Program za provjeru stabilnosti PC

poruka: 12
|
čitano: 10.064
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Molim preporuku programa za provjeru cjelokupnog PC-a tj. svih njegovih komponenti od grafičke do napajanja.

Naime u zadnje vrijeme mi se komp neobjašnjivo ruši u igrama. Nekad se PC jednostavno resetira, a nekad ga ne mogu upalit po cijeli dan.

Čuo sam za program Prime 95, ali htio bih još preporuka.

Unaprijed hvala na pomoći.

17 godina

Za takav program ne znam (nije da ne postoji) ali možda ti je napajanje ošlo u "bolje mjesto" tj. crklo ili blizu toga.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.04 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
17 godina
neaktivan
RE: Program za provjeru stabilnosti PC
autorov komentar
crystal6 kaže...

Za takav program ne znam (nije da ne postoji) ali možda ti je napajanje ošlo u "bolje mjesto" tj. crklo ili blizu toga.

I ja sumnjam na napajanje.

17 godina

Ako si u prilici isprobaj prijateljevo koje je dovoljne snage za tvoju konf. pa ćeš tako najlakše otkriti je li napajanje krivo ili ne.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.04 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
16 godina
neaktivan

Za onako ne baš savršenu provjeru (jer takva ne postoji) skini i snimi Hiren boot cd, startaj komp, ubaci (radi u dosu) i pusti burn in test, ali ako ti se restarta komp, najvjerovatnije ti se pregrijava proc (najeftinije ti je kupiti glacialtechov hladnjak i zamijeni  a vjeruj mi nisu skupi).

Opinion is like an asshole, everybody has one.
17 godina
neaktivan

Jel ti comp uopšte daje znake zivota tj. sta mislis pod "ne mogu upalit"?

Ako se uopće ništa ne dešava onda je napajanje 1000%.

17 godina
neaktivan

Probaj kao prvo Memtest.

Skineš sa neta i pržiš na cd i pokreneš.

To ti testira memoriju.

Ako nešto ne štima izbacit ce ti greške.

Prime95 možeš koristit za testiranje stabilnosti procesora(Small FFT) ili memorije(Blend)

Graficku možeš testirat sa Ati tray tools ili Ati tool

C2D E8400@3.9ghz,Asus P5Q Deluxe,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870,WD320gb+WD640gb-AAKS
17 godina
neaktivan

Ako imaš Nvidijin čipset onda u sklopu programa nTune imaš opciju provjere stabilnosti cijeloga računala, od CPU-a, memorije, grafičke kartice i svih ostalih stvari. OCCT imaš za procesor, 3DMark 06 možeš za grafičku. Zapravo, bilo bi ti najbolje da 3D Mark ostaviš petlji nekoliko sati i ako sve bude ok, rekao bih da ti je grafička ok. Što se tiće rušenja, imam iskustva da je memorija krivac za to u 50% slučajeva. Napajanje je pomalo nezgodno testirati, ali je i najbolji prijedlog da posudiš tuđe i jednostavno provjeriš. Napajanje je pregorilo ako mu je temperatura dulje vrijeme bila na granici, ili su komponente "vukle" više struje nego ono može isporučiti. Na forumu ima dosta stručnjaka pa češ valjda naći rješenje.

Mount Vision Pro
17 godina
neaktivan
prbaj prime95 i ati tool(provjeru artefaka) u isto vrijeme.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan

Mislim da je stvar u pregrijavanju procesora, uzmi bilo koji program za gledanje temp. procesora (velika je vjerojanost da si nešto dobio i na cd-u od matične), upali prime95 torture test, pa vidi koje su temperature.

osjecam se kao prezervativ istrosen al' ispunjen jer sam pogodio cilj
16 godina
neaktivan

ma to ti je procesor 10000000000000000000000%jer je jednom i mene tak zezalo pa sam moro kupit hladljak jači od starog.......

lol
17 godina

Sigurno je cekao tri mjeseca da dobije tvoj odgovor :P. A i kako bi bio procesor, tj. hladjenje jer ti kazes da si svoj problem sredio s novim hladnjakom ako je covjek rekao da po nekada ne moze niti upaliti komp. Ako ga ne moze upaliti, ne moze se ni zagrijati...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice