pozz. dali je moguce da napravim dizajn preko fotosopa.. i ubacim u joomlu kao stranicu,.. a da na joomli isprogramiram nesto malo ? tnx
Template preko photoshopa prebacit u joomlu ?
- poruka: 11
- |
- čitano: 2.547
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ponovo ja. Trebao si pitati u onoj temi. Kao što sam rekao, nemoguće je napraviti dizajn u Photoshop-u, i da uz malo koda pretvoriš u punokrvnu stranicu. Prihvati se HTML-a i CSS-a.
Da, u fotoshopu nacrtaš, i tamo gdje ti ide content ili meni jednostavno ubaciš pozicije u joomlu (kraći put) ili napraviš html/css pa onda tek zamijenjuješ ih sa pozicijama (duži put). Kreni s dužim putem za početak.
(naravno ako znaš slice-at psd i kodirat ga.)
Potraži na netu imaš par tutorijala kako se radi template.
http://docs.joomla.org/Joomla!_1.5_Template_Tutorial
Jednostavno ne. zašto jer razne verzije joomle trebaju imati određene datoteke i te dateke su napisane na određeni naćin da bi to radilo u njima.
jednostavan primjer Predložak za verziju 1.5 neradi u verziji 1.6 - 2.5 bez masovnog prepravljanja koda stime da ti više se verzija 1.5 neodržava te postoji opravdani strah da će ti neko napasti stranicu, a ti to neš znati popraviti bez programera kaoji poznaje joomlu 1.5
Kao primjer sam samo stavio taj tutorial. Ima ih dosta na netu.
To nije tutorijal to je dokumentacija od joomle nebrkajmo lonćiće. Što se tiće totorijala na netu vezanih za joomlu još nisam vio nit jedan koji valja.
Zgodno nije loše par problema. To je za verziju 1.5 koja se više ne održava niti se rade zakrpe za nju te mu fali dosta stvari unutar samog themplatea. Za novije verzije se nerade sajtovi na taj naćin. Fali mu dosta stvari koje bu mu olakšali život bi optimiziranju i održavanju stranice.
Napisan je po HTML5 no nijega optimiziro te stranica će biti jedino vidljiva u IE9 u ranijim verzijama neće.
Bar nije problem napraviti predložak za Joomlu... Dizajn u PS-u, slajsanje u HTML/CSS, dodavanje kodova specifičnih za pojedini CMS sustav, kreiranje fajlova koji su specifični za odabrani CMS... To je ukratko.. Naravno, za kvalitetan predložak će biti potrebno nešto više, ali u principu se sve svodi na već navedeno...
Nije problem napraviti custom template za nekoga određenog, ali napraviti template na nekom framework-u za širu javnost je već teže.
Prvo je potrebno proučiti taj framework... Neće sad uzeti T3, Gantry ili koji već i odmah krenuti s radom... Za sve postoji update, pa tako i za template... Po meni izrada za javnost ima golemu prednost što će to netko koristiti i tako uočiti eventualne bugove te skrenuti pažnju developeru na što treba paziti...