Samsung Galaxy S22/S22+/S22 Ultra - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 1.081
|
čitano: 540.976
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy S22/S22+/S22 Ultra - [Rasprava]
dax-lax kaže...
MUĆAK kaže...

Moje pitanje nije u vezi mobitela nego Samsung Tab S8+ tableta a s obzirom veliku softversku i hardversku sličnost  kupio sam tablet i nigdje ne mogu u postavkama  pronaći opciju planiranog uključenja i isključenja kao što ima Xiaomi , Lenovo ... 

Godinama nemam Samsung mobač pa jel tako i na mobitelima , nevjerovatno da je tu korisnu opciju izostavio u softveru .

Nema samsung tu opciju. Moguće bi se dalo preko bixby routinesa srediti auto power off/on

Power-off možda da, power-on čisto sumnjam.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Bitanga kaže...
dax-lax kaže...
MUĆAK kaže...

Moje pitanje nije u vezi mobitela nego Samsung Tab S8+ tableta a s obzirom veliku softversku i hardversku sličnost  kupio sam tablet i nigdje ne mogu u postavkama  pronaći opciju planiranog uključenja i isključenja kao što ima Xiaomi , Lenovo ... 

Godinama nemam Samsung mobač pa jel tako i na mobitelima , nevjerovatno da je tu korisnu opciju izostavio u softveru .

Nema samsung tu opciju. Moguće bi se dalo preko bixby routinesa srediti auto power off/on

Imaš pravo. Ne mogu složiti ni opciju gašenja, a paljenja još manje.

9 godina
dax-lax kaže...
Bitanga kaže...
dax-lax kaže...
MUĆAK kaže...

Imaš pravo. Ne mogu složiti ni opciju gašenja, a paljenja još manje.

Neshvatljivo da Samsung tu opciju ne može ili neće što je vjerojatnije riješiti a Xiaomi i Lenovo mogu jer ipak je korisna opcija kad ideš spavati namjestiš vrijeme gašenja i sljedećeg uključenja , ali zato znaju i imaju volju izbacivati  punjač itd ... 

14 godina
Ne bih znao koja im je ideja iza ne stavljanje te funkcije ali osobno ni jednom nisam imao potrebu planiranim paljenjem/gašenjem mobitela, niti bi to želio napraviti. Uvijek si mislim da ako dođe do nekog sranja i netko me treba, da na kraju može doći do mene bilo kada.
17 godina
dax-lax kaže...
Ne bih znao koja im je ideja iza ne stavljanje te funkcije ali osobno ni jednom nisam imao potrebu planiranim paljenjem/gašenjem mobitela, niti bi to želio napraviti. Uvijek si mislim da ako dođe do nekog sranja i netko me treba, da na kraju može doći do mene bilo kada.

Niti ja. Po noći mi je mobitel na punjaču, updejta appse, imam starije roditelje (koji budimo iskreni ionako uvijek zovu na fiksni), ženu djecu, imam podešen DND mod koji dopušta samo pozive iz imenika i alarme, a i mobitel je responzivniji ujutro bez da moram šifru ukucavati opet da se zboota do kraja. Do sad nisam imao nikakva loša iskustva s ovim načinom korištenja.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina

Čovjek gore je pitao za tablet. Za mob se slažem da nema smisla ta funkcija ali za tablet bi bila jako dobra. 

17 godina
snake44 kaže...

Čovjek gore je pitao za tablet. Za mob se slažem da nema smisla ta funkcija ali za tablet bi bila jako dobra. 

Nije, spomenuo je tablet, ali pitao je jel tako i na mobitelima.

Kako je dax-lax spomenuo, mogao bi se sa Bixby Routines schedulirati airplane mode + power saving mode. Vjerujem da bi tako preko noći potrošio gotovo ništa.

Na mobitelu osim ekrana struju najviše troši GSM/3g/4g/5g modul. WiFi troši minimalno. Na tabletu je vjerojatno zanemarivo koliko se potroši preko noći samim time što ekran ne radi, čak i ako je na WiFiu. Plus tableti imaju i po tri puta veće kapacitete baterije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2022 10:00 (Bitanga).
9 godina
Samsung Galaxy S22/S22+/S22 Ultra - [Rasprava]

Da , prvenstveno sam mislio na tablet a ovdje sam postavio pitanje jer se više komentira o Samsungu a tablete imam više od 10 godina trenutno imam Lenovo pad 11 pro i Sam. tab S8+. 

Lenovo kao i Xiaomi ima tu mogućnost na tabletu mi je to korisno jer gledam npr.neki film u krevetu  i podesim vrijeme isključenja za onoliko koliko film traje ako zaspim da tablet nije uključen cijelu noć pa po čemu onda to nije korisna opcija .

Iako ni na mobitelu to nije loše ali prioritet je tablet ali boli Samsung ona stvar za to .

0 0 hvala 0
17 godina
MUĆAK kaže...

Da , prvenstveno sam mislio na tablet a ovdje sam postavio pitanje jer se više komentira o Samsungu a tablete imam više od 10 godina trenutno imam Lenovo pad 11 pro i Sam. tab S8+. 

Lenovo kao i Xiaomi ima tu mogućnost na tabletu mi je to korisno jer gledam npr.neki film u krevetu  i podesim vrijeme isključenja za onoliko koliko film traje ako zaspim da tablet nije uključen cijelu noć pa po čemu onda to nije korisna opcija .

Iako ni na mobitelu to nije loše ali prioritet je tablet ali boli Samsung ona stvar za to .

Samsung je napravio poprilično moćan Bixby Routines.

Možeš napraviti skriptu da kad upališ Netflix app pokrene job koji će nakon 2h upaliti lock screen npr (čime će se zaustaviti sve i ugasiti ekran za par sek). I puno moćnije stvari, ali treba se poigrati s tim.

Bezveze je gasiti kompletno device.

A i ne vjerujem da je baš dobro spavati s tabletom u krevetu :-P

Ja sam si tako napravio Bixby Routine da kad upalim Camera app upali DND mode, a kad ugasim Camera app da se DND mode ugasi.

Time dobivam da kad pritisnem shutter kod fotkanja se ne čuje onaj kretenski zvuk okidača, pa mogu i neprimjetno fotkati nešto bez da svi čuju.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Ja sam si tako napravio Bixby Routine da kad upalim Camera app upali DND mode, a kad ugasim Camera app da se DND mode ugasi.

Time dobivam da kad pritisnem shutter kod fotkanja se ne čuje onaj kretenski zvuk okidača, pa mogu i neprimjetno fotkati nešto bez da svi čuju.

Nemaš u opcijama kamere gašenje zvuka "shutter sound on/off"?

14 godina
mzopg kaže...
Bitanga kaže...

Nope

17 godina
mzopg kaže...

Nema, to je neka zakonska brija, baš radi zaštite od narušavanja privatnosti.

E sad, da li ovisi od zemlje do zemlje odnosno country codea (vjerojatno da) ili do nečeg drugog ne znam.

Uglavnom, jedna ovakva skriptica to riješi.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
mzopg kaže...

E sad, da li ovisi od zemlje do zemlje odnosno country codea (vjerojatno da) ili do nečeg drugog ne znam.

Znam da je to davno bilo nešto radi zakona i bla bla... ali mi se nakon toga u MIUI stock kameri pojavila ta opcija i to je tako već godinama, a imam je i u GCam aplikaciji pa sam mislio da su i svi drugi dobili tu opciju. Taman mi treba da fotić škljoca svaki put kad nešto fotkam. 

14 godina
Bitanga kaže...
mzopg kaže...

Nije loše, uopće nije loše.

14 godina

Pozdrav, zna li netko, ukoliko kupim S22 Ultra preko Njuškala, vakumiran, datum računa bi bio 14.07. i ulogiram se na svoj Samsung Members da li dobijem Watch 4 na poklon bez problema?

0 0 hvala 0
14 godina
Command Prompt kaže...

Pozdrav, zna li netko, ukoliko kupim S22 Ultra preko Njuškala, vakumiran, datum računa bi bio 14.07. i ulogiram se na svoj Samsung Members da li dobijem Watch 4 na poklon bez problema?

Nisam 100% siguran, ali mislim da je ta akcija bila tempirana vremenski od dana kupnje, npr. mjesec dana ili kako je već akcija oglašavana. Nije u nedogled. Ja sam ga novog kupio 10.8.22. i toga više nije bilo, niti je bilo u members aplikaciji za prijavu.

12 godina
Trenutna promocija za S22,s22+ i ultra vrijedi do 31.10, za kupljene uredaje od 1.10.

Nece ti proci
TikTok - daki__92 (Youtube - DAKI92 )
16 godina
neaktivan
Od ponedjeljka stable one ui 5 u europi za S22 seriju.

0 0 hvala 0
10 godina
Je, stigao je OneUi5 jutros na s22u

1 0 hvala 0
12 godina

Instalirao,jedino sto me zanima je dali je potrosnja baterije bolje optimizirana i dali light senzor sad radi kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Instalirao,jedino sto me zanima je dali je potrosnja baterije bolje optimizirana i dali light senzor sad radi kako treba.

Jesam li ja jedini da sam zadovoljan s 22u baterijom? S uključenim battery protectionom (puni do 85%) mi bez brige izdura tolko da mi ostane 20-40% kad idem krmit oko 23 sata. Stavim ga na punjač i skidam ga s punjača čim se napuni jer tipkam do tada po njemu. Već 2 i pol mjeseca ista procedura. Prvih tjedan dana je bilo gadno dok se nije posložilo sve. Usage dosta klasičan. Nekoliko poziva, wapp, fejs, ttok, discord, i najviše yt. Isključen aod, spojen gw4. 

Instalira se 13-ica pa javim za koji dan kaj su ujebali.

17 godina
dax-lax kaže...
MEGATAMA kaže...

Jesam li ja jedini da sam zadovoljan s 22u baterijom? S uključenim battery protectionom (puni do 85%) mi bez brige izdura tolko da mi ostane 20-40% kad idem krmit oko 23 sata. Stavim ga na punjač i skidam ga s punjača čim se napuni jer tipkam do tada po njemu. Već 2 i pol mjeseca ista procedura. Prvih tjedan dana je bilo gadno dok se nije posložilo sve. Usage dosta klasičan. Nekoliko poziva, wapp, fejs, ttok, discord, i najviše yt. Isključen aod, spojen gw4. 

Instalira se 13-ica pa javim za koji dan kaj su ujebali.

Nisi jedini, meni isto sve savršeno radi.

4 godine
neaktivan

Koliko treba vremena otprilike da se dobije one ui 5.0 na uredaj (S22U) koji je kupljen kod operatera, ako zna netko okvirno, jer sam previse nestrpljiv i nemogu docekat update😂?

0 0 hvala 1
17 godina
Antonio_Mimica kaže...

Koliko treba vremena otprilike da se dobije one ui 5.0 na uredaj (S22U) koji je kupljen kod operatera, ako zna netko okvirno, jer sam previse nestrpljiv i nemogu docekat update😂?

Ja sam dobio danas, kupljen u HTu.

14 godina
Antonio_Mimica kaže...

I moj je kupljen od operatera (tm) i one ui 5 mi je već instaliran. Nema više veze operater s time. Odi u ažuriranja sw-a i skini tamo. Ne čekaj da ti se pojavi

4 godine
neaktivan

Jesam stalno provjeravam jos mi se nije pokazalo 

14 godina
Postepeno izbacuju ota update kroz nekoliko dana, nece svima u isto vrijeme doci.
Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

0 0 hvala 0
12 godina

Evo da se javim šta su rekli na servisu, S pen je otišla znači iz nekog razloga se unutra dio zapalio naručili su novu i u petak sam pokupio uređaj, sada je miris po novoj plastici kako je i bio na početku kupnje uređaja...

ups zaboravio sam citirati pa stavljam update

Evo mojeg iskustva s mobitelom s22 Ultra nakon pola godine korištenja, prekjučer sam primijetio da mi S pen olovka smrdi ko po paljevini koda nešto gori. Otišo dns u Samsung Arenu i na servis kod zaprimanja kaže mi da je to dosta čudno i da će odnijeti kolegama iza i odnese im on i jedan reko da nešto ne valja sa S penom, a drugi je rekao da je to normalan miris plastike jer je to još novo...i neće zaprimiti, odem ja u Radničku Samsung i tamo rekli da je čudno dosta to i zaprimili rekli da bi kroz tjedan dana trebalo biti riješeno. Pitanje dali se i vama čudno osjeti S pen.

PSlamnik
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2022 19:23 (Pero1998).
16 godina
Pero1998 kaže...

Evo da se javim šta su rekli na servisu, S pen je otišla znači iz nekog razloga se unutra dio zapalio naručili su novu i u petak sam pokupio uređaj, sada je miris po novoj plastici kako je i bio na početku kupnje uređaja...

ups zaboravio sam citirati pa stavljam update

Evo mojeg iskustva s mobitelom s22 Ultra nakon pola godine korištenja, prekjučer sam primijetio da mi S pen olovka smrdi ko po paljevini koda nešto gori. Otišo dns u Samsung Arenu i na servis kod zaprimanja kaže mi da je to dosta čudno i da će odnijeti kolegama iza i odnese im on i jedan reko da nešto ne valja sa S penom, a drugi je rekao da je to normalan miris plastike jer je to još novo...i neće zaprimiti, odem ja u Radničku Samsung i tamo rekli da je čudno dosta to i zaprimili rekli da bi kroz tjedan dana trebalo biti riješeno. Pitanje dali se i vama čudno osjeti S pen.

Bome i moja smrdi kao po pregorjeloj plastici ili tako nekako da opišem. Moj S22U star mjesec i pol.

Baš sam otišao malo tražiti po google. Na reddit a i na Samsungovim forumima puno ljudi se žali da tako S pen smrdi.

Ali sam zato izrazito zadovoljan baterijom. Toliko čitao negativnih komentara o Exynosu i bateriji na kraju moj  ima po 20-40% baterije na kraju dana s mojim načinom upotrebe za razliku od Xperie 1 III koja je za isto korištenje navečer tražila punjač i bila i ispod 10%.

10 godina
Evo pošnjufao sam i ja svoj S-Pen.. isto se osjeti kao da je izgorilo nešto (ali samo na djelu S-Pena koji dodiruje ekran), ali funkcionira normalno. Imam S22U otkako je izašao skoro.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2022 23:17 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice