Program za tiskane pločice

poruka: 17
|
čitano: 14.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Program

Da li postoji neki program u kojem se napravi (nacrta) el. shema uređaja a da on na temelju te sheme nacrta sliku pločice

(shemu vodova na tiskanoj pločici) ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Program

npr. Protel DXP je bio aktualan kad sam je bio u srednjoj. Malo premocna stvar za srednju, al boze moj :)

17 godina
neaktivan
Program

EAGLE je baja: http://www.cadsoft.de/download.htm

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

dobar ti potpis :D ROFL

17 godina
neaktivan
Program

Protel je najbolji samo je dosta kompliciran. Teško se naučiti u njemu bez pomoći nekog ko zna.

mario

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U svakom slučaju bi preporučio Protel, koristim ga već desetak godina, i stvarno je dobar program. Za početak probaj neku stariju verziju, npr. Protel 99 SE, a kasnije Protel DXP. DXP je dosta kompliciraniji, i za jednostavnije i osnovne stvari koje su većini dovoljne, 99SE je dovoljan.
17 godina
neaktivan
Da li se može u DXP-u odabrati neki basic ili novice način rada ako je kompliciran?
17 godina
neaktivan
koliko se ja sjećam ne, pošto sam dosta godina koristio 99SE, bilo se teško prebaciti na DXP jer je program rađen iz nova i princip rada je dosta izmjenjen (zakompliciran). Program je puno bolji i ima više mogučnosti, ali i zahtjeva dosta vremena da ga se svlada i prokuži ako se prelazi sa nekog drugog programa. Probaj. Ja i dalje koristim 99SE pa čak i za prilično komplicirane sheme.
17 godina
neaktivan

meni je najbolji PBC Artist, i jos je besplatan

17 godina
neaktivan

Tango PCB i SCH, brijem najjednostavniji!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moja preporuka je EAGLE, s tim sam maturalni radio i dost je jednostavan za upotrebu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
niki kaže...
 POTPISSS!

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina

s EAGLE sam radio u skoli i po meni je jako los

moj  izbor:    National Instruments Circuit Design Suite 10

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Program za tiskane pločice

eagle je ku*ac od programa, preporucan protel

ostrim zube
17 godina
neaktivan

Koristio sam i eagle i protel i mogu reći da je eagle puno jednostavniji, samo kaj je protel puno bolji program, kao što je već navedeno.

0 0 hvala 0
17 godina
̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ovisi koliko je komplicirana plocica i koliko vodova

izgubio sam 20 dana da nacrtam plocicu malo zahtjevniju u eaglu ima toliko gluposti da je to nevjerojatno, a najjaca mi je da automatski izabire leyer na kojem je spoj. onda ti javi 200 errora koja nemas pojma od kuda :P

ako ima vise od 50 kontakata bjezi od Eagla

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice