Razvoj web-stranica - Rasprava izdvojena tema

poruka: 3.141
|
čitano: 641.813
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Razvoj web-stranica - Rasprava
Iron13 kaže...

Pozdrav

oprostite sto upadam ovako kao padobranac, ali dobili smo zadatak da kao razred podijeljen u timove tj 3 tima da svatko napravi web stranicu nista sad ekstremno ali da se napravi bar nesto.

2 razred smo, smjer teh. za racunalstvo dosad nismo nista radili u vezi web stranica, jedino programiranje nam nije lose dosta je jaci ovaj novi program.

uglavnom trebamo napraviti web stranicu na neku temu npr gamjerska str, djecja str il nesto tako.

sta predlazete u cemu da napravimo tu web stranicu? neki savjeti za pocetak i slicno.

puno hvala 

Treba li stranica imati dinamičkog sadržaja ili samo par page-eva (naslovnica, kontakt i sl)? Pod dinamički sadržaj mislim da se na njoj unosi sadržaj, na primjer članci, blog postovi, korisnici da se registriraju i sl. Koliko vremena imate za složiti? Koliko zapravo želite naučiti, a koliko je samo da odradite?

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 19:13 (Luuka).
14 godina
neaktivan

Ma bit ce dosta samo par page-va, npr da unesemo neki sadrzaj, ali da bude podijeljeno svaki tekst u svom tabu kako bi objasnio, ma nece stranica biti live samo ovak bitno da napravimo nesto, bez ikakvih blog postova,registracija i slicno, da bude malo tj simple al opet da se napravit to kvalitetno ne treba pretjerivati da ispadne dobro. imamo 2 tjedna, ah nas ima dosta u tom timu i 4 koja bas znaju programirat mi ostali bas i nismo tak superiorni. a ono vazno je da nesto naucimo ali opet nekak je vaznije da to bude simple i stignemo kvalitetno odraditi to ucenje mozemo mi odraditi sami svaki dan gledajuci tutove po yt one koje to zanima vise... stavit cu i sliku koja objasnjava sto meni znaci tabovi na stranici. sto bi mi htjeli napraviti znaci naslovna, tih par tabova unutra staviti tekst, dizajn stranice bilo bi dobro da bude user friendly ne prejednostavno a opet da je na razini nekoj ozbiljnosti, par slika mozda i koji link od videa i to je to. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.4.2015 20:06 (Iron13).
11 godina
neaktivan
Razvoj web-stranica - Rasprava

Nema smisla da radis u Dreamweaveru posto se on sam placa i ako ti treba nesto za samo pisat kod onda je nepotreban, preporudio bi ti ili Sublime text ili Brackets - obadvoje je free

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iron13 kaže...

Ma bit ce dosta samo par page-va, npr da unesemo neki sadrzaj, ali da bude podijeljeno svaki tekst u svom tabu kako bi objasnio, ma nece stranica biti live samo ovak bitno da napravimo nesto, bez ikakvih blog postova,registracija i slicno, da bude malo tj simple al opet da se napravit to kvalitetno ne treba pretjerivati da ispadne dobro. imamo 2 tjedna, ah nas ima dosta u tom timu i 4 koja bas znaju programirat mi ostali bas i nismo tak superiorni. a ono vazno je da nesto naucimo ali opet nekak je vaznije da to bude simple i stignemo kvalitetno odraditi to ucenje mozemo mi odraditi sami svaki dan gledajuci tutove po yt one koje to zanima vise... stavit cu i sliku koja objasnjava sto meni znaci tabovi na stranici. sto bi mi htjeli napraviti znaci naslovna, tih par tabova unutra staviti tekst, dizajn stranice bilo bi dobro da bude user friendly ne prejednostavno a opet da je na razini nekoj ozbiljnosti, par slika mozda i koji link od videa i to je to. 

U tom slučaju Sublime ili Notepad++ i kucat HTML, CSS i malo Javscripta ako će ti trebat neko skrivanje/otkrivanje sadržaja. Tako ćete i nešto naučit, a ne samo klikat po nekom programu koji će automagijom generirati kod.

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
12 godina
neaktivan

Obrati paznju i na Visual Studio Code cak mi brze ocitava od Sublime

www.oklop.me

1 0 hvala 0
17 godina

Jel vam se ikad dogodilo kad radite neku stranicu, da vam recimo stranica se normalno učitava na chromeu, ie, operi, a da na Firefox-u ne pokazuje slike?

Jel netko zna kako to riješiti, nebih stavljao link, jer se još stranica radi, ali evo slike

Znači na jednoj normalno učitana slika, na drugoj pokazuje onaj znakić da nije učitano.

Ja kreten, riješio 

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.5.2015 12:17 (rooswelt1991).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav svima.

Prvo da napomenem da nemam pojma o izradi web stranica. Međutim, prijatelj me zamolio, jer se malo više kužim oko računala nego on, da mu pokušam izraditi stranicu za web shop.

Pa me zanima, koliko je teško napraviti web shop, dakle, ono standardno, popis proizvoda, košarica itd.

Može li se bez ikakvog znanja napraviti takva stranica, ako da, uz koji softver?

Zahvaljujem!

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Pozdrav svima.

Prvo da napomenem da nemam pojma o izradi web stranica. Međutim, prijatelj me zamolio, jer se malo više kužim oko računala nego on, da mu pokušam izraditi stranicu za web shop.

Pa me zanima, koliko je teško napraviti web shop, dakle, ono standardno, popis proizvoda, košarica itd.

Može li se bez ikakvog znanja napraviti takva stranica, ako da, uz koji softver?

Zahvaljujem!

Dosta je glupo ako nemas nikakvog iskustva u izradi stranica odmah krenuti na web shop no dobro, ti od 0 ne bi mogao to napraviti, mogao bi sa OpenCartom, no trebat ces prvo par stvari nauciti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 22:13 (tLeon).
12 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Pozdrav svima.

Zahvaljujem!

Ako kreces od 0 trebat ce ti jedno 9-12 mjeseci da ga napravis i izgledat ce za **rac, provjeri shopify i slicne gotove web shopove

11 godina
neaktivan

A i da ne kazem da kod web shopova dolazi i pitanje sigurnosti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Znači nas 7-8 došlo je na ideju publishanja web stranice(koja bi imala oblik portala s yt/vimeo poveznicama i člancima uz iste) te bi me zanimalo koliko bi koštala izrada takve stranice,već sam poslao upit nekim firmama,ali već tjedan dana ne odgovaraju.Hosting i domenu već imam.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CyberPlague kaže...

Znači nas 7-8 došlo je na ideju publishanja web stranice(koja bi imala oblik portala s yt/vimeo poveznicama i člancima uz iste) te bi me zanimalo koliko bi koštala izrada takve stranice,već sam poslao upit nekim firmama,ali već tjedan dana ne odgovaraju.Hosting i domenu već imam.

Ukoliko nema potrebe za nekom bazom podataka (useri, itd.) za nekih 5-6 tisuca se moze dobit kvalitetan rad ako naletite na dobrog developera

14 godina
neaktivan
Irregular kaže...
CyberPlague kaže...

Ukoliko nema potrebe za nekom bazom podataka (useri, itd.) za nekih 5-6 tisuca se moze dobit kvalitetan rad ako naletite na dobrog developera

Kako god okrenes, treba mu baza :D

Decki, poigrajte se sa wordpressom. To ce vam biti vise nego dovoljno za pocetak. 

http://www.winblogs.net
17 godina

Može to i jeftnije sa wordpress-om, nek se javi meni ako neće mu nitko drugi reći.

Raditi custom stranicu sa cms-om je po meni puno lošije rješenje u startu. Vjerovatno može biti kvalitetnije id WP-a, ali u startu prevelika investicija.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Alesandro kaže...
Irregular kaže...
CyberPlague kaže...

Kako god okrenes, treba mu baza :D

Decki, poigrajte se sa wordpressom. To ce vam biti vise nego dovoljno za pocetak. 

Mislio sam na usere koji sa sobom nose autentifikaciju, autorizaciju, sigurnosne probleme i ostale gluposti, a ne na linkove i postove.

rooswelt1991 kaže...

Može to i jeftnije sa wordpress-om, nek se javi meni ako neće mu nitko drugi reći.

Raditi custom stranicu sa cms-om je po meni puno lošije rješenje u startu. Vjerovatno može biti kvalitetnije id WP-a, ali u startu prevelika investicija.

Ovisi o posebnim zeljama za dizajnom i slicno, plus na njih 7,8 trosak bi im bio relativno mali po osobi

17 godina

A gle, treba vidjeti što oni točno hoće, i kolika je uopće investicija.

Svaki početak je težak, ali bolje recimo izbaciti 4k kn, pa probati i ako bude išlo, lako se kasnije plati za nešto kvalitetnije.

A ako sad plate duplo skuplje i ne prođe, onda...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Wordpress stranicu bi si mogli i sami napraviti, ima hrpa internet tutoriala, a Wordpress je jednostavan...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Koji mi besplatni hosting preporucate za wordpress stranicu?

I gdje bi se mogla nabaviti besplatna domena?

Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/MyBalkanGaming
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za poduzeća imaš besplatne .hr domene, a za osobe .from.hr

You have to be odd to be number one
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
hrci24 kaže...

Koji mi besplatni hosting preporucate za wordpress stranicu?

I gdje bi se mogla nabaviti besplatna domena?

Bilo koji hosting, ne postoji "hosting za Wordpress".

10 godina
neaktivan

Pozdrav

Narucio sam hostgator hatchling hosting ali kada želim platiti preko paypala dođe mi ova poruka : 

We're sorry, but your transaction couldn't be completed using the selected card, Visa x-3005. This happened because it has been denied by the card issuer.

paypal racun je verificirani i do sad nije bilo nikakvih problema kad sam narucivao s ebay-a

Znte li u cemu je problem?

0 0 hvala 0
14 godina

što moram u kodu index.html dokumenta napraviti da mi pri upisu URL-a (recimo peroperic.hr) otvara "peroperic.hr/index.html" a ne kao sada "peroperic.hr"?

hvala na pojašnjenju

0 0 hvala 0
15 godina
Gale92 kaže...

što moram u kodu index.html dokumenta napraviti da mi pri upisu URL-a (recimo peroperic.hr) otvara "peroperic.hr/index.html" a ne kao sada "peroperic.hr"?

hvala na pojašnjenju

po defaultu ti otvara index dokument kad ides na bilo koju stranicu, a o postavkama servera ovisi koja ekstenzija ima prednost.. zašto bi htio da kad ides na peroperic.hr, ti kao url pise peroperic.hr/index.html?

14 godina
ministar kaže...

po defaultu ti otvara index dokument kad ides na bilo koju stranicu, a o postavkama servera ovisi koja ekstenzija ima prednost.. zašto bi htio da kad ides na peroperic.hr, ti kao url pise peroperic.hr/index.html?

jer mi je na index.html kreirana animacije na izborniku, a pošto mi prvo otvori "peroperic.hr" te mi animacije nema, nego moram ponovno kliknuti na logo da bi mi se otvorilo "peroperic.hr/index.html"....

zato sam to pitao

15 godina
Gale92 kaže...
ministar kaže...

jer mi je na index.html kreirana animacije na izborniku, a pošto mi prvo otvori "peroperic.hr" te mi animacije nema, nego moram ponovno kliknuti na logo da bi mi se otvorilo "peroperic.hr/index.html"....

zato sam to pitao

makni druge fajlove s imenom index (index.php), ako ih imaš tamo osim index.html.. ako nemaš, onda ti otvara index.html, tj. "peroperic.hr" = "peroperic.hr/index.html"

14 godina
ministar kaže...

makni druge fajlove s imenom index (index.php), ako ih imaš tamo osim index.html.. ako nemaš, onda ti otvara index.html, tj. "peroperic.hr" = "peroperic.hr/index.html"

to je web od tvrtke,da imam index.php, index2.html (stari web) itd,
znaci mogu maknut index.php i onda ce odmah otvarat peroperic.hr/index.html....

15 godina
Gale92 kaže...
ministar kaže...

to je web od tvrtke,da imam index.php, index2.html (stari web) itd,
znaci mogu maknut index.php i onda ce odmah otvarat peroperic.hr/index.html....

tako je, makni ako ti ne treba.. ako ti treba, možeš promijeniti postavke servera da index.html ima veći prioritet od index.php, pa da on bude defaultni za otvaranje

10 godina
neaktivan

Mali bump uz jedno pitanje.

Ka sta ste vidili zanimam se u web porgramiranje i dizajniranje, i vec imam neko manje, recimo osnove.

E sad, trazio po netu i padne mi na nesto na pamet..

Ako u svom HTML kodu ucitam drugu web stranicu, moguli naravno uz copyright promjenit CSS na svojoj stranici, a da se taj CSS aplicira i na HTML koji je ucitan sa druge stranice.

Link: http://stackoverflow.com/questions/12032664/load-a-html-page-within-another-html-page

Edit: http://stackoverflow.com/questions/217776/how-to-apply-css-to-iframe jeli ovo jedan od nacina?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 18:42 (walw2us).

0 0 hvala 0
15 godina
walw2us kaže...

Ka sta ste vidili zanimam se u web porgramiranje i dizajniranje, i vec imam neko manje, recimo osnove.

Ako u svom HTML kodu ucitam drugu web stranicu, moguli naravno uz copyright promjenit CSS na svojoj stranici, a da se taj CSS aplicira i na HTML koji je ucitan sa druge stranice.

Link: http://stackoverflow.com/questions/12032664/load-a-html-page-within-another-html-page

Edit: http://stackoverflow.com/questions/217776/how-to-apply-css-to-iframe jeli ovo jedan od nacina?

kao što si i mogao pročitati, ne možeš

11 godina
neaktivan
walw2us kaže...

Ako hoces ucitat neke podatke sa stranice, tipa neke rezultate, bilo bi ti lakse da to napravis putem php-a

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice