Trebam pomoc oko stranice

poruka: 35
|
čitano: 5.615
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Trebam pomoc oko stranice

pruči css, nećeš požalit. razdvoji podatke od oblikovanja, bit će ti lakše kasnije.

a radio si layout prek tablice? uf, to zna bit zeznuto kad fulaš npr colspan, rowspan, pa jedan browser skroz drugačije protumači od drugog...

mada je preporuka layout napravit pomoću div-ova,

pošto svi rade u div-ovima i css-u, kad zapneš negdje, na googlu ukucaš tipa "css div expanding parent", pa ćeš nać lako rješenje,

i to bude ti tipa copy/paste unutar css oblika, bez da diraš sadržaj html koda.

14 godina
Welcome to world of web dev! Bjezi od tablica, CSS ftw
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jost kaže...

Evo, da ne otvaram novu temu, postavit ću ovdje pitanje.

Napravio sam vlastiti web, međutim događa se da se stranica različito prikazuje na različitim ekranima (ne browserima!). Inače programirao sam u HTML-u i koristio tablice na naslovnoj i upravo tu dolazi do problema (slike ne budu poravnate onako kako sam htio itd).

Je li u ovom slučaju baš nužno poznavati i CSS ili se to može naštimati u HTML-u (što bih više volio)?

Svaki browser ima svoj naćin prikaza stranica, također morat ćeš optimizirati stranicu kako za starije verzije preglednika tako i za razlićite web berowsere zbog nijhove ne strandardiziranosti. Greška je što koristiš tablice jer si njima dosta ogranićen pri samom dizajnu stranica, puno su bolja opcija div-ovi ili nešto treće ako koristiš HTML5. HTML5 ti osim lakšeg koda donsi i bolji SEO jer je tražilicama lakše svatiti tvoj sadržaj na samoj stranici.

Što se tiće problema može biti u Samom CSS-u jer neke svari browseri drugaćije prikazuju i sve stvari8 nisu podržane u svim browserima, pa je moguće da se radi toga stranica raspada. Također može biti i greška u HTML kodu. Teško je to ovako ustanoviti. 

15 godina
neaktivan

pomozi si sa html validatorom, npr http://validator.w3.org/ da si nađeš eventualne greške u html-u

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 12:37 (stanich).
16 godina
neaktivan

NoorMomento

Ma nije problem u browserima! U svima se isto prikazuje, ali je problem u rezolucijama - različit prikaz na različitim monitorima. Ne puno, ali opet su neek razlike.

Provjerio sam kod.

Ako bi netko bio voljan to pokušati srediti, pa da mu pošaljem cijeli kod. Stranica nije nešto velika pa neće biti problem...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.1.2013 13:46 (jost).

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice