AV-Comparatives (kolovoz 2009)

poruka: 6
|
čitano: 2.696
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nakon kraćeg čekanja izašao je novi on-demand (sken na zahtjev) test antivirusnih aplikacija nezavisne i neprofitne austrijske organizacije AV-Comparatives, pa ga možete skinuti/pogledati u pdf obliku ovdje, ili se dodatno informirati na početnoj stranici, ovdje.

Rezultati su više-manje očekivani osim što je gadno podbacio Kaspersky i MS (One Care) koji ionako odlazi sa scene a zamjenit će ga MS Security Essentials koji je u beti ali koji djeli AV bazu sa One Care-om... Od noviteta tu je zamjena F-Secureovog enginea (sada uz svoj "kućni" koriste Bit Defenderov umjesto Kaspersky enginea), te G-Data koja koristi avastov i Bit Defenderov engine u kombinaciji

Inače ovo je jedini test kojemu bi se trebalo (imo) vjerovati (ne računajući Virus Bulletin koji je premali i testira samo na primjercima "in the wild" liste) te sam odlučio ovo postati u posebnoj temi.

Ukoliko netko ima problema sa pdfom ili mu se ne klika na izvornu stranicu lol, tu su i rezultati u slikovnom formatu...

P.S. eh kada bi još testirali antiviruse on execution ...Belji seSmijeh

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 2:47 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
RE: AV-Comparatives (kolovoz 2009)
(s)izgoreo kaže...

Sad si me opet doveo u dilemu Eset vs. Kaspersky!!!IZgleda da Eset ima bolju detekciju,ali nije mi otkrio neke trojance koje je AVG free otkrio (ili su bili false positive),a kaspersky je imao dobre rezultrate na Bugovom testu Neodlučan

Ma uzet ću ESET jer vidim da nema Kasperskog u Hrvatskoj Iznenađen

MSN - st001cro@gmail.com (Na avartaru nisam ja!)
17 godina
neaktivan
pod009 kaže...
(s)izgoreo kaže...

Sad si me opet doveo u dilemu Eset vs. Kaspersky!!!IZgleda da Eset ima bolju detekciju,ali nije mi otkrio neke trojance koje je AVG free otkrio (ili su bili false positive),a kaspersky je imao dobre rezultrate na Bugovom testu Neodlučan

Pa nisu eset i kaspy jedini, nije mi jasno zašto uvjek dvojbe između ta dva AVa, postoje i treća rješenja, postoje odlična rješenja i van klasičnih skenera, ja bih kupio sandboxie ili defensewall, geswall je također odlično rješenje...

Također treba znati da antivirusni paketi ne nude samo skener, pogotovo njihove proširene inačice (suite, internet security), prije kupovine trebalo bi dobro proučiti što se sve nudi u njima te proučiti njihove mane i prednosti, najbolja mjesta za to su forumi koje "drže" sami proizvođači ili uzerske zajednice koje se okupljaju oko omiljenih im proizvoda, također yuotube je pun tutorijala i raznoraznih reviewa, na kraju krajeva tu su i probni periodi u kojima se da zaključiti kako AV funkcionira u okružju aplikacija na vašem PCu...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
15 godina
neaktivan

G Data je odličan, ali zauzima dosta resursa na računalu.

Avira je dobra po detekciju uz malo više FP.

Nekak mi se čini da je Avast na dobrom putu, valjda će verzija 5 biti još bolja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2009 23:20 (siketa).
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Kak nema?

http://www.autronic.hr/cms/Katalog.aspx?sifraKategorija=166

16 godina
neaktivan

Evo bas sam prije 3 dana instalirao G Data AV i mogu reci da sam ugodno iznenadjen.

Zaista lijepo izgleda i radi dosta brzo na mojoj 3 godine staroj masini.

Nisam primjetio nikakvo ogromno zauzece resursa.

Odlicno radi uz Outpost Firewall Pro 2009.

Fino podesavanje je krajnje jednostavno.

Jedini manji minusi su sto je installer vrlo veliki (235 MB) i sto je prvi update oko 110 MB.

Skeniranje traje malo duze nego sa Avirom ali sve u svemu jako sam zadovoljan i preporuka svima onima koji

bi htjeli probati ovaj AV.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice