Dakle zanima me da li smijem uzet slike sa google i stavit na svoj sajt,recimo neke igre,filma itd?slike nemaju vodeni žig i nema nigdje napisano da je zaštičena.. ili kako da uopće provjerim da je zašticena?čitam po netu da se ljudi kažnjavaju jer su uzimali sliku sa googla i stavljali na svoj sajt bez obzira što na slici nije pisalo ništa čime bi se dalo naslutit da je zaštičena autorskim pravima.
Da li se smiju slike sa googla stavit na web stran
- poruka: 6
- |
- čitano: 2.110
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na Googleu nema slika (u smislu u kojem pitaš).
Za svaku sliku koju želiš staviti na svoju stranicu trebao bi posjetiti stranicu na kojoj se ta slika nalazi i provjeriti piše li što o pravima korištenja te slike. Ako ništa ne piše, onda ne znaš, zar ne? Dakle, ako želiš biti posve siguran, onda ćeš koristiti samo one slike za koje imaš dozvolu.
Za svaku sliku koju želiš staviti na svoju stranicu trebao bi posjetiti stranicu na kojoj se ta slika nalazi i provjeriti piše li što o pravima korištenja te slike. Ako ništa ne piše, onda ne znaš, zar ne? Dakle, ako želiš biti posve siguran, onda ćeš koristiti samo one slike za koje imaš dozvolu.
Za nijednu sliku koju sam vidio na netu nemam dozvolu, na kakvu dozvolu mislite?niti ne znam kako da saznam tko je tu sliku napravio,vidim da velik broj portala ima iste slike
si ti poludil, os na dozivotnu robiju, stavljati slike koje nisi sam stvorio, aj neki paint editor i nauci crtati....
Za nijednu sliku koju sam vidio na netu nemam dozvolu, na kakvu dozvolu mislite?niti ne znam kako da saznam tko je tu sliku napravio,vidim da velik broj portala ima iste slike
Oš biti 100% legalan ili oš raditi što i drugi rade?
Ako hoćeš biti 100% legalan, onda ćeš koristiti samo slike s Creative Commons i sličnim licencama i/ili ćeš kupiti slike sa foto-stock sajtova. U igru ulazi još i fair-use, iako bi to netko mogao smatrati sivim područjem.
Ima na googlu onaj filter za prava korištenja slike samo ne znam koji da odaberem?stavio bi to na nekomercijalnu stranicu, kao blog, ne zarađujem na tim slikama, koju god sliku upisem u search izbaci više stotina portala sa istim slikama i našim i stranim,svi koriste iste slike ,mislim koje su šanse da netko ide sad to sve pregledavat i dizat tužbe?
A recimo slika koju ja napravim sa print screenom dok igram neku igru i stavim na svoj sajt to je onda moje vlasništvo ili?