Jamstvo kod samogradnje računala

poruka: 10
|
čitano: 3.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Pročitao sam u novom Bugu da je isplativije kupovati pojedine komponente nego cijelo računalo jer je tako garancija za neke komponente veća. Moram priznati da nisam ništa razumio jer sam mislio da ja nemam nikakvo jamstvo na komponente ako sam sastavljam računalo.

Da li sam bio u krivu? Da li ipak imam pravo na jamstvo i da li u svim ili samo nekim trgovinama?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Jamstvo kod samogradnje računala

Jamstvo dolazi na svaku pojedinu komponentu, i obično je u cjeniku navedeno koliko.

17 godina
neaktivan

Pa imaš jamstvo od svake komponente zasebno (koju daje njezin proizvođač). I to u svakoj trgovini.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako racunalo slazu ovi iz ducana, onda na njega imas garanciju od godinu dana (uglavnom). Ako racunalo slazes sam, onda imas na svaku komponentu garanciju onoliko koliko pise u cjeniku. Ovakva politika nije u svakom ducanu ali, recimo u Ve-mila jest (bar kad sam zadnji put provjerio).

Q6600@3.6, 4 GB Crucial Ballistix @1000Mhz, Zotac AMP2! GTX260 @ 718/2540, 3x320 GB + 500 GB, Samsung 2232Bw, Samsung 930BF
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ako bude problema s nekom komponentom da li će mi to u trgovini zamijeniti ili ću morati slati proizvođaču?

17 godina
neaktivan

Ako se bilo sto pokvari, sve ide preko dućana u kojem je komponenta kupljena.

Q6600@3.6, 4 GB Crucial Ballistix @1000Mhz, Zotac AMP2! GTX260 @ 718/2540, 3x320 GB + 500 GB, Samsung 2232Bw, Samsung 930BF
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
prihvaćeno rješenje
NortonCommander kaže...

Ako racunalo slazu ovi iz ducana, onda na njega imas garanciju od godinu dana (uglavnom). Ako racunalo slazes sam, onda imas na svaku komponentu garanciju onoliko koliko pise u cjeniku. Ovakva politika nije u svakom ducanu

Ovisi od ducana do ducana - neke firme ti daju garanciju na svaku komponentu koliko ide garancija na njih, a ako ti oni sastave racunalo od tih komponenti, onda dobis i garanciju na cijelo racunalo, od recimo godine dana. Drugim rijecima, ako ne otvaras racunalo, oni ce ti kod pojave problema dijagnosticirati problem i popraviti racunalo bez naknade, a ako ga otvoris, gubis tu garanciju, ali ti ostaju garancije po komponentama - znaci, tad se sam moras muciti s dijagnostikom problema i nositi na reklamaciju samo komponentu za koju si sam utvrdio da se pokvarila.
17 godina
moderator
NortonCommander kaže...

Ako se bilo sto pokvari, sve ide preko dućana u kojem je komponenta kupljena.

Opet - ovisi od ducana do ducana. Naime, neki ducani primaju na servis svu robu koju si kod njih kupio (oni je salju u ovlasteni servis, odnosno kod zastupnika), drugi te salju da si sam odneses pokvarenu robu u ovlasteni servis.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
 a ako ga otvoris, gubis tu garanciju, ali ti ostaju garancije po komponentama - znaci, tad se sam moras muciti s dijagnostikom problema i nositi na reklamaciju samo komponentu za koju si sam utvrdio da se pokvarila.
 ali kako dokazati da sam ja npr. određeni proc koji je riknuo kupio baš u tom dućanu...?   ako sam im nosim samo riknutu komponentu, ambalažu nemam, dakle samo račun od cijelog kompa...?
when my mama ask me will I change I tell her yeah, but it's clear I'll always be the same Until the end of time
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2008 0:04 (Core2Duo2).
17 godina
moderator
prihvaćeno rješenje
Core2Duo2 kaže...
mbaksa kaže...
 a ako ga otvoris, gubis tu garanciju, ali ti ostaju garancije po komponentama - znaci, tad se sam moras muciti s dijagnostikom problema i nositi na reklamaciju samo komponentu za koju si sam utvrdio da se pokvarila.
 ali kako dokazati da sam ja npr. određeni proc koji je riknuo kupio baš u tom dućanu...?   ako sam im nosim samo riknutu komponentu, ambalažu nemam, dakle samo račun od cijelog kompa...?
Imas racun od cijelog kompa, a na njemu su popisane sve komponente koje su ugradjene u tvoje racunalo. Ako i ne pise serijski broj komponente na racunu, vjerojatno si sami (barem neki) prate serijske brojeve komponenti. Evo npr. ja sam u jednom ducanu kupio veci dio kompjutera (procesor, maticnu, memoriju, disk, graficku, napajanje) i otisao reklamirati maticnu plocu (jest, imao sam ambalazu, ali nebitno), natrag sam dobio drugu, a na papiru iz servisa napisali su serijski broj te nove maticne ploce. U krajnjem slucaju, ako bi bilo problema, mozes im odnijeti cijeli komp.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice