Avira AntiVir Personal 10

poruka: 129
|
čitano: 38.197
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Avira AntiVir Personal 10

Ukratko, taj Remove It nemooj shvaćati za ozbiljno.  Previše je false positivea za potupuno čiste i legitimne aplikacije. Nedavno sam upozorio na ovaj program pod drugom temom, ali nema veze. Taj program ( Remove IT ) se do otprlike 2006. na 2007. god. nalazio na listi rugue antimalwarea, poslije je skinut s te liste, ali dobar dio sadašnje antimalwarea zajednice ima prema njemu veliku rezervu. Za mene potpuno opravdanu. Tom programu i njegovim detektiranim " infekcijama" ne vjerujem. Možda griješim?   

EDIT: Ohebite Remove IT bilo PRO ili Personall jer je to stvarni gho..no od softwarea. Šutim  

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 16:40 (BlackFoot).
15 godina
protjeran
seneka kaže...
stoncin3 kaže...

Nemam WOT. Znam za taj punkbuster i bilo mi je sumnjivo.

pa stavi ga da bar vidiš rejting stranica koje nude takve i sl programe..
my wot

tu ti je link za chrome ako ga koristiš..valjda je aktivan,nemam chrome..
ostavi sve po defaultu,ne usporava,ne troši..

ako se nećeš registrirat izađi s x na zadnjem prozoru..

@seneka-  Kao uvijek dobri postovi s prijedlogom dobrih riješenja.  Pozdrav!

15 godina
neaktivan

Avira je solidan antivirus no avast 5 je ipak dosta bolji,ima sve sto vam treba od e-mail scannera do web i network shielda a takodjer ima i dosta manje false pozitive rezultata od avire.

16 godina
neaktivan

Avira također ima AHeAD Heuristic koji ako namjestite na high prilikom instalacije poslije može biti JAKO paranoičan i davati bezbroj False Positiva. Dakle ako netko kaže da avira daje puno FP rezultata možda mu je dotični način detektiranja virusa/trojana itd. namješteno na high.

Također bi volio skrenuti pažnju na Trojan Killer, program koji je po meni najviše davao FP, ćak je driver za web kameru detektirao kao trojana veoma velikog rizika.  Također koristim aviru i nikada problema s njom.

15 godina
neaktivan

Ovako,imam Kaspersky IT 2010,napravio sam patch da mi stalno vraća na 30 dana. Sada kad sam instaliro Win 7 neće da radi. Što mislite da stavim Aviru Premium Security Suite (imam key za 3 mjeseca,baš je moj key,nisam ga sa youtube-a našo) ili ESET NOD32 4? Imam sve,samo neznam što je bolje.

17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Ovako,imam Kaspersky IT 2010,napravio sam patch da mi stalno vraća na 30 dana. Sada kad sam instaliro Win 7 neće da radi. Što mislite da stavim Aviru Premium Security Suite (imam key za 3 mjeseca,baš je moj key,nisam ga sa youtube-a našo) ili ESET NOD32 4? Imam sve,samo neznam što je bolje.

Stavi Aviru jer je bolja.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
15 godina
neaktivan

Stavio sam Aviru Premium Security Suite (umorih se dok napišem njeno ime) i zasad je sve u redu. Nadam se da će tako i ostati i da me neće za*ebavati. Imam samo 1 pitanje i molio nbih brz odgovor: Kakav je firewall od Avire? Dali je dobar i pouzdan ili je shit ko Windowsov firewall?

17 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Stavio sam Aviru Premium Security Suite (umorih se dok napišem njeno ime) i zasad je sve u redu. Nadam se da će tako i ostati i da me neće za*ebavati. Imam samo 1 pitanje i molio nbih brz odgovor: Kakav je firewall od Avire? Dali je dobar i pouzdan ili je shit ko Windowsov firewall?

Nije dobar. Stavi neki bolji kao što je Online Armor Free ili Outpost Firewall Free.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 19:35 (Razer_Copperhead).
17 godina
Razer_Copperhead kaže...
filipvk1000 kaže...

Nije dobar. Stavi neki bolji kao što je Online Armor Free ili Outpost Firewall Free.

Dobar je nema frke i taj Avirin Firewall ne treba mu drugi uopce samo ce si usporit dizanje windowsa s dodatnim Firewall-om., Treba uzet u obzir da svaki danasnji Ruther ima Atack Detection Blocking, koji dobro radi svoj posel u blokiranju ulaznih gluposti skeniranje portova na razne nacine i slicno.Cool

15 godina
neaktivan

Ma nema veze,samo da je dobar. Imam Advanced SystemCare PRO i CCleaner i još neke dobre alate tako da mi neće baš usporit(nemoj shvatit ovo kao da ti proturiječim).

15 godina
Razer_Copperhead kaže...
filipvk1000 kaže...

E da te kolega torrente cuje skrenio bi!

@ torrente -> sala, NHF Cool

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

E *ebiga! Ova Avira mi nije dobra. Znate onaj IceCold Reloaded MSN Freezer? Meni ga je AVG detektiro kao virus,i NOD32 isto,i Kaspersky isto(govorim za one koje sam imo). Avira kaže da je čist. Ja znam da je čist ali barem mora pisati da je HackTool. Neće ni eicar standard test file da kaže da je virus. Jel ima šta da ta avira detektira? Ništa,za dan-dva instairam Kaspersky PURE,najbolji bio  i najbolji osto. (odite na http://www.kaspersky.com i pogledajte taj PURE,stvarno je ODLIČAN) Eto,sva sreća pa imam malwarebytes' sa licencom pa je reko da je Hack tool

17 godina
filipvk1000 kaže...

E *ebiga! Ova Avira mi nije dobra. Znate onaj IceCold Reloaded MSN Freezer? Meni ga je AVG detektiro kao virus,i NOD32 isto,i Kaspersky isto(govorim za one koje sam imo). Avira kaže da je čist. Ja znam da je čist ali barem mora pisati da je HackTool. Neće ni eicar standard test file da kaže da je virus. Jel ima šta da ta avira detektira? Ništa,za dan-dva instairam Kaspersky PURE,najbolji bio  i najbolji osto. (odite na http://www.kaspersky.com i pogledajte taj PURE,stvarno je ODLIČAN) Eto,sva sreća pa imam malwarebytes' sa licencom pa je reko da je Hack tool

Ti si nekaj pobrkal izgleda skroz, ak je cist kak ga je onda AVG detektiral ko virus kad to nije uopce virus nego je Hack Tool tu nekaj ne stima.Nevinašce Ak tak razmisljaš onda nemoj imat niti jedan antivirus, jer niti jedan nece sve detektirat znaci nit jedan ne valaj pa ih onda ne treba uopce koristit. Ti Hack Toolovi siu luk i voda od gamadi, to je nista Rootkiti su pravi napasnici i tog se pazi. Vecina programa zapravo skoro svi njih ne moze ocistit iz windowsa uglavnom kad pokupis tak nekaj onda ne buš mogel nit jedan program pokrenut na kompu a kaj onda.Nevinašce

15 godina
protjeran
filipvk1000 kaže...

Kao prvo za taj program ( IceCold Reloaded MSN Freezer ) nikad čuo, a i ne zanima me. Ali ono najbitnije kada su ti ga već AVG, Eset i Kaspersky detektirali kao neki malware, mada iskreno HackTool i nije neka velika prijetnja, a ti kažeš da je čist,što, zašto onda  na kraju posta kažeš da je sreća da imaš MBAM koji ga detektira kao i gore navedeni programi. Pa što držiš taj program ako ti smeta što ga neki antimalware programi prepoznaju kao takvog. Kažeš da Avira ne prolazi osnovni eicar test. Nisam je koristio i volio bih čuti od ostalih korisnika toga programa jel to baš tako, i ako stvarno ne prolazi, ako znaju zašto je to tako.     

EDIT: Vidima da je rambox donekle dao odgovor u svezi same prijetnje HackTool-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 16:13 (BlackFoot).
15 godina

i ja sam mislio da je avira samo osrednji skener ali sam se razuvjerio nakon što sam ga instalirao na jedno zaraženo računalo,ona je odličan program ako uzmeš u obzir da je free,vjerovatno najbolji besplatni av,a kad je riječ o komercijalnom av više vjerujem kasperskom

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina

Eicar test je zapravo bezveze u danasnje vrjeme, i ne treba ga uopce nit probavat jer nema smisla nikakvog i na to treba zaboravit.Nevinašce

15 godina
protjeran
rambox kaže...

Eicar test je zapravo bezveze u danasnje vrjeme, i ne treba ga uopce nit probavat jer nema smisla nikakvog i na to treba zaboravit.Nevinašce

Ma vjerujem ti ako tako kažeš. Ali čist me zanima zakaj jedan odlični AV ne ragira na takav bezvezni test. Nije vrag da Eicar.org s nekim prozvođačima antimlaware proizvoda ima neki dogovor pa njihovi proizvodi reagiraju na taj test, a drugi koji nisu u nekome "dogovoru" ignoriraju to benigno imitiranje napada malware.

16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Istina....čak ga i rogue antivirusi prolaze! Šutim

15 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
filipvk1000 kaže...

Kao prvo za taj program ( IceCold Reloaded MSN Freezer ) nikad čuo, a i ne zanima me. Ali ono najbitnije kada su ti ga već AVG, Eset i Kaspersky detektirali kao neki malware, mada iskreno HackTool i nije neka velika prijetnja, a ti kažeš da je čist,što, zašto onda  na kraju posta kažeš da je sreća da imaš MBAM koji ga detektira kao i gore navedeni programi. Pa što držiš taj program ako ti smeta što ga neki antimalware programi prepoznaju kao takvog. Kažeš da Avira ne prolazi osnovni eicar test. Nisam je koristio i volio bih čuti od ostalih korisnika toga programa jel to baš tako, i ako stvarno ne prolazi, ako znaju zašto je to tako.     

EDIT: Vidima da je rambox donekle dao odgovor u svezi same prijetnje HackTool-a

Zato jer bi po meni svaki AV trebo detektirat Hack Tool,koji znam da nije prijetnja,ali u rijetkim slučajevima i jest.  I da,Avira ne prolazi Eicar file test. Neznam razlog. Sada sam se prebacio na Kaspersky PURE,stvarno je odličan. Ako neko želi nek si skine trial i nek isproba. Kaspersky PURE je odmah javio da je fajl zaražen. Evo i slike: http://img442.imageshack.us/img442/3930/purey.jpg

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 11:57 (filipvk1000).
17 godina
protjeran

ProcessLibrary.com je izvrsno mjestašce gdje možete upisati proces koji vam se događa na računalu i dobiti informaciju je li opak, je li dobar-loš-zao.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
16 godina
neaktivan

Da li avira free ima zaštitu pri surfanju ??

17 godina
xfire kaže...

Nema niti joj ne treba za to sluzi odlicni besplatni WOT, ubaci ga u Firefox ili IE pa u instalaciji ostavi na Basic i zavrsi instalaciju. Posle preko njegove ikone gore lijevo pa onda Setings pa pod Warings podesis kak vidis na fotki i potvrdis dole i gotovo.Cool

http://www.mywot.com/

16 godina
neaktivan

ja koristim mccafee site advisor mislim da je to isto nesto ko taj wot kaj ne?

Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
17 godina
geek_boy1 kaže...

ja koristim mccafee site advisor mislim da je to isto nesto ko taj wot kaj ne?

WOT je bolji nenametljiviji te ima znatno veci broj stranica u svojoj bazi preporucam zamjenu.Cool

15 godina
neaktivan
rambox kaže...
xfire kaže...

Nema niti joj ne treba za to sluzi odlicni besplatni WOT, ubaci ga u Firefox ili IE pa u instalaciji ostavi na Basic i zavrsi instalaciju. Posle preko njegove ikone gore lijevo pa onda Setings pa pod Warings podesis kak vidis na fotki i potvrdis dole i gotovo.Cool

to tvoje na slici .. se u novoj inačici WOT-a nemože podesit.. nema teorije el nepostoje te kao ručice.. i to 

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
17 godina
Zvjerkan kaže...
rambox kaže...
xfire kaže...

to tvoje na slici .. se u novoj inačici WOT-a nemože podesit.. nema teorije el nepostoje te kao ručice.. i to 

Moze bez problema pa ja imam najnoviju verziju, sad sam provjeril prek Update i neke nove verzije nema uopce.Cool

15 godina
neaktivan

ne kontam ja to nemam..

nema .. nigdje?? nema .. nigdje??
Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
17 godina
Zvjerkan kaže...

ne kontam ja to nemam..

To je Chrome da sad sam se sjetil, a na njemu tog nema kolko znam te opcije Blocking a zakaj pitaj boga ali imas onaj Warning kaj je isto ok.Nevinašce

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

hmmm... pa ne probavaš njega već AV, testiraš kako AV reagira, radi li, kako će se ponašati kod prave detekcije, ja npr. uvjek kada isporučujem PC upravo na njemu pokazujem što očekivati i kako se ponašati kada se customer nađe u kontaktu sa pravim malwareom

...malo sam testirao...
17 godina
(s)izgoreo kaže...
rambox kaže...

hmmm... pa ne probavaš njega već AV, testiraš kako AV reagira, radi li, kako će se ponašati kod prave detekcije, ja npr. uvjek kada isporučujem PC upravo na njemu pokazujem što očekivati i kako se ponašati kada se customer nađe u kontaktu sa pravim malwareom

Ma da ali od toga nikakve koristi evo zakaj, recimo Avira uopce ne reagira na Eicar ko da zna da ju zezaš a ovaj novi Immunet Protect ili jedan ClamAV odma skacu na to. Paradoks kaj ne no dobro se zna kakvu oni imaju reputaciju u odnosu na Aviru i da ih nema smisla uopce uspoređivat fuckas Eicar uglavnom.NevinašceBelji se

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice