Program za praćenje svega što netko radi?

poruka: 197
|
čitano: 133.251
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poštovana gsp. Liv,

Ovo dečkići na forumu ne gledaju puno cura online, osim ako nisu na nekom privatnom trackeru i gledaju xxx kategoriju.

Ovako, VNC je sasvim legitiman program i niti jedan ga Anti-virus neće prepoznati. Ovo što te oni plaše, otprilike žele nastaviti konverzaciju evo mene, ja ću ti pomoći, odakle si, ajd na chat, imaš li sliku i sl. Ono što ti trebaš napraviti jeste sljedeće:

- svoj NOD32 redovito updateaj,

- Nekad skeniraj s malwarebytesima ili superanti-spyware programima,

- Ako želiš biti zaštićena od Remote Programa, tipa VNC, upali Windows Firewall. Start->Upravljačka ploča->Windows Firewall->ON.

- VNC koristi nestandardi port 5900 i tako ćeš se osigurati,

- informaička pismenost facebook generacije, kojoj vjerojatno i sama pripadaš, je ne dnu dna, tako da se ne brineš da je netko od tvojih "frendova" to ti znao napraviti

- brzina tvog Interneta ovisi o dobi dana, čak i o atmosferskim uvjetima, tako da se ne zabrinjavaš zašto ti ti uspori Inernet ili računalo.

S ovime rečeno, idi u život i nađi fucked-up dečka u real-lifeu i ne šizi bez razloga po forumu.

Peace out.Poljubac

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
14 godina
neaktivan
RE: Program za praćenje svega što netko radi?
TonyM kaže...

Ako si skenirala program s onim kaj su ti kolege rekle onda nema razloga za zabrinutost.Svi antivirusni programi a nadam se da imaš koji rade i sprečavaju keyloger.Neki manje neki više ali uz ona dva skenera to je to.

Tako da nema tu kaj da se brinešSmijeh

ok hvala, iako je jedan forumaš rekao da se neki key logeri ne mogu otkriti, pogotovo  VCN. Želim biti sto posto sigurna da nemam nikakav key loger u kompu.

14 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Poštovana gsp. Liv,

Ovo dečkići na forumu ne gledaju puno cura online, osim ako nisu na nekom privatnom trackeru i gledaju xxx kategoriju.

Ovako, VNC je sasvim legitiman program i niti jedan ga Anti-virus neće prepoznati. Ovo što te oni plaše, otprilike žele nastaviti konverzaciju evo mene, ja ću ti pomoći, odakle si, ajd na chat, imaš li sliku i sl. Ono što ti trebaš napraviti jeste sljedeće:

- svoj NOD32 redovito updateaj,

- Nekad skeniraj s malwarebytesima ili superanti-spyware programima,

- Ako želiš biti zaštićena od Remote Programa, tipa VNC, upali Windows Firewall. Start->Upravljačka ploča->Windows Firewall->ON.

- VNC koristi nestandardi port 5900 i tako ćeš se osigurati,

- informaička pismenost facebook generacije, kojoj vjerojatno i sama pripadaš, je ne dnu dna, tako da se ne brineš da je netko od tvojih "frendova" to ti znao napraviti

- brzina tvog Interneta ovisi o dobi dana, čak i o atmosferskim uvjetima, tako da se ne zabrinjavaš zašto ti ti uspori Inernet ili računalo.

S ovime rečeno, idi u život i nađi fucked-up dečka u real-lifeu i ne šizi bez razloga po forumu.

Peace out.Poljubac

Smooth, hvala, ovako iscrpan odgovor je puno jasniji. Stvar je u tome da ne sumnjam uopće u nikakve frendove na faceu niti me face brine. Zato sam i postavila temu ovdje, jer ne sumnjam na nikog tko se površno razumije u informatiku.

Nod mi nije legalan, preporučuješ li mi da kupim legalan antivirusni  program?

Kad sam htjela upaliti Windows firewall rečeno mi je da ne mogu jer ne mogu imati više firewalla. Sad vidim da je uključen, iako me obavještava da se ne može automatski updateati. Slabo se razumijem u sve te stvari. Nijedna od zaštita koju imam nije kupljena, sve su skinute s interneta koliko znam. Na koji način će me windows firewall obavijestiti da imam virus? Jer kad sam neke iteme našla s malwareom win. firewall me nije upozorio. Možda radi vrste virusa koje malware preopznaje.

thnx :)

16 godina
neaktivan

Jeli imaš ESET NOD32 Smart Security ili samo Anti-virus? Definitivno bi ti bilo bolje imati orginalni, premda ima verzija(!) koji također solidno rade(khm,khm).

Firewall vjerojatno već i imaš u svoj modemu/routeru i ne bih se puno brinuo da sam na tvom mjestu.

Također, isprobaj ovu stvar: COMBOFIX, skini, ugasi anti-virus, pokreni, složi se s svim osim nemoj instalirati recovery konzolu.

Ali moje mišljenje je da bespotrebno paničariš, da si očistila to što je bilo i da si sigurna.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
16 godina

- netreba ništa prčkati po firewallu.

- svi kućni routeri od ISPa imaju blokirane portove prema van (tzv. port fwd). Std. port 5900 (5500, 5800...) koje Smoot sponimje, mora biti otvoren u routeru da bi ti netko tako mogao pristupati. Taj netko ako je to postavio zna razlog (ono što spominjem u vezi npr video nadzora i sl..).  Sami windowsi (sedmica) imaju sve portove prema van također zatvorene uz (dosadno) pitanje kod svake promjene mreže home-public itd. što opet znači ako netko nije iz nekog konkretnog razloga postavio, nemože biti sigurniosni problem.

Naravno, potrebno je redovito updateovati sistem (uz predpostavku da je sve legalno, ako je sam OS piratski onda je već u startu često zaražen...).

Kao vlasnica računala, moraš znati što ti je netko napravio na računalu, što eliminira da je 'sučajno' tako nešto napravljeno.

Mislim da je sad situacija čista, da se netrebaš previše brinuti, jer i ono što Smooth kaže, ''ponekad i doba dana... '' ovisi o bzini.

izbor legalnih (free) AV, recimo Avira je sasvim pristojno rješenje (upravo kroz crackove za recimo AV se četo pokupi i trojanac), Kao što je i MBAM kojim si riješila dio problema.

btw keyscrambleri nemaju baš nikakve korsiti. Oni mogu scramblati komunikaciju između npr browsera i udaljenog programa, ali nemože ništa između tipkovnice... upravo taj dio (kao driver) snima keyloger. 99% nemaš taj problem.

Uživaj u weekendu, jer izgleda da si (za sad) sigurna.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran

@liv

Ne koristi Combofix ako ne znaš što radiš. To nije alat poput drugih za uklanjanje malwarea. Može on napraviti i štetu. Ako baš želiš prvo pročitaj uputstva kako se radi. Nemaš ti najvjerovatnije, ma siguran sam 100 % nikakvog skrivenog malwarea koji prati tvoju aktivnost na kompu.

@smooth

Pa i nije neki savjet preporučiti useru koji ne zna čemu služi firewall, a čemu sve ostalo da koristi Combofix. Mogao si tako preporučiti i Gmer, Radix ili još neke slične pa nek se bez ikakvog iskustva snalazi kako zna.

16 godina
neaktivan

Daj mi kaži po čemu je to Combofix napredan? Pokreni i ćaos. Čak ni nema instalacije. Ne vidim što je to s njim teže nego s ostalim navedenima.

Ja sam ga osobno koristio na više računala i nikad nije bilo frke. Ako čitaš i postupaš, bit će sve ok, a čini mi se da ona zna engleski.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 15:15 (Smooth Operator).
15 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Daj mi kaži po čemu je to Combofix napredan? Pokreni i ćaos. Čak ni nema instalacije. Ne vidim što je to s njim teže nego s ostalim navedenima.

Kakva uputstva/šteta? Možeš li mi neki link dati?

Uputstva za rad na stranicama s kojih ga i skidaš. Probaj malo kada s njime skeniraš raditi s mišem, tipkovnicom pa ćeš vidjeti što se može dogoditi.  

17 godina
Smooth Operator kaže...

Ja sam ga osobno koristio na više računala i nikad nije bilo frke. Ako čitaš i postupaš, bit će sve ok, a čini mi se da ona zna engleski.

Combofix se koristi s razlogom a ne samo reda radi, ak se vidi da je komp u banani a nist drugo ga ne moze ocistit ili se skeneri s kojima se skenira nece pokrenut a on oce u dosta slucajeva tad se on koristi. Nije to Malwarebytes i malo je neobican Combofix blago receno, jer vrlo malo ljudi zna kak radi i ko ga je napravil.Nevinašce Ak se traze neki sumnjivi programi, onda se moze skenirat sa GMER jer on radi normalno ko svaki drugi skener pa se onda rezultati daju nekom iskusnijem da pogleda.Cool

http://www.gmer.net/

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 15:26 (rambox).
16 godina
neaktivan

ja ne bi ništa više kopao po tim windowsima,kakav combofix!?
kojekakvi programčići  za zaštitu i sl
jedini problem je taj crack nod,ali ni on nije ako se uredno upadate..

ako hoće nešto jednostavno i nenametljivo može staviti winpatrol free edition,uz malo podešavanje,da joj motri kritična mjesta u sistemu,uz av to je dosta

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 16:20 (seneka).
17 godina
neaktivan

Meni godinama uredno krekovan i uredno update radi i uredno nikad niti jednog virusa ma kako neki to tesko svarili.

:)
17 godina
logic kaže...

ma kako neki to tesko svarili.

u ovoj temi svi tesko vare i ponasaju se koda su sami rodili i prekodirali svoj softwer.

evo dokle smo stigli...zeni se mece i trpa sve odreda.

sve je to mogao jedan lik sa tv-om kao deadman, povirit, pocistit i nacickat elementarno sto je pripada...

ono se cini kontra efekkt...sto vise balona i zbunjoze da joj se uvali.

zeno..ne diraj nista, ostavi taj svoj nod, koristi firefox sa ona 2-3 addona i bog te veselio.

kakav hips i slicna masiranja.

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
17 godina
neaktivan

Kad procitam ovdje da su ljudi instalirali i preko 5 programa za zastitu zapitam se sta je uopste na tom kompu? Koja je poenta?

17 godina

hajde nije bas sve instal... ne boli glava tebe niti boli glava registri ako ti stoje 3-4 portable alatica, koja su manualci i neovisni u radu.

zbog njih se ljudima ucini da je sve natrpano.

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
15 godina
neaktivan
logic kaže...

Kad procitam ovdje da su ljudi instalirali i preko 5 programa za zastitu zapitam se sta je uopste na tom kompu? Koja je poenta?

To se i ja pitam... Ovakvu paranoju nisam ni u nekim (malo žešćim) firmama vidio. Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan

Malo zesce firme to imaju malo drugacije rijeseno i nije ostavljeno na volju korisnicima. Vjerovatno to znas. Dodue tamo nije bog zna sta ostavljeno na volju korisnicima ;)

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Malo zesce firme to imaju malo drugacije rijeseno i nije ostavljeno na volju korisnicima. Vjerovatno to znas. Dodue tamo nije bog zna sta ostavljeno na volju korisnicima ;)

Naravno da znam, ali "obični" korisnici tih računala to ne znaju pa svejedno nisu toliko preplašeni. A na tim se računalima nalazne stvarno ozbiljni podaci, na to sam ciljao.

A ovdje kao da se radi o zaštiti kućnih xxx uradaka i straha da ne procure van... SmijehSmijeh

17 godina
vlad0 kaže...

A ovdje kao da se radi o zaštiti kućnih xxx uradaka i straha da ne procure van... SmijehSmijeh

ne..ako imas na debitnoj 3k€ za zahebavat se...zasto se nebi osigurao dodatno sa paid ili free dodacima?

ako imas samo gmail kao vecina djece ovdje ,koja stede za ovu subotu vecer i 3 ozujske, normalno da ti ne treba nista na pc-u,jer mozes spusit samo gmail.

glede firmi...iz svog sobicka kojeg zoves office mozes klikat gdje hoces, jer ovakvi i slicni se nalaze negdje na tavanu :)

ovaj f-secure je bas sexy primjer

15 godina
neaktivan
torrente kaže...
vlad0 kaže...

ne..ako imas na debitnoj 3k€ za zahebavat se...zasto se nebi osigurao dodatno sa paid ili free dodacima?

ako imas samo gmail kao vecina djece ovdje ,koja stede za ovu subotu vecer i 3 ozujske, normalno da ti ne treba nista na pc-u,jer mozes spusit samo gmail.

glede firmi...iz svog sobicka kojeg zoves office mozes klikat gdje hoces, jer ovakvi i slicni se nalaze negdje na tavanu :)

ovaj f-secure je bas sexy primjer

Ako imaš toliko para koje želiš koliko-toliko zaštititi, onda se pomoć ne traži po forumima nego se npr. nekom legit sysadminu fino plati da instalira i iskonfigurira adekvatnu zaštitu. Namigiva

Što se firmi tiče, bez brige - kao što sam rekao, sve znam... Npr. sustave koje sam ja osobno slagao su obično puno kompleksniji od "1 kutijice ispred svega" Namigiva i obično se sastoje od nekoliko DMZ-ova (već prema potrebi) i filtriranju svega živog i neživog po više faktora (IP-evi, portovi, traffic inspection, ...). A ako te interesira još veći stupanj paranoje, onda dijeliš računala na ona koja smiju i ona koja ne smiju na Net pa i fizički odvajaš bitno od nebitnoga, dižeš multi-VPN enkapsuliranje između podružnica i sl. stvari, ali sad sam već toliko otišao u offtopic da je bolje da stanem. Možemo otvoriti neku posebnu temu pa tamo o ovakvim stvarima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 20:01 (vlad0).
15 godina
protjeran

Koliko gluposti natrkeljano.

Sir Crapsalot.
17 godina

ne,ne zanima me zastita po tvrtkama niti kako se osiguravaju bankomati na kojima se vrti win 95.

zanimljivo i na kasam u konzima je isto win 95.

15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Koliko gluposti natrkeljano.

Erm, ti to na moj post ili misliš općenito na topic?

15 godina
protjeran
vlad0 kaže...

Općenito.

Sir Crapsalot.
15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
vlad0 kaže...

Općenito.

Ah, onda OK, tu se slažemo. Smijeh

Offtopic:

Nego, @torrente: ne vrte li se sve te Konzumove kase na nekom *nixu? Vidio sam izdaleka kad su resetirali jednu, ali nije me nešto pretjedano zanimalo pa nisam zagledavao.

15 godina
protjeran
vlad0 kaže..

Ah, onda OK, tu se slažemo. Smijeh

Offtopic:

Nego, @torrente: ne vrte li se sve te Konzumove kase na nekom *nixu? Vidio sam izdaleka kad su resetirali jednu, ali nije me nešto pretjedano zanimalo pa nisam zagledavao.

Da, vrte se na linuxu.

Kao što rekoh, gluposti.

Sir Crapsalot.
17 godina

rekoh da me ne zanima :)

neka ti pasivni pljuger pojasni.

cisto da se broj gluposti anulira.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ponavljaš se stalno....Neodlučan

ZIG ZAG
16 godina
neaktivan
Kako biti anti-virusni stručnjak?

http://www.bug.hr/forum/post/ostalo/humor/1279152.aspx

Često ponavljaj ove izraze: HIPS, Behavior Blocker, Sandbox.

Izaberi neki Internet Security paket i na youtubu pronađi najmanje 5 videa kako oni sprečavaju malware.

Ako itko se bude suprostavljao vašem IS, onda također izguglaj ili na youtubu pronađi vaš IS vs. suprostavljeni IS.

Ponavljaj djeci da NOD32 i nije najbolji AV program. Ovo treba češće raditi, jer je puno djece. A i NOD popularan.

Ako netko bude imao problema s malwareom, ponudi mu standardni odgovor 22: "Skeniraj s malwarebytes."

Ukoliko se računalo baš nahladilo, onda s.o. 11: "startaj u Safe Modu" i ponudi mu s.o. 23: "Skini SuperAntiSpyware Portable."

Ako ste ga izličili, onda svakako spomenite WOT i kako više nikad ne mora misliti glavom dok surfa.

I to je sve što triba znati jedan AV stručnjak na BUG forumu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 20:46 (Smooth Operator).
16 godina
RE: Kako biti anti-virusni stručnjak?

Kad netko napiše da bilo koji program za špijuniranje usporava komp, to nije obraz (ne)znanja, već inteligencije...

Ako komp dijeli s nekime i Winsi su usporeni, što ne bi za početak trebalo eliminirati da start-up guši komp? A znam i da je na XPu dolazilo do masivne zagušenosti ako se instalira veći broj programa (na sistemskoj). 

Every hole is a goal!
14 godina
neaktivan

Mislim stvarno... do kojih teorija ste došli. Kao da je bitno. Stvar je u tome da na kompu imam privatne podatke (nema nikakve veze s xxx sadržajem). I da je određena osoba mogla instalirati mi keyloger ili tako nešto radi njih (mogla bi imati interesa od toga). Zar je to tako teško shvatiti? Da ako ne želiš da netko/itko zna neke stvari da se jednostavno na sve načine želiš zaštititi i osigurati.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice