Web stranice za smješne novce

poruka: 14
|
čitano: 2.494
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ekipa, da li mi netko može objasniti na koji način ovo funkcionira, i gdje je tu isplativost?

Izrada web stranica za 200,00 Kn

Poštovani, u suradnji sa portalom Nekretnine Hrvatska i turističkim portalom CroTours nudimo Vam izradu 10 web stranica za samo 200,00 Kn. Svaki dodatni strani jezik naplaćujemo 200,00 Kn. Izrada logotipa gratis.
Smještaj web stranica već od 350,00 Kn/godišnje.
Što ćemo sve dobiti za 200,00 Kn?
10 web stranica: Naslovnica, Prezentacija 1, Prezentacija 2, Fotogalerija, Cjenik, Rezervacija, O nama, Gdje smo? (implementirana google mapa), Kontakt, Sadržaj weba
- gratis oglašavanje u protuvrijednosti 240,00 Kn na portalu Nekretnine Hrvatska
- gratis oglašavanje na portalu CroTours
- vaši oglasi biti će vidljivi na gohome.hr tražilici za nekretnine kao sponzorirani oglasi, biti će vidljivi na portalu T-com-a, facebook-u, twitter-u, LinkedIn-u, te u Google tražilici
- stranice će biti povezane sa facebook, twitter i ostalim društvenim stranicama
*U cijenu nije uračunat PDV

Da li je to samo navlakuša pa te na kraju ispadne web stranica 10x više kad ti dodatno zaračunaju još neke stvari?

Ili ovako nešto: http://www.kako.hr/clanak/kako-napraviti-web-stranicu-za-samo-365kn-izrada-web-stranice-za-1kn-dnevno-2874.html

http://www.facebook.com/centro.hr - webshop

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ne mora biti navlakusa ali ti onda stave banner ili nesto slicno kao oglasavanje.

Dobio si jeftinu stranicu a zauzvrat ih ti oglasavas.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Web stranice za smješne novce
Stave ti besplatni template i napune ga sadržajem i to ti naplate.

Prave, unikatne i funkcionalne stranice koje ispunjavaju zadane ciljeve ne koštaju ispod 2000kn.
17 godina

Tu uopce nije vazna cijena web stranice.

Vazan je ovaj hosting.

350 kn nije malo, nije cak ni navedeno sto nude u tom hostingu, no dobili su klijentelu od koje ce godisnje ubirati novce za hosting.

Klasican marketinski trik za hosting!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 21:44 (C_Davor).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lol.

Izrada web stranice: 200 kn.
Hosting koji se plača godišnje: 350kn.

Ukupno na prvom plačanju te izađe: 550kn

10 web stranica: Naslovnica, Prezentacija 1, Prezentacija 2, Fotogalerija, Cjenik, Rezervacija, O nama, Gdje smo? (implementirana google mapa), Kontakt, Sadržaj weba

Da li oni znaju razliku između: WEB STRANICA i SADRŽAJ na stranici. Jer ovo navedeno je SADRŽAJ, a ne WEB STRANICA. Drugačije je to.

I pretpostavljam da bi radili u nekom CMS portalu tipa Joomla ili WordPress.

Ja ti ovakvu stranicu mogu napraviti za 50-100kn naravno samo ako imaš hosting. :p

I da, kao što je kolega iznad rekao, nisu dali NIKAKVE informacije o svom hosting-u. Disk space, monthly bandwith, podržava li asp/php, email account-ovi, subdomene, koja je verzija cPanela, verzija php-a itd.
'Život je nekada čudan. Nekada je divan. Nekada je grozan. A nekad poželiš da nisi ni živ. Svakakva sranja se dešavaju. Ali opet, postoje i dobre stvari u životu za koje vrijedi živjeti.'
14 godina
neaktivan

Najteže je onda nekome objasniti (pogotovo ako je vidio ovakav mail) kad ga tražiš 2000-3000kn za izradu web stranice zašto to toliko košta, jer je njemu frend/susjed obećao da će mu napraviti web stranicu za 500kn

13 godina
neaktivan

I oni su kao web dizajneri , sigurno imaju već pripremljene template za neki od CMS-a sa spremnim plugin-ovima i samo ubacuju tekstove , slike i bannere koje klijenti pošalju i uzimaju lovu za hosting !!{#}

Na takav način napraviš web stranicu za max. 2 sata i sad su oni kao napravili čudo ... {#}

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vjeruj treba i manje.

U srijedi na praktičnoj nastavi mi smo koristeći se wampp instalirali joomlu i wordpress. Ukupno je meni trebalo pola sata, ubaciti sadržaj, izmjeniti logo i te stvari te naći neki template. To može svako tako uraditi.
Ali, opet postoje ljudi koji se i ne razumiju u ovo pa je ovo njima Božje čudo kada im neko uradi.

Stranice koje se rade od 0 koštaju mnogo više, jer ipak ima dosta stvari tu uraditi.

Napraviti HTML,dizajn u nekom od programa, te CSS za oblik stranice, onda koristiti php, te iskonfigurisati stranicu da radi lijepo i uredno sa bazom podataka.
'Život je nekada čudan. Nekada je divan. Nekada je grozan. A nekad poželiš da nisi ni živ. Svakakva sranja se dešavaju. Ali opet, postoje i dobre stvari u životu za koje vrijedi živjeti.'
14 godina

Ovo su sve navlakuše. Dobiješ jeftin, ali nikakav sajt u koji trebaš još bar duplo uložiti da postane poznat. Izrada Weba traje puno duže od 2h. Web Team u mojoj školi u kojem sam i ja će raditi novu stranicu. Radit će se sve od nule, jedino ćemo dizajn ostaviti isti, ali i to najvjerovatnije ponovno kodirati po standardu. To sigurno neće trajati 2 sata. Ako želite imati dobar sajt, budite spremni i platiti to... 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da je ovo gore navedeno jasno svima koji se bave izradom stranica, ali kako nekom prosječnom korisniku objasniti zašto češ mu ti naplatiti izradu stranice 2000kn kad je njemu došao newsletter u kojem mu nude izradu za 10x manje para???

13 godina
neaktivan
brzi i žestoki kaže...

Mislim da je ovo gore navedeno jasno svima koji se bave izradom stranica, ali kako nekom prosječnom korisniku objasniti zašto češ mu ti naplatiti izradu stranice 2000kn kad je njemu došao newsletter u kojem mu nude izradu za 10x manje para???

Teško , a ponekad i nemoguće ...

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
17 godina

Kada se klijentu pokvari auto ili slavina u kupaonici on majstora ne pita koliko košta popravak, jer mu to što se pokvarilo treba. No klijentu koji traže jeftine web stranice iste vjerojatno nisu prioritet, i takva osoba web dizajnera / programera ne smatra majstorom. Stoga mu se odmah u startu morate postaviti kao majstori i naravno prvo cijeniti sebe i svoje znanje, jer je to ono što prodajete, a ne par html stranica.

Preporuka, odlična zabavna i poučna stranica na kojoj se iznose iskustva programera/dizajnera sa klijentima  http://clientsfromhell.net/

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 11:34 (Nix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nix kaže...

Kada se klijentu pokvari auto ili slavina u kupaonici on majstora ne pita koliko košta popravak. No klijenti koji traže jeftine web stranice, web dizajnera / programera ne smatra majstorom, stoga mu se odmah u startu morate tako postaviti i naravno prvo cijeniti sebe i svoje znanje, jer je to ono što prodajete, a ne par html stranica.

Odlična zabavna i poučna stranica na kojoj se iznose iskustva programera/dizajnera sa klijentima  http://clientsfromhell.net/

Upravo tako. Ali nažalost ljudi ne mogu to shvatiti jer programiranje je sam po sebi takav. Ne mogu vidjeti rezultat, osjetiti ga rukama, jedino što vide je nešto nacrtano na ekranu.

Svatko od nas je prčkao po autu, probao nešto popraviti i kad nismo mogli shvatili smo zašto trebamo majstore i zašto naplaćuju toliko. Programirati nije probao svatko i ne shvaća što je to pa zato i takav stav prema tome. A još je i tu još uvijek uvriježeno mišljenje da su računala igračke.

p.s. koliko naplaćuješ sat?

Ad astra peronospora
17 godina

satnica je fleksibilna i kreće se oko 10€/h

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice