Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 639.384
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Tomek.Klc kaže...

Pošto se nikako ne razumijem u web design, recimo da sad želim zaposlit nekog novog da mi malo sredi stranicu, nakon što mi je 1. web dizajner totalno promjenio izgled stranice, jel trebam ovog prvog tražiti nekakve fileove ili se do svega može doći preko same stranice ?

Trebate samo vektorski format loga. Vizualne promjene rade se skicom promjena postojeće strukture i editiranje CSS koda kako bi se zadao novi stil. Drugi način je kompletna promjena strukture i izgleda u što ulazi HTML, CSS i JS što je skuplje. Međutim danas se vektorski dizajn ugrađuje u kod, pa ako je tako napravljeno novi dizajner ima kod u HTML od "slike" loga. HTML element tag je <svg></svg>. Slike se ako postojeće ne zadovoljavaju novu formu širine i visine bloka koriste u testnom obliku dok promjene ne budu gotove nakon čega se testne slike zamjenjuju sadržajnim.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 19:41 (zekko).
9 godina
neaktivan
solaris kaže...
skitalica kaže...

trebam pomoc, imam u planu raditi web stranice,

poznajem osnove html css javascript php, do sada sam radila u xammpu,

sada imam malo duzi period slobodnog vremena, zelila bih dalje nesto konkretnije raditi i vise napredovati u tom podrucju, neki savjet odakle da pocnem? Hvala

Od početka. Kako je Nix pitao, odluči zanima li te više backend ili frontend, nemoguće je biti dobar i konkurentan full-stack developer. S time da bi svakako zaobilazio PHP, WordPress ili tehnologije u kojima postoji zasićenje. Moj izbor bi bio, ne nužno tim redoslijedom, Ruby, Ruby on Rails, Erlang, Elixir, možda Phoenix /Angular ili Ember.js.

Nemoguće je onima koji nisu ni probali ili im se neda. Potrebno je samo malo više godina rada i učenja da se dostigne nivo, mana je jedino što za razliku od tri čovjeka u procesu, jednoj osobi će trebati duže da izvede projekt, znači razlika je samo u vremenu izvedbe, isto tako znam dosta kolega, na žalost svi su stranci, večinom amerikanci koji su "one man studio", svi rade 3 puta bolje aplikacije i webove od večine IT tvrtki u Hrvatskoj, a svi isto tako imaju i internacionalne nagrade u svom radu jer su na neki način utjecali na nove standarde u industriji koje svi mi koristimo, dok u slobodno vrijeme sa zenom rade u basci i vocnjaku.

Recimo savjetujes zaobilazenje PHP-a koji je trenutno na svijetu najraznovrsniji jezik za web koji za razliku od svih drugih objektno orjentiranih jezika dozvoljava pisanje u 3 razlicite tehnike i stila, a koji je isto neizostavni element svih cloud aplikacija i servera i ono najbitnije tolerantan je, nije pretezak za ucenje za razliku od Ruby-a, ako nekog zanima objektno orjentirano web programiranje. Drugo wordpress je prije godine dana postao web standard, znaci broj jedan je u svijetu. To sto svako dijete danas zna editirat postojecu wordpress temu ne znaci da zna napraviti profesionalnu web stranicu niti napisati pluginove (prije koji tjedan sam dobio stranku kojoj je mali iz susjedstva odradio stranicu i osoba je pune 2 godine svaki dan u 8 ujutro morala obnavljati backup jer nakon svakih 24 sata web stranica be se srusila u 404 - naravno da pregledom koda mogao sam samo dijagnostciirati katastrofalnu izvedbu i ići sa izradom potpuno nove stranice od smog wireframinga - tako da bio netko full stack, ili specijaliziran on uvijek može biti loš u onome što radi, ili bolji od drugih, gdje i na spram njega postoji netko bolji), prosirivati funkcionalnost ostalog i slicno. Angular i Ember su knjiznice javascripta, odnosno framework sustavi kao sto je Rails framework za Ruby, dok PHP je jezik koji ima daleko vise frameworkova.

S obzirom da je Ruby tezak za nauciti, tezi od PHP-a, a PHP standard za uvod u web programiranje i daleko laksi za nauciti jer dozvoljava pristup "prljavog kodiranja", ne razumijem zasto bi itko ikome savjetovao da skoci odmah na najvisu stepenicu umjesto da krene od prve?! Ruby je zakon i slazem se sa tobom u svakom pogledu oko ucenja istog, ali ne na nacin da se rpeskoci cijeli uvod i skoci odmah na najteze, jer ce osoba biti izgubljena, frustrirana i odustat ce. Uvijek se dogodi, jer dodje da u odredjenom dijelu kad pocnes raditi zaglavis, jer ti trebaju neke osnove bez kojih ne mozes neke sitnice odraditi a koje ce postati veliki problem jer si preskocio sve i odmah otisao na najteze. PHP -> Ruby je najlaksi dio da se strukturno nauci i shvati logika web programiranja.

Recimo dodao bih statisticki prikaz mozda da se vide odnosi o svemu, da osoba dobije sliku svega:
http://www.comentum.com/ruby-on-rails-vs-php-comparison.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2016 20:16 (zekko).
15 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Može mala pomoć?

Radio sam preko PHP-a kontakt formu, s tim da preko POST-a kupim podatke iz HTML-a,

te reCaptchu provjeram u toj istoj formi.

Problem je u tome što su vidljivi i submit dugme i reCaptcha pa me zanima iduća stvar:

Postoji li ikakva mogućnost da s jQuery-em pokupim rezultat PHP funkcije,te da tako ostvarim hide/show submit dugmeta?

EDIT: Google-ova je reCaptcha.Malo je nejasna tokom rada.

LP

Uglavnom,da skratim priču:

Postoji li jQuery funkcija koja bi pozvala PHP funkciju i uzela njen rezultat u obliku JSON-a?

EUNE: 321Zdravko
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 8:36 (pandza94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Može mala pomoć?

Radio sam preko PHP-a kontakt formu, s tim da preko POST-a kupim podatke iz HTML-a,

te reCaptchu provjeram u toj istoj formi.

Problem je u tome što su vidljivi i submit dugme i reCaptcha pa me zanima iduća stvar:

Postoji li ikakva mogućnost da s jQuery-em pokupim rezultat PHP funkcije,te da tako ostvarim hide/show submit dugmeta?

EDIT: Google-ova je reCaptcha.Malo je nejasna tokom rada.

LP

Uglavnom,da skratim priču:

Postoji li jQuery funkcija koja bi pozvala PHP funkciju i uzela njen rezultat u obliku JSON-a?

Ovisno o tome što konkretno imaš, možeš ili napraviti ajax request ako je to nešto što dobivaš sa servera, ili postaviti varijablu kao

<script>
var a = '<?php echo php_funkcija() ?>'
</script>

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
neaktivan

To mi je previše nesigurno jer se radi o zaštiti protiv botova,

tako da lokalno spremanje cookie-a ne dolazi u obzir.

Jedino AJAX znači?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jel mozes malo detaljnije opisati sto tocno pokusavas postici i kakvu to funkciju spominjes.

koji je problem sa submit buttonom?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 13:23 (igor2007).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Jedino AJAX znači?

Ako radis zastitu protiv botova onda ti treba osnovni js da provjeri sadrzaj u formama, skriptu ukljucujes u vanjskom fajlu. Najveci problem kod formi su header injectioni, znaci moras blokirati cc i bcc opcije ukoliko neki bot pozeli sjest na formu i skenirati ju, unutar ispitavanja uvjeta u php-u za cc i bcc parametre za svako polje definiras koji znakovi smiju biti koristeni i ukoliko postoji neki znak ili nepravilni upis forma ce se samo resetirati. Znaci na frontendu onda imas js provjeru. Tu si rijesio prvi dio, drugi dio je skriveno polje, trece, bolje napisi vlastitu jednadzbu, ljepse je od recaptcha sistema i blokiraj onda cc i bcc ulaze sa php-om sto ce ti onemoguciti ugnjezdjivanje botova da spamaju tebe i sve one koji koriste formu.

Ja pisem sve svoje forme rucno kao i sve zastite. Do sad nijednoj stranci nijedan spam nije prosao. Znaci 0. Samo ja koristim js za ispitivanje popunjenosti polja, php za testiranje skrivenog polja koji mami bota da ga ispuni, jednostavne matematicke jednadzbe koja testira tocan rezultat i zastita koja pise ispod koja blokira header/email injection.

Znaci napravi varijablu tipa:

$spam_stop = "/(bcc:|cc:|content\-type:)/";

ovom napunjenom varijablom ispitivati ces uvjete o vrsti sadrzaja na nacin:

if (preg_match($spam_stop, $from) || preg_match($spam_stop, $subject) || preg_match($spam_stop, $body) || !preg_match("/^[a-žA-Ž ]*$/", $name)) {

resetiraj formu
die();

} else if (drugi uvijet) {

posalji mail

die();

} else {

resetiraj formu

die();

}

Javi ako nesto nije jasno. Zapamti samo da varijablu spam_stop mozes napuntii sa puno vise parametara, ovo je minimum, mozes dodati mime type, to, from... sve ono ciji sadrzaj zelis testirati a dio je /headera/. Prvi dio uvjetovanja mozes koristiti za sva polja, ja kroz js ispitujem na frontendu i ostala polja pa nemam potrebe ostatak raditi u php-u, jer ak frontend sadrzaj forme nije zadovoljen, skripta se ni ne pokrece, ako se pokrene, dolazi do provjere istoga od strane php-a. Tako da ako ti je skripta na zasebnom fajlu nemas potrebe skrivati button i parametre.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 18:05 (zekko).
12 godina
neaktivan

Jel moze neko dat savjet za image mapping, nezz kako da to uradim, nezz dal da stavim neke pointere pa da preko njih radim ili bez njih, kako da dobijem koordinate....

0 0 hvala 0
13 godina

Zekko, hvala na odgovoru ali sad imam još jedno pitanje.

Znači imam tog problematičnog web dizajnera koji me cijele dane spamuje sa porukama kako čeka novce a nije mi još završio sav posao na stranici iako smo se dogovorili da će novce dobit kad sve bude spremno, i danas mi u školi stiže mail da je napravio account pod user nameom "admin", i od tad mi je nestalo pola onih gumba u traci s lijeve strane kad otvorim WP Dashboard. Zanima me šta je on uopće napravio, i mogu li išta poduzet da sve vratim na staro ?

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Mislim da najbolji način vođenja projekata jest da kad se ugovori posao, isplata se vrši po fazi rada i to na način:

1. wireframing i grafički model - nakon naplate faze ide se na sljedeću

2. frontend - stranica se podiže na dizajnerovu domenu gdje stranka može testirati proizvod i prijaviti bugove - nakon potvrde da sve stima naplaćuje se faza i prelazi se na sljedeću

3. integracija u neki od cms sustava - developer dostavlja link sa funkcionalnom stranicom i radi account za stranku gdje se stranka može spojiti i testirati proizvod u cijelosti - nakon odobrenja plaća se faza, podize stranica na domenu koju je stranka zakupila i ide se na sljedeću fazu

4. seo i druge optimizacije - plaća se preostalo.

Ukoliko se radi editiranje postojeće stranice, pola iznosa se naplaćuje odmah a pola poslije, ili se sve naplaćuje odmah uz ugovrnu obavezu ako sumnjate u svog developera.

Na ovaj način nitko nikog ne zakida, uvjetuje se isplata kao i to da stranka ne kupuje mačka u vreči.

Ako su vam nestale opcije na lijevom izborniku znači da vam je uskratio administratorske ovlasti i da se vodite kao suradnik na stranici a ne administrator, dok je on sve administratorske ovlasti prebacio na sebe, ili je izbrisao podršku za opcije u sklopu teme. Vjerujem da je ovo prvo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 20:45 (zekko).
15 godina
neaktivan

Divota HTML5 je što automatski ne dopušta unos email polja bez pravog mail-a ili slično,no hvala

na preporuci,definitivno ću to implementirati u idućoj fazi.

Iako,nije to ono što želim trenutno,već je to ovo.

Želim da kad korisnik klikne na Google reCaptchu,da se provjeri kroz PHP skriptu da li je

odgovor točan,te da jQuery to pokupi,te na kraju da odradio show() na submit dugmetu.

jesam li se sada bolje izjasnio?

Pošto mi nije jasno kako se toj recaptchi pristupi preko jquery-a ili js-a

9 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Divota HTML5 je što automatski ne dopušta unos email polja bez pravog mail-a ili slično,no hvala

Želim da kad korisnik klikne na Google reCaptchu,da se provjeri kroz PHP skriptu da li je

odgovor točan,te da jQuery to pokupi,te na kraju da odradio show() na submit dugmetu.

Da. Mislim da bi najjednostavnije bilo sto mozes jest probati testirati recaptchu na to da li je element interakcije aktivan ili ne. :active

Pa onda postaviti uvjet da ukoliko je taj i taj element :active prikazi dugme za submit sadrzaja forme, te dugme sakriti nakon sto je submit dugme click ili on(click).

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 19:42 (zekko).
12 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

nemoj se previse pouzdavati u frontend validaciju, jednostavnom promjenom tip input fielda u text to se izbjegne

ne kuzim kakav efekt zelis dobiti s tom "preprovjerom" captche i kakakav bi trigger uopce imao za pozivanje te skripte koja bi provjeravlaa captchu?. opet ako netko hoce moze sam dodati submit button na formu i ako nemas opet istu provjeru u skripti na koju se submita forma nisi nista napravio, a ako imas, onda radis dva puta istu stvar, s tim da prva nema nikakvog efekta jer opet druga ima zadnju rijec.

"Želim da kad korisnik klikne na Google reCaptchu,da se provjeri..." - nemas sta provjeriti jer je korisnik samo kliknuo, tek kad on nesto upise imas nesto za provjeru, a to dolazi nakon klika.

ne vidim nikakav smisao ovakvog pristupa, izvedivo je, recimo onkeyup event triggera skriptu na svako pustanje tipke, ali opet postavi se u situaciju da imas stranicu sa 100 000 unosa dnevno, gdje se gleda izbjeci svaki nepotreban request, a ti ih napravis milijune.

9 godina
neaktivan
igor2007 kaže...
pandza94 kaže...

nemoj se previse pouzdavati u frontend validaciju, jednostavnom promjenom tip input fielda u text to se izbjegne

ne kuzim kakav efekt zelis dobiti s tom "preprovjerom" captche i kakakav bi trigger uopce imao za pozivanje te skripte koja bi provjeravlaa captchu?. opet ako netko hoce moze sam dodati submit button na formu i ako nemas opet istu provjeru u skripti na koju se submita forma nisi nista napravio, a ako imas, onda radis dva puta istu stvar, s tim da prva nema nikakvog efekta jer opet druga ima zadnju rijec.

"Želim da kad korisnik klikne na Google reCaptchu,da se provjeri..." - nemas sta provjeriti jer je korisnik samo kliknuo, tek kad on nesto upise imas nesto za provjeru, a to dolazi nakon klika.

ne vidim nikakav smisao ovakvog pristupa, izvedivo je, recimo onkeyup event triggera skriptu na svako pustanje tipke, ali opet postavi se u situaciju da imas stranicu sa 100 000 unosa dnevno, gdje se gleda izbjeci svaki nepotreban request, a ti ih napravis milijune.

OnKeyUp sigurno nece jer se ne radi o tekstu. cini mi se da ne znas kako google recaptcha izgleda. evo linka: https://www.google.com/recaptcha/intro/index.html

drugo covjek zeli da se tipka pojavi nakon sto netko potvrdi da nije robot sto znaci da mora testirati KLIK na element i vidjeti da li je aktivan ili ne. Ako je aktivan pokaze se button kojeg moze ispisati kroz jquery. Covjek je slozio dobru ideju i ima itekako smisla, jer botovi ne mogu potvrditi forme kao sto su checkboxevi i radio buttoni, cime je kroz frontend prakticki napravio jako dobar sustav zastite, ali mu svejedno kroz php treba blokada na cc i bcc ulaze u headeru da bi sprijecio header/email injectione. Requestovi nemaju veze sa ovime sto pises, znaci ne smatra se resursom koji usporava ucitavanje stranice niti njezin rad pa kod analize SEO-a oni nece biti uopce izlistani jer se ne radi o vanjskom resursu. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 23:25 (zekko).
15 godina
neaktivan

zekko Hvala.

To je zapravo i moj cilj,već imam PHP skriptu koja provjerava Google reCaptchu,pa samo želim

doznati kako da je povežem s jQuery ili JS event-om na toj istoj,pošto google search ne pomaže baš puno.

Definitivno u deploy verziji stranice ide ispravljeni check inputa od strane korisnika!

Hvala još jednom

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
pandza94 kaže...

Jedino AJAX znači?

Ajax?

$("#button-submit").click(function(){
  var form_data = {
   input1: $("#input1").val(),
   input2: $("#input2").val(),
   input3: $("#input3").val()
  };
  $.ajax({
   url: 'https://url/putanja/do/php/skripte',
   type: 'POST',
   data: form_data,
   dataType: 'json',
   success: function(data) {
    //napravi nesto kad je success
   }
   error: {
    //napravi nesto kad je error
   }
  });
  return false;
});

Samomrzeći hrvat
15 godina
neaktivan

To sam shvatio,nego pristupi eventu kada se reCaptcha stisne je već priča za sebe :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Preuzeo sam jedan sajt da odrzavam, ali ovi prethodni su instalirati 15 plugina od kojih mislim da pola nije potrebno. Ipak ovdje ima dosta iskusnijih pa da postavim ss da vidite opet vi sta se smije brisati.

Smijem li brisati Ditty news, Envato Toolkit i analytics ovdje mi je lakse postaviti kod za pracenje nego plugin i kontakt formu 7 ( kontakt formu ionako nemamo ). 

http://prnt.sc/a8wy32

Ovdje Kopa shortcodes ( ovo je vjerovatno plugin dosao sa temom), news ticker, post views, woocomerc, wordpress uvoznik

http://prnt.sc/a8wy7a

i ovdje wp discuz

http://prnt.sc/a8wyad

Radi se o sajtu http://sportprimus.ba/. Nije nikakav backlink, ovdje sam se i prije javljao i trazio pomoc za neke starije stranice. Moram se prvo rijesiti ovih plugina, pa da primjenim savjete od prije za zastitu wordpressa.

http://www.itrevolucija.org/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
anelko kaže...

Preuzeo sam jedan sajt da odrzavam, ali ovi prethodni su instalirati 15 plugina od kojih mislim da pola nije potrebno. Ipak ovdje ima dosta iskusnijih pa da postavim ss da vidite opet vi sta se smije brisati.

Smijem li brisati Ditty news, Envato Toolkit i analytics ovdje mi je lakse postaviti kod za pracenje nego plugin i kontakt formu 7 ( kontakt formu ionako nemamo ). 

http://prnt.sc/a8wy32

Ovdje Kopa shortcodes ( ovo je vjerovatno plugin dosao sa temom), news ticker, post views, woocomerc, wordpress uvoznik

http://prnt.sc/a8wy7a

i ovdje wp discuz

http://prnt.sc/a8wyad

Radi se o sajtu http://sportprimus.ba/. Nije nikakav backlink, ovdje sam se i prije javljao i trazio pomoc za neke starije stranice. Moram se prvo rijesiti ovih plugina, pa da primjenim savjete od prije za zastitu wordpressa.

Ako imaš kod slobodno ga ubaci direkt u temu tak da makni module tipa Ditty news (koliko vidim to je za ovaj scroll ticker, ak ga nećeš koristit makni ga...), woocomerce (čemu webshop na sport sajtu), wp importer ostavi jer je možda ubacivao tekstove sa druge wp stranice, envato toolkit je miks svega i svačega pa ga makni, kopa shortcodes isto možeš ukloniti (dosta toga wp sad imaugrađenog od shortcodeova te je bolje imat Jetpack by WP plugin za dost toga što su tu dodatni pluginvi)... Contact Form 7 je isto nepotreban ak nema kontakt forme... Discuss je napredni comment manager pa ako je to overkill za administraciju koristi ugrađeni comment sistem (isto makni ga)... I da saznaj kako maknuti pop-up sa reklamom, to tjera dosta ljudi odmah sa sajta (čim otovorim sajt bam, reklama... OK ne vidim reklamu al vidim pop-up čak i uz adguard plugin na chromeu). Post views counter?!? Really... Bolje Jetpack (ima to ugrađeno ali i bolje neg ovo), Quick adsense ne treba (reklame :/ ne hvala)... Uglavnom to je moje mišljenje (realan sam još jer imam fkt malo pluginova po wp sajtovima)

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
12 godina
midzan21 kaže...

Ako imaš kod slobodno ga ubaci direkt u temu tak da makni module tipa Ditty news (koliko vidim to je za ovaj scroll ticker, ak ga nećeš koristit makni ga...), woocomerce (čemu webshop na sport sajtu), wp importer ostavi jer je možda ubacivao tekstove sa druge wp stranice, envato toolkit je miks svega i svačega pa ga makni, kopa shortcodes isto možeš ukloniti (dosta toga wp sad imaugrađenog od shortcodeova te je bolje imat Jetpack by WP plugin za dost toga što su tu dodatni pluginvi)... Contact Form 7 je isto nepotreban ak nema kontakt forme... Discuss je napredni comment manager pa ako je to overkill za administraciju koristi ugrađeni comment sistem (isto makni ga)... I da saznaj kako maknuti pop-up sa reklamom, to tjera dosta ljudi odmah sa sajta (čim otovorim sajt bam, reklama... OK ne vidim reklamu al vidim pop-up čak i uz adguard plugin na chromeu). Post views counter?!? Really... Bolje Jetpack (ima to ugrađeno ali i bolje neg ovo), Quick adsense ne treba (reklame :/ ne hvala)... Uglavnom to je moje mišljenje (realan sam još jer imam fkt malo pluginova po wp sajtovima)

Hvala ti odgovoru, obrisao ih sve i ubacio dva plugina za zastitu, quick adsense i Jetpack. Rekao sam im vec da moramo skloniti taj pop up jer tjera posjetioce. Kako da ubacim adsense za mobitele ? na quick adsense imam opciju za standardni prikaz i ista se velicina prikazuje i na mobitelima. 

Pokusao sam i sa AD Inserter plugin on nudi posebno za desktop i posebno za mobilnu verziju, ali s njim ne mogu da postavim reklamu pored teksta.

Ako imate jos neki prijedlog za stranicu, slobodno recite.

http://www.itrevolucija.org/
15 godina
neaktivan

$(document).on("click", function(event){

var $trigger = $(".dropdown");

if($trigger !== event.target && !$trigger.has(event.target).length)

{

$(".dropdown-content").slideUp("fast");

}

});

Može mi netko objasniti ovaj dio koda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
anelko kaže...

Hvala ti odgovoru, obrisao ih sve i ubacio dva plugina za zastitu, quick adsense i Jetpack. Rekao sam im vec da moramo skloniti taj pop up jer tjera posjetioce. Kako da ubacim adsense za mobitele ? na quick adsense imam opciju za standardni prikaz i ista se velicina prikazuje i na mobitelima. 

Pokusao sam i sa AD Inserter plugin on nudi posebno za desktop i posebno za mobilnu verziju, ali s njim ne mogu da postavim reklamu pored teksta.

Ako imate jos neki prijedlog za stranicu, slobodno recite.

Probaj sa službenim AdSense pluginom od Googlea. Treba samo ID od vlasnika adsensea (iskopa se iz koda ili već riješenih pluginova) te se onda na front-panelu odabere gdje će bit reklame. Simple as f*

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
9 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

$(document).on("click", function(event){

var $trigger = $(".dropdown");

if($trigger !== event.target && !$trigger.has(event.target).length)

{

$(".dropdown-content").slideUp("fast");

}

});

Može mi netko objasniti ovaj dio koda?

Funkcija na klik testira (ispituje uvijet) da li se događaj dogodio nad klasom dropdown prije klika, i ako nije, da se izvrši klizna animacija prema gore nad klasom dropdown-content.

https://api.jquery.com/event.target/

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 23:35 (zekko).
17 godina

Čovjek je otkrio toplu vodu i ne razumije api ni dokumentaciju koju google nudi uz recaptcha. Sve sto on treba se moze izvesti na vise nacina.

http://bit.ly/1OHFpGc

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
15 godina
neaktivan

Server-side,ne client-side.

Hvala na trudu,ali sam i to već googlao.

Shvatio sam ostatak,nego me zanima koji jQuery/JS event odgovara submitanju reCaptche?

Probao sam par,niti jedan nije radio,ili stavljam na krivi element?

9 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Server-side,ne client-side.

Hvala na trudu,ali sam i to već googlao.

Shvatio sam ostatak,nego me zanima koji jQuery/JS event odgovara submitanju reCaptche?

Probao sam par,niti jedan nije radio,ili stavljam na krivi element?

https://developers.google.com/recaptcha/docs/verify

Znaci nakon sto korisnik obavi test "grecaptcha.getResponse(opt_widget_id)" kao točan, prikazi button.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 0:33 (zekko).
9 godina
neaktivan
kunof00 kaže...

Čovjek je otkrio toplu vodu i ne razumije api ni dokumentaciju koju google nudi uz recaptcha. Sve sto on treba se moze izvesti na vise nacina.

http://bit.ly/1OHFpGc

Covijek ne razumije i zato pita. Koja svrha je postanja linkova ako ti sam nisi u stanju covjeku koji trazi pomoc objasniti i ne znas objasniti?! Linkovi se daju uz objasnjenje, mogao si ponuditi svoje, ali ga ne znas. (jer svi znamo zaljepiti link, ali ne razumiju svi kod) Strebanje rijesenja i kodova ne vodi nicemu, jer kad opet bude nesto zelio izvest, sto, umjesto da sam nadje rijesenje savjetujes mu da copy-paste sa neta radi?! Jako ce mu biti veselo ako bude radio lokalno, a ne bude imao pristup netu ili se od njega bude trazila brzina izrade necega, ako bude za svaku sitnicu morao skoknut na net bas ce se razveselit svi ukljuceni u proces.

PS. drugi put provjeri svoje linkove jer doticni nemaju veze sa recaptch verzijom o kojoj se ovdje prica.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 0:28 (zekko).
17 godina

PA sve mu pise u captcha dokumentaciji, njegov slucaj je predviden i opisan te ne treba izmisljavati problem (naravno da je moguce na razne nacine slati podatake iz js u php i obrnuto).

Upit za pretragu tj. 'linkovi' imaju veze (i sam po sebi je objasnjenje pobogu), radi se o novijoj verziji captche (u biti nebitno, pokazuju da postoje varijable i callback, kada vec ne cita dokumentaciju) - svatko s mozgom bi shvatio kako i sto, ako prouci i razmisli.

Stavio sam mu to jer nezna sloziti upit kada ima problem, jasno je da mu nedostaju relevantni izrazi; znam da ne razumije js ni php dobro, upravo zato neka cita i pokusa shvatiti komentare sa stackoverflow.

p.s. nemoras odgovarati zekko, dovoljno si pokazao izjavom "covjek je slozio dobru ideju i ima itekako smisla"

○Lijepog li djeteta! Koliko je star?○ -Trideset i pet godina!
13 godina

Pošto imam posla sa web dizajnerom koji mi odgovori na poruku svaka 3 dana, jel mi može netko samo vidit na ovoj stranici kako bi se dao centrirat ili možda eventualno razvuć preko cijele širine stranice ovaj navbar, i kako da promjenim boju linkova pošto je ovdje nekakva užasna siva koja se nikako ne vidi ? Probao sam nešto sam preko inspect elementa, pa traženja toga što sam tamo našao po CSS kodu, ali bezuspješno.

I čisto informativno, recimo da radite ovakvu wp temu iz 0, sa malo lijepšim dizajnom, 2 kategorije ( prva gdje se post prikazuje na /betting-advice/, i druga gdje onda on otputuje na /previous-advice/ nakon što ga updateam po završetku ), koliko biste naplatili taj rad ?

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

To je obični bootstrap. Pogledaj ovdje.

I tako ti kažeš, odabrao ti jeftinijeg ponuđača ali lik odgovara jednom u tri dana... Hm. Možda ona ponuda i nije bilo toliko loša.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice