Kako napravit sitemap.xml za stranicu koja mi je u ajax-u te kao takva ima samo recimo prva.aspx a u stvarnosti ima 9 .aspx fileova
SItemap.xml help - Ajax?
- poruka: 19
- |
- čitano: 1.761
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
9 stranice? Master pages?
Master page ima. Taj template se koristi samo u prva.aspx, gdje mi je i cilj samo da imam prva.aspx
<div id="content-scroll" class="scroll-pane" >
</div>
Učitava ostalih stranica
$("#content-scroll").load("hrv/" + newPage + ".aspx",'', reinitialiseScrollPane);
To se NE radi preko AJAX-a tj preko javascripta, nikad!! Ja osobno nisam najbolje upoznat asp-om
jer koristim php, ali znam da se to sto ti zelis radi tako da kad dodajes novu stranicu projektu oznacis
(stavis kvacicu) select master page i odaberes svoj master page.
kad onda radis sitemap.xml, ta stranica ce biti prikazana kao
www.nekisite.com/masterpage/novipage.aspx
to je to, a stranici pristupas isto tako.
AJAX koristis za parcijalne updejte ili neke manje stvari da korisnik nebi morao ponovno ucitati stranicu
npr. samo jer je glasovao na anketi, nikako za promjenu sadrzaja cijele stranice. A uz to sve nikako nije
SEO friendly.
Cek jel ti mislis sto ja mislim? Da on kompletan sadrzaj stranice ucitava preko ajaxa? Znaci master page mu je kostur... a KOMPLETAN unutarnji sadrzaj radi preko ajaxa... Ufff...
Ako je tako dobro je on to komentirao... Dakle... u masterpageu definiras sve ono sto je na "svim stranicama"... npr header, footer, side meniji i slicno. Master spajas sa ostalim stranicama Default, Products, Product_Details.aspx (karikiram). Kad ucitas bilo koju od ovih stranica ona automatski povuce master page na koji je povezana. Preko ajaxa vuces samo djelove... neces valjda povuc masu teksta, fotogaleriju i slicno preko ajaxa... :(
Cek jel ti mislis sto ja mislim? Da on kompletan sadrzaj stranice ucitava preko ajaxa? Znaci master page mu je kostur... a KOMPLETAN unutarnji sadrzaj radi preko ajaxa... Ufff...
Ako je tako dobro je on to komentirao... Dakle... u masterpageu definiras sve ono sto je na "svim stranicama"... npr header, footer, side meniji i slicno. Master spajas sa ostalim stranicama Default, Products, Product_Details.aspx (karikiram). Kad ucitas bilo koju od ovih stranica ona automatski povuce master page na koji je povezana. Preko ajaxa vuces samo djelove... neces valjda povuc masu teksta, fotogaleriju i slicno preko ajaxa... :(
Da... pogotovo sta se tice SEO-a kao sto si reko...
Master page je obicni template. Nista vise.
Ovo je master page
<html>
<head>
</head>
<body>
<form>
</form>
</body>
</html>
Ono sto sam trebao je da imam samo prva.aspx i nista vise kao sto je stranka zahtjevala, problem je napraviti od toga sada sitemap posto mi i sitemap generatori (nisam imao sta izgubiti s tim) daje samo prva.aspx
isto mislim da ne bi smjelo sve to biti pod prva.aspx
takan nacin rada u .net-u je suprotan dobrim praksama, ne samo sto se tice google, nego i sa strane usabilitya
Nemam izbora. Da mogu staviti prva.aspx?stranica=nesto bilo bi super, Server.Execute ili sta vec bi odradilo svoje, kako stranka kaže tako se programira.
Stvarno mi nije jasan taj tvoj klijent... si mu pokusao reci da to tako ne ide... da moze dobit jedno il drugo. Nikako oboje. Moras malo muljati. Trebas mu reci da na ovaj nacin cim dodje do malo veceg prometa da ce se stranica rusiti bla bla, da se to tako inace ne radi... Muljaj malo, olaksaj sebi zivot...
Taj sam dio iskoristio kada je htjela da joj cijelo vrijeme aladin skače po ekranu i ulazi i izlazi is boce :( a sada je zapela za site map odnosno zašto google ne izbacuje njen blog koji sam joj napravio kada sgegla
Pa objasni joj da Google ne moze raditi ni mapirati djelove koji se ucitavaju preko ajaxa jer trazilice ne mogu izvrsavati javascript. Ajax = java + xml... U ostalom trebao si joj to nekako preko xml-a i flasha ili preko silverlighta radit ako pati od animacija i sukladno sa tehnologijom i naplatiti...
Koliko je google uopce strancia indexirao?
Mislim, ako je samo jedan url koji se nesmije mijenjati, google moze indexirati samo tu prvu stranicu, ne i sadrzaj koji je ucitan preko ajaxa. To je nadam se svima jasno?
I objasni klijentu da NESMIJE biti samo jedan url.
Hudo... kako koliko je indeksirao... pa moze samo jedan jer jedan url postoji (Default.aspx)... ostali sadrzaj ne moze ni procitat...
Hudo... kako koliko je indeksirao... pa moze samo jedan jer jedan url postoji (Default.aspx)... ostali sadrzaj ne moze ni procitat...
Uuuuu da znas kakvih sve ima :)
Nemozes nekim ljudima objasnit neke stvari... iako idu naustrb kvaliteti, brzinii dizajnu, ne zele odstupiti sto im je prijatelj Mate baustelac reko da valja....
Ili kada ćuju od komšinice Minkee da oni us svojoj firmi mogu sami unositi stvari na svoju stranicu, pa onda kada im sastavi admin za idiote jedosntavan i ne znaju obični datum unjeti ili ga odabrati s DataPicekra, do dan danas ne ide mi u glavu kako ne znaju, ali svejedno. Prodaja je sklopila dobar ugovor, žena je donjela svoj dizajn a ja se za ostalo moram snaći.
Kretena svugdje ima... napisi im u pdfu nekakv tutorial za idiote kako se koristit CMS-om, predaj im to, pojasni jednom i ubuduce kad budu pilali reci "Imate to u prirucniku..."