Wordpress

poruka: 11
|
čitano: 3.514
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Wordpress

Može pomoć oko wordpressa. ne znam kako napraviti početnu konfiguraciju kada me traži database username, password...itd.ako bi mi nektko mogao objasniti korak po korak što mi je činiti bio bi zahvalan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wordpress

ja također trebam malo pojašnjenje što je zapravo wordpress??

to je nešto kao joomola?? gotovi cms sustav? i koliko je kvalitetan? i dali je bolje raditi web ručno.. od nule

www.svijetkulture.com
16 godina

Wordpress inače ljudi koriste za svoje blogove, ali može se primjeniti za mini portal ali nije preporučljivo. Joomla je daleko bolja za portale i stranice. Raditi web ručno od nule vjerojatno neceš uspjet jer treba biti ekspert u programiranju, to jest u PHP-u i potrebno je puno vremena.

17 godina
neaktivan

ma stvar je u tome što ja jedino znam raditi ručno webove i nikad nisam koristio gotove cms-ove i slično.. a da ti budem iskren vrlo malo i znam o tome, zapostavio sam taj segment i sad se zadnje vrijeme interesiram, budući da sam vidio kako su svi živi počeli to koristit, hoću vidjeti što je to zapravo i dali što vrijede CMS stranice. koliko sam do sad vidio sliče sve ko jaje jajetu.

e sad... ili to svi koriste zato jer je fakat super, lako i kvalitetno, pa ako je tako i ja ću se naučiti dovraga.. zašto bi se mučio tipkajući html ako je to out, ili pak svi koriste jer ne znaju napraviti sami. Pa sad onako, prikupljam informacije.

www.svijetkulture.com
17 godina
neaktivan
Wordpress

Počeo sam raditi polako stranicu sa dreamweaverom tako da odustajem od ideje sa wordpressom.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mudra odluka.

Jer znanje treba da bude besplatno.
17 godina
moderator
james_ri kaže...

Počeo sam raditi polako stranicu sa dreamweaverom tako da odustajem od ideje sa wordpressom.

Ne zaboravi na CMS Made Simple - bez previse muke obicnu, staticnu stranicu (ovu koju si napravio Dreamweaverom) ubacivanjem par tagova na pravo mjesto pretvoris u dinamicni web. Namigiva To sam ja napravio s trece navedenom stranicom u svom profilu (onom u zabama) - netko drugi je par godina prije napravio staticne stranice, uzeo sam jednu od njih, obrisao sadrzaj, pobacao unutra tagove, malo jos sve to uredio i to je to. Sad je drugi nadopunjuju, ja interveniram samo ako dodje do nekakvih problema.

Glede "database username, password" - ako si si instalirao MySQL onda bi to trebao znati, ne? A kad ces web-stranicu stavljati na neki placeni server, oni ce ti dati te podatke.
17 godina
neaktivan
Wordpress

Stvarno što je je jednostavan je Dreamweaver ako se malo pomučiš oko nekih detalja. Uglavnom zanima me kada finaliziram stranicu (javit ću vam svima link  Smijeh) da li se moram pobrinuti o implementaciji anti spam, antivirus i sl. stvari kako mi se ne bi stranica napunila glupostima?

i kako to točno zakačiti za stranicu?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Wordpress inače ljudi koriste za svoje blogove, ali može se primjeniti za mini portal ali nije preporučljivo. Joomla je daleko bolja za portale i stranice. Raditi web ručno od nule vjerojatno neceš uspjet jer treba biti ekspert u programiranju, to jest u PHP-u i potrebno je puno vremena.

Mnogi bi rekli da nisi u pravu.
Joomla - Dobra je za stranice, ali jako nesigurna i puno resursa od servera trazi.
Wordpress - Korisim ga cak na 3 stranice. Jako mocan cms. Može se svašta od njega izvuci. Pojam.net i Spajanje.net

Ako bas oces radit sve gotovo. Mos svoj cms isprogramirat ili uzet CuteNews
17 godina
neaktivan
Wordpress

nije mi taj toni baš neka relevantna osoba za davat savjete.

www.svijetkulture.com

0 0 hvala 0
16 godina
Wordpress

Po meni je Wordpress isto što i kada otvoriš blob na MojBlog.hr , imaju skoro pa iste mogućnosti.

Evo malo o Joomli. Moja preporuka je Joomla koju i sam koristim.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice