Comodo Firewall pro 3 free

poruka: 4
|
čitano: 2.895
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav,evo zamolio bi Vas ako mi moze ko detaljno objasniti kako da najbolje podesim opcije na spomenutom firewall-u .

Ja sam ga samo instalirao i ne usudim se dalje prckati po njemu !

Ako ko zna ljepo se unaprijed zahvaljujem.

17 godina
neaktivan
RE: Comodo Firewall pro 3 free

pa nemas nista prckat po njemu,

on ce te sam pitati kad bude zelio da ga diras... :)

salim se.

Dakle instalirao si ga i sada kad pokrenes FF ili IE (prepostavljam da si to vec napravio) on ce te pitati dali ces tom programu dopustiti spajanje na internet ili neces.

Naravno ti ces mu dopustiti odlazak na internet i po mogucnosti kliknut ces negdi i to postaviti kao 'pravilo' (rule) tako da te vise nikad ne pita za taj program.

Zacudit ces se iz prve koliko programa s tvog komp-a komunicira s internetom. Neki su nuzni a neki totalna napast ili jos gore trojanci koji rade u pozadini.

Programi koje ti logika nalaze da funkcioniraju s internetom ces dopustit.

A svi ostali koji nemaju razloga ici na internet ces onemoguciti.

Najbolje ces viditi ako instaliras stariju verziju BS playera koja je imala spyware u sebi.

Normalno, bs player nema sta traziti na internetu osim davati nekakvoj firmi podatke o tebi.

U grubo to je funkcija firewalla i setup traje tjednima ili ako odlucis u jedno popodne pokrenuti sve programe na racunalu pa skuziti koji zele 'internet'.

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
17 godina

Dobar je firewall ali je ponekad beskrajno dosadan!

Primjer: Kad sam ga instaliral i prvi put ugasil pa upalil komp, imal sam jedno vrlo neugodno iskustvo! Naime za antivirus imam  Avast 7!  home! I sad zamislite ovo, comodo mi pocne izbacivati permission pop upove za avast- ne u smislu da pita konkretno za program, nego za svaki dio njega- uglavnom imal sam 100+ klikova na yes uz to da pamti komande! To jei pak veliki minus za comodo!

Da se to ne bi i vama dogodilo treba napraviti sljedece:

Otvoriti comodo izbornik, pod firewall staviti na "Define a Trusted Application" i tam ubaciti sve programe kojima vi vjerujete (recimo: Mozilla/IE, utorrent, antivirus itd.)!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2008 9:22 (Armor).
17 godina
neaktivan
RE: Comodo Firewall pro 3 free
autorov komentar

Svaka čast na ovoj informaciji i ja imam avast 4.8 free i isto sam imao neugodna iskustva i nikad kraja klikanju!

Ako ima još kakvih trikova bio bih zahvalan.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice