odličan !!
Avira/ Avast sa Comodo?
- poruka: 51
- |
- čitano: 23.048
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Avira AV i Comodo firewall su dobra kombinacija. Ja ih imam i nikad nije bilo nekakvih problema.
također. i kod mene su već dugo vremena u tandemu. preporučam i drugima.
i još sa strane imam mbam i superantispyware
E, svaka čast. U mene ama baš ista kombinacija. Bez ikakvih problema, radi super.
ostavi samo nod 32 kao antivirus,evo ti rezultate za eset smart http://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge/results.php,a moja ti je preporuka kaspersky internet security,jeftiniji je a puno bolji
..ja imam samo Comodo internet sesurity komplet znači sve i antivirus i mogu reči da je dosta dobar i za normalnog korisnika i ne treba ništa bolje......
...probao sam i Avast ...ali nije kao Comodo!!!!
Zato tko želi bolje mu je staviti kompletan Comodo i onda je miran a najača zaštita kod Comoda je Defense+..tako da straha nema!!!!
molim obrisati post
Solo antivirus je najjednostavniji za korištenje i uopće ne dosađuje sa popupovima ali sigurno nije dovoljan.I ja i kolege s kojima sam pričao smo pokupili spyware,viruse i trojance kroz redovito update-ani antivirus,bila je riječ o AVG-u i Avastu ali tako je sa svima.
Treba koristiti HIPS programe koji su dosadni i nisu baš za početnike ni za one nestrpljive koji samo klikaju na O.K.bez čitanja kad ih firewall neš pita.Ili pak naučiti koristiti Virtualizacijske programe kao Shadow Defender(plaća se),Returnil(ima i besplatna verzija),Sandboxie(besplatan) ili Geswall(ima i besplatna verzija).Moja preporuka su radije virtualizacijski programi nego HIPS jer HIPS zna raditi konflikte s drugim programima...najradije Sandboxie koji i ja koristim,možete na youtube naći nekoliko videa o njemu da vidite o čemu se zapravo radi.Druga opcija bi mi bio Shadow Defender...inače i HIPS i Virtaulizacijski programi su puno sigurniji od antivirusa.
Treća mogućnost je najjednostavnija.Pomoću odličnog besplatnog programa Paragon sačuvati backup sustava i u slučaju virusa vratiti stanje unazad kakvo je bilo prije nego li je uletio virus.
Evo da napravim raport:
Čitao tu, gledao linkove koje ste postali, malo zujao po netu, i odlučio ostaviti Avast. Neki kažu da je Avira bolja, neki Avast. Ajde, većina da je Avira bolja, i tu i na netu.
Ali opet, na cnetu Avast ima 8.000.000 downloada a AVG 85.000.000. Otprilike, brojke su ilustracije radi. Ugl, mišljanja korisnika su raznovrsna, i ne znači da ako njih 10 kaze da je Avira bolja, da u biti i je. :) Vidimo iz ovog primjera.
No nebitno, Avast je tu, i Comodo... je bio. Comodo više nije.
Rušio mi je COD4, "losing key packages". Tu poruku mi je svako malo izbacivao. Ne gubim ja nikakve pakete ključeva, nabijem ga, pa sam ga izbrisao. :) Inače sam tip (na žalost) koj ostavi ako radi, ako ne, VAN! Nemam živaca naštimavati, AUTO postavke rulz!
Tako da sada imam Avast, i MalwareBytes na kompu. Valjda će Windows Firewal raditi kakav-takav posao i štititi me od zlonamjernih hakerskih napada koji pokušavaju ukrasti moje slike, di sam u kupaonici ispred ogledala s fotićem i pokazujem lijepe mišiće i 27 cm. :P
Mislim da je prosječnom kućnom korisniku svejedno jeli Avast ili Avira. Razlike su nezamjetne.
- moje iskustvo:
Nekad davno sam koristio Aviru i bio prezadovoljan, iz ciste znatizelje sam stavio Avast koji mi je pronasao neka dva gada, onda
sam koristio Avast 4, pa stavio Avast 5. Sa Avast 5 sam dobio i Trojan Hiloti..... x2
http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/avast-5-problem/47672.aspx?page=3
Vratio sam se na Aviru, sad cu ubaciti Comodo da vidim kako se ponasa.
Nema vrhunske zastite. Imam prijatelja koji uopce na koristi AV i zadovoljan je.....??
- moje iskustvo:
Nekad davno sam koristio Aviru i bio prezadovoljan, iz ciste znatizelje sam stavio Avast koji mi je pronasao neka dva gada, onda
sam koristio Avast 4, pa stavio Avast 5. Sa Avast 5 sam dobio i Trojan Hiloti..... x2
mislim da ti je dovoljna avirai i jednom tjedno scan s malwarebytesom kojeg čini mi se imaš na kompu...
Da ne otvaram novu temu...
Trenutno koristim AVG sa ZoneAlarmom i planiram ponovo instalirati Windows-e (trenutno XP Pro, ali ću preći na Win7 kod nove instalacije).
Kako sam vidio puno preporuka za Aviru/Avast i Comodo na forumu, zanima me kojeg od ova 2 antivirusa umjesto AVG-a da instaliram?
Znam da će to opet pokrenuti lavinu odogovora bolji ovaj/onaj, ali mi probajte dati jednostavne prijedloge - pro i contra?
Drugo da li da ostanem na ZA ili da pređem na Comodo? Da li je Comodo user friendly? Da li je naporan sa pitanjima?
Da ne otvaram novu temu...
Trenutno koristim AVG sa ZoneAlarmom i planiram ponovo instalirati Windows-e (trenutno XP Pro, ali ću preći na Win7 kod nove instalacije).
Kako sam vidio puno preporuka za Aviru/Avast i Comodo na forumu, zanima me kojeg od ova 2 antivirusa umjesto AVG-a da instaliram?
Znam da će to opet pokrenuti lavinu odogovora bolji ovaj/onaj, ali mi probajte dati jednostavne prijedloge - pro i contra?
Drugo da li da ostanem na ZA ili da pređem na Comodo? Da li je Comodo user friendly? Da li je naporan sa pitanjima?
Pa stavi ili aviru ili avast(ja osobno koristim aviru), a šta se firewall-a tiče comodo je ajmo reći najbolji ali nekima zna biti naporan jer "puno" pita
pa možeš ići na OnlineArmor ili PCTools FW+
Ovako, Avast i Avira su tu negdje po kvaliteti (iako je Avira mrvicu bolja). Ja osobno bih ti preporučio Avast koji ima kompletnu real-time zaštitu (u real-timeu skenira fajlove, mailove, stranice, P2P aplikacije, IM aplikacije, detektira čudno ponašanje sistema...).
Kod Avire treba micati onu dosadnu reklamu (iako to nije teško napraviti) i ima problema s updejtovima.
Koristim Avast već 3 godine. Ozbiljniji virus mu nije prošao kroz shieldove, a updejta se dvaput/triput na dan.
Uz njega trebaš obavezno imati Malwarebytes's Anti-Malware s kojim skeniraš jednom/dvaput mjesečno full scan.
Comodov firewall treba dodatno iskonfigurirati i često postavlja pitanja (iako možeš isključiti Sandbox, ali onda nije to to), pa ti preporučam Online Armor koji je jednostavniji za korištenje.
Comodo je tlaka. Izbacio sam ga iz uporabe jer je dosadan ko proljev. Jest dobar ali je pre-paranoičan. Zato radije korisim zone alarm, koji radi svoj posao pristojno, a nije dosadan kao comodo. Uz avast home edition.
I ja bih ti preporučio ili Avast free 5 ili Aviru free uz ta dva antivirusa možeš odabrati i firevall naprimjer Pc tools plus nije dosadan kako neki kažu a solidno radi svoju zadaču.Ja naprimjer imam Avast i Pc tools.Sad vidi koji ti paše antivirus pa se sam odluči!!!!
Ovako, Avast i Avira su tu negdje po kvaliteti (iako je Avira mrvicu bolja). Ja osobno bih ti preporučio Avast koji ima kompletnu real-time zaštitu (u real-timeu skenira fajlove, mailove, stranice, P2P aplikacije, IM aplikacije, detektira čudno ponašanje sistema...).
Kod Avire treba micati onu dosadnu reklamu (iako to nije teško napraviti) i ima problema s updejtovima.
Koristim Avast već 3 godine. Ozbiljniji virus mu nije prošao kroz shieldove, a updejta se dvaput/triput na dan.
Uz njega trebaš obavezno imati Malwarebytes's Anti-Malware s kojim skeniraš jednom/dvaput mjesečno full scan.
Comodov firewall treba dodatno iskonfigurirati i često postavlja pitanja (iako možeš isključiti Sandbox, ali onda nije to to), pa ti preporučam Online Armor koji je jednostavniji za korištenje.
U potpunosti se slažem s tobom da ljepo si to objasnio.I ja dajem prednost Avastu zbog onoga što si naveo za Avast.
Comodo je tlaka. Izbacio sam ga iz uporabe jer je dosadan ko proljev. Jest dobar ali je pre-paranoičan. Zato radije korisim zone alarm, koji radi svoj posao pristojno, a nije dosadan kao comodo. Uz avast home edition.
da ga znaš podesiti ne bi ti bio dosadan k´o proljev !
da ga znaš podesiti ne bi ti bio dosadan k´o proljev !
Ti mi objasni kako se podešava. Šta si mudar, a ni ne bi pitao možda koje postavke meni trebaju.
Prvo reci hop pa onda skoči.
Imaš ovdje upute za podešavanje.
Jesi li pokušao smanjiti sigurnosne postavke ili isključiti neke?
Na kojim ti je postavkama dosadan ko proljev?
Daj malo argumentiraj, ne ovak pljuckati.....
Comodo je najjaci besplatni firewall.
Meni je najjači jer ima bezbroj tema za podesit izgled iliti stil.
Nije samo crven kao neki drugi.
evo ti moj primjer
avast je bio gore nekih god dana ....i prije tri dana nakon updatea poceo mi je blokirat net..izgasim stitove sve radi....upalim opet isto...i nakon tri dana borbe i pokusavanja svega i svacega popiz** ga i izbrisem i nikad vise on na moj komp nedolazi
dakle , sad je avira pa cemo vidjet