Akvarij PC

poruka: 14
|
čitano: 3.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Akvarij PC

Ovako gledo sam sve teme vezane za ovo i nijedna nije mi dala odgovore na ova pitanja,ali prije odma da kazem da ovaj projekt radim za skolu , tj. imamo do Bozica vremena napravit nesto s elektronikom tipa ledice da svijetle na jacinu zvuka, da se svjetla pale na pljesak itd itd... ja sam pitao profesora za akvarij pc i rekao je da moze, a ja vec godinu i nesto dana razmisljam vec o njemu

sad pitanja:

1. znam da ne mogu radit sa plexiem nego sa staklom jer ce s vremenom popucat, ali ovo je tek da pokazem da moze sljakat i da je izvedivo al sad gledam sta je jeftinije, staklo ili plexi?

2. Gdje kupiti mineralno ulje?

3. Dal da uzmem gotovi iili napravim nesto tipa bench table i stavim komponente na njega osim napajanja koji ce bit sa strane il cu nesto isfurat i onda npr vga izlaz,zvuk,lan,mis,usbovi izrezat staklo po mjeri da mogu prikopcat i odma okolo zaljepit s necim kao sto kit oko prozora su nekad ljepili ako me razumijete

i to bi bilo to e sad odma da kazem da dzabe ne pisete

znam da hdd i citac neidu pod ulje nego moraju bit na "suhom"

znam da ulje kako se tesko ugrije tako i hladi tako da nakon par sati bi se ugrijalo i gotovo neemoguce ga ohladit

znam da neki govore da se ventilatori nece vrtit ali i sam sam vidio da je to laz

i na trece sta kazete dal da si olaksam i samo spojim sve kablove ne izrezujem staklo jer mogu samo zeznut ?

Savjete sve primam , ai mozda neko ako zna neku pumpu jeftinu da raidm mjehurice s njom ili bilo sta bio bi zahvalan

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Akvarij PC

aha, evo anjvise mi se svida baby ulje.. al posto imam skolu do hepa profesor reko kao da bi nam mogli dat 2-3 litre, naravno mi bi uzeli vise, al dal bi nam dali to je pitanje? naravno msm ulje iz transformatora . to bi bilo industrijsko ? 

14 godina
neaktivan

Imas ulje sto se uljeva u bačveod inoxa .. ne vodi struju

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
13 godina
neaktivan
ante5656 kaže...

Imas ulje sto se uljeva u bačveod inoxa .. ne vodi struju

link? nisam bas skonto na sta mislis

12 godina
neaktivan
Akvarij PC

što se tiče mineralnog,čuo sam da je 60l 3000kn....

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

što se tiče mineralnog,čuo sam da je 60l 3000kn....

da preskupo, valjda ce mi uspit profesor zdilat par litara cisto da mi bude sve pod uljem iz HEP-a

12 godina
neaktivan
Akvarij PC

da,samo pazi,neka ulja za trafo sadrže neku tvar koja baš nije poželjna za tu namjenu(mislim da ime počinje s P)

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

da,samo pazi,neka ulja za trafo sadrže neku tvar koja baš nije poželjna za tu namjenu(mislim da ime počinje s P)

aha dobro, hvala na informaciji.. znam da transformatori moraju imat neki klinac da bi vukli vlagu iz ulja koja se s vremneom stvori 

12 godina
neaktivan
Akvarij PC

tvar se zove piralen,ak se ne varam...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Damir1908 kaže...

1. znam da ne mogu radit sa plexiem nego sa staklom jer ce s vremenom popucat, ali ovo je tek da pokazem da moze sljakat i da je izvedivo al sad gledam sta je jeftinije, staklo ili plexi?

Staklo je za ovu namjenu i bolje i jeftinije. Ako ne trebaš izrezivati neke bijesne oblike ili ga savijati, definitivno koristi staklo.

15 godina
Akvarij PC

Što se tice hladjenja, sto ne bi mogao od starog frizidera ili skrinje staviti hladnjak unutra? Naravno, pumpa i motor idu van.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Što se tice hladjenja, sto ne bi mogao od starog frizidera ili skrinje staviti hladnjak unutra? Naravno, pumpa i motor idu van.

o tome sam i razmisljao.. iskreno i svoj bi komp sad hladio tako da ima nacina xD

13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
Leryan kaže...

o tome sam i razmisljao.. iskreno i svoj bi komp sad hladio tako da ima nacina xD

evo pitao sam profesora za tu foru al kaze da cu time povuc veliku kolicinu i sve pet ali kvaka u tome sto sporo hladi :S

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice