Može pomoć oko wordpressa. ne znam kako napraviti početnu konfiguraciju kada me traži database username, password...itd.ako bi mi nektko mogao objasniti korak po korak što mi je činiti bio bi zahvalan.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ja također trebam malo pojašnjenje što je zapravo wordpress??
to je nešto kao joomola?? gotovi cms sustav? i koliko je kvalitetan? i dali je bolje raditi web ručno.. od nule
Wordpress inače ljudi koriste za svoje blogove, ali može se primjeniti za mini portal ali nije preporučljivo. Joomla je daleko bolja za portale i stranice. Raditi web ručno od nule vjerojatno neceš uspjet jer treba biti ekspert u programiranju, to jest u PHP-u i potrebno je puno vremena.
ma stvar je u tome što ja jedino znam raditi ručno webove i nikad nisam koristio gotove cms-ove i slično.. a da ti budem iskren vrlo malo i znam o tome, zapostavio sam taj segment i sad se zadnje vrijeme interesiram, budući da sam vidio kako su svi živi počeli to koristit, hoću vidjeti što je to zapravo i dali što vrijede CMS stranice. koliko sam do sad vidio sliče sve ko jaje jajetu.
e sad... ili to svi koriste zato jer je fakat super, lako i kvalitetno, pa ako je tako i ja ću se naučiti dovraga.. zašto bi se mučio tipkajući html ako je to out, ili pak svi koriste jer ne znaju napraviti sami. Pa sad onako, prikupljam informacije.
Počeo sam raditi polako stranicu sa dreamweaverom tako da odustajem od ideje sa wordpressom.
Mudra odluka.
Počeo sam raditi polako stranicu sa dreamweaverom tako da odustajem od ideje sa wordpressom.

Stvarno što je je jednostavan je Dreamweaver ako se malo pomučiš oko nekih detalja. Uglavnom zanima me kada finaliziram stranicu (javit ću vam svima link ) da li se moram pobrinuti o implementaciji anti spam, antivirus i sl. stvari kako mi se ne bi stranica napunila glupostima?
i kako to točno zakačiti za stranicu?
hvala
Wordpress inače ljudi koriste za svoje blogove, ali može se primjeniti za mini portal ali nije preporučljivo. Joomla je daleko bolja za portale i stranice. Raditi web ručno od nule vjerojatno neceš uspjet jer treba biti ekspert u programiranju, to jest u PHP-u i potrebno je puno vremena.
nije mi taj toni baš neka relevantna osoba za davat savjete.
Po meni je Wordpress isto što i kada otvoriš blob na MojBlog.hr , imaju skoro pa iste mogućnosti.
Evo malo o Joomli. Moja preporuka je Joomla koju i sam koristim.