazi sve prijetnje, nema utjecaja na performanse PC-a, ne pita nikad nista, nema FP i ako cemo se prepustiti totalnoj fantaziji, da je totalno FREE"
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Da citiram gosp. E. Kaspersky:
"Najbolji AV program je onaj koji pronalazi sve prijetnje, nema utjecaja na performanse PC-a, ne pita nikad nista, nema FP i ako cemo se prepustiti totalnoj fantaziji, da je totalno FREE"

{#}

16 godina
neaktivan
17 godina

Avira i AVG nisu bas dobili dobar score, ali mi je jos cudnije sto je MSE (ili Windows Defender) tako doobar - preko 95% {#}

-------------------------------------------------------------------------------------

Sandboxie 4.02 - FINAL

Changes in Sandboxie 4.02, Released on 17 June 2013:
* Full protection is offered on both 32-bit and 64-bit Windows. The Experimental Protection feature, which enabled full protection on 64-bit Windows, is no longer needed, and was removed.
*Improved compatibility with avast!, Driver Verifier, EMET, F-Secure, KeyScrambler, Lingoes, Listary, Norton Internet Security, Office 2013, PGP, Proxifier, ProxyCap, Solid Converter PDF, Windows 8.
* Removed support for Windows 2000. Service Pack 3 is required for use on Windows XP.

Homepage –http://www.sandboxie.com

Size: 2.44 MB

Download Sandboxie Final (Windows XP SP 3 – Windows 8; 32-bit + 64-bit)

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 16:17 (djigibao).
12 godina
protjeran
DeathBringer12 kaže...

Ja ne mislim već sam siguran da ste Vi ovim postom promašili apsolutno sve.

15 godina
DeathBringer12 kaže...

• Koji ljudi?
  • L-O-L!!!!
  • Za svaku takvu ili suprotnu tvrdnju treba nekakav argument. Osobno ne volim Comodo iz nekih osobnih razloga, ali nikada iz tog razloga što meni ne paše, ne ću tvrditi da je smeće ako dokazi tvrde drugačije. Tako i za sve ostale AV-e. Treba li napomenuti kako dotični u ove 2-3 god. niti jednu svoju izjavu nije podkrijepio argumentom?
  • Takva trollerska osoba nije niti zaslužila ništa drugo, uostalom da ti citiram pravilo ponašanja na forumu: "Zabranjeno je registriranje i korištenje više nickova (multinick) za jednu te istu fizičku osobu. Prekrišitelji će biti upozoreni i potjerani s foruma."
  • Nitko ne tvrdi da je najbolji!
  • Comodo se niti ne spominje tako često, ali naravno TD-ovi su neizbježni na svaki post bez obzira što u njemu piše.
  • Pogledaj 3. točku.
  • Svakako, ali osobno mišljenje nije isto što i neargumentirana tvrdnja nečega!
  • Opet, kojih ljudi? Ako se "raspravljalo", samo se tražilo nekakav argument.
  • Osobno (a mislim da i ostali stalni članovi) ne poznajem niti jednog člana redakcije, moderatora ili supermoderatora!
  • Sad ga pravo se**š!

Ovo ne vrijedi samo za fu*king Comodo nego za svaki drugi AV i za svaki post općenito!

A sada iskreno reci koliko dugo pratiš temu te sve naše i njegove postove? Očito ne dugo, oko 6mj., e pa on trolla preko 2 godine i sigurno je kako nisi vidio te trollovske postove, vjerovatno niti nećeš vidjeti jer su (s razlogom) obrisani, a i oni koji su ostali su pod raznim drugim imenima za koje više niti sam ne znam kako se sve zvao!

16 godina
moderator
DeathBringer12 kaže...

Mislim da ste promašili apsolutno sve.

Mislim da si ti taj koji je promašio sve.

Jedini koji ovdje kenja po Comodo je troll (epos, realist, ...)koji je sad tu prisutan sa najmanje 50. acountom, ne vidim zašto si se našao da ga braniš.

Evo i sad je tu kao lisp i bit će dok se drži pravila i normalno se ponaša.

Osim toga, ako nastaviš s ovakvim offtopicom (i pokušajem flejma?), bit ćeš sankcioniran prema pravilima. Ovo shvati kao upozorenje.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 20:14 (XXX-Man).
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
WIndows defender ugasi (u control panelu).
Stavi si Avast free, MBAM ti moze radit kao free verzija tj. pokreces ga samo kad zelis.
Stavi si jos na browser WOT i Adblock + mozes si promijenit DNS u Open DNS (ako ne znas kako pitaj).

Preporucio si mi WOT i Adbloc za Firefox, obzirom da cu preci na IE je li sve isto ostaje i za IE ili nesto drugacije moram?

15 godina
WOT i Adblock Plus su prvenstveno napravljeni za Firefox, dolaskom Chromea, oboje je portano/napravljeno i za njega
IE ne podržava add-onse te za njih nema pravih WOT i Adblock.
Ima nekakvih verzija za IE koje se instaliraju ali nisam ih probao tako da ne znam funkcioniraju li.
Guglaj Wot / Adblock for IE i pronaćeš.
NAPOMENA; Nisam probao niti jedan taj "dodatak" za IE te ne znam rade li uopće i koliko su sigurni. Instaliraš ih na svoju vlastitu odgovornost.

bdw. tko još prelazi s nečega na IE?
14 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
WOT i Adblock Plus su prvenstveno napravljeni za Firefox, dolaskom Chromea, oboje je portano/napravljeno i za njega
IE ne podržava add-onse te za njih nema pravih WOT i Adblock.
Ima nekakvih verzija za IE koje se instaliraju ali nisam ih probao tako da ne znam funkcioniraju li.
Guglaj Wot / Adblock for IE i pronaćeš.
NAPOMENA; Nisam probao niti jedan taj "dodatak" za IE te ne znam rade li uopće i koliko su sigurni. Instaliraš ih na svoju vlastitu odgovornost.

bdw. tko još prelazi s nečega na IE?

Iz ovog razloga prelazim na IE http://www.bug.hr/forum/topic/internet/koristi-vise-iko-internet-explorer/189115.aspx

17 godina
proalmir kaže...
djigibao kaže...
Stavi si Avast free, MBAM ti moze radit kao free verzija tj. pokreces ga samo kad zelis.
Stavi si jos na browser WOT i Adblock + mozes si promijenit DNS u Open DNS (ako ne znas kako pitaj).

Preporucio si mi WOT i Adbloc za Firefox, obzirom da cu preci na IE je li sve isto ostaje i za IE ili nesto drugacije moram?

Imas WOT i za IE - KLIK.

Mozes i stavit nesto kao Adblock, vise o tome u videu.

16 godina
neaktivan

Emsisoft Anti-Malware 8.0.0.5 with BETA updates enabled:

Major signature database cleanup and reorganization to reduce update traffic and memory usage by about 80 MB.

Greatly improved malware cleaning engine for more thorough and safer removal of infections.

Separation of “Guard” logs into individual File Guard, Behavior Blocker and Surf Protection log sections.

New Scan logs overview.

New date column in custom host rules list.

Dozens of minor improvements to usability.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 12:08 (siketa).
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
proalmir kaže...
djigibao kaže...

Imas WOT i za IE - KLIK.

Mozes i stavit nesto kao Adblock, vise o tome u videu.

Je li ovo samo za IE 9*

Ja imam IE 10

17 godina

Trebalo bi bit i za IE 10 (idi samo na ovaj link i dodaj Easy List)

...mozes probat dodat i ovo - Simple Adblock

-------------------------------------------------------------------------

Emsisoft Anti-Malware 8.0.0.5 Beta

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 20:25 (djigibao).
15 godina

@gušteru

O kojem to "klanu" pričaš?

Pa uz mene, Comodo koriste možda samo još dvije osobe!

"dižu do neba taj program; a nerijetko i prijeteći ostalima kako će komodo pokoriti svijet, kako mu niti jedan program nije ravan i još kojekakve bljuvotine koje nemaju veze sa zdravim mozgom."

--Tko to do neba diže taj program i svaki čas ga spominje u superlativima?

Govorili smo o Comodovim dobrim ali i lošim stranama i nekim problemima vezanim uz njega te ne smatram da su njegovi korisnici pristrani, počevši od sebe koji sam ga dobrano znao negativno iskomentirat kad je to zaslužio!

"Čitajući ultimativnu baljezgariju od početka..."

--Ja te ne kužim ali stvarno...pa šta te zadržava na ovoj "baljezgariji" tolike godine? Opsesivna fixacija na ovu temu  zbog sklonosti psihičkom mazohizmu ili šta?

"Svako jedno mišljenje, kao i savijet koji dođe "sa strane" i koji nije po mjeri ovoj ekipi-klanu, automatski se nastoji takvu osobu ugasiti..."

--Niti jedna osoba neće biti "ugašena" niti to može biti bez razloga a mišljenja "sa strane" su dobrodošla ako su argumentirana i korisna za druge!

Evo jedan primjer koji sam zapamtio je da ti stalno nekom turaš SAS kao "best of the best" skener a u mnogim testovima se pokazao lošiji i od MBAM-a i od Hitmana i od EEK-a! Normalno da će te netko kontrirat  kad preporučuješ osrednji proizvod!

Nisi li ti još preporučao i onaj "Spybot - Search & Destroy" koji je bio dobar prije 100 godina a sad je više malware nego malware cleaner?

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 22:59 (andi.cro).
17 godina

NEVJEROJATAN PACIJENT - Lisp!!!

Malware dobi ban s foruma i odmah napravi novi ACC imena llisp {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice