Pozicioniranje elementa "ispod" stranice

poruka: 4
|
čitano: 1.466
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovo ispod u naslovu je pod navodnicima, jer ne znam kako drukčije da se izrazim.Znači kako nekom elementu stavimo position:absolute i top:-500px, on je pozicioniran 500px iznad vrha stranice i nije vidljiv.

Meni treba to isto, ali da se taj element nađe "ispod" stranice.Probao sam razne varijacije, ali mi nikako ne ide.

Jel u pitanju neka glupost koju ja ne vidim ili...

0 0 hvala 0
17 godina

Zašto skrivaš na taj način elemente?

probaj skriti sa:

div{display:none}

ili ako trebaš pozicionirati 'ispod stranice'

div {
position:absolute;
bottom:-100px;
}

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@nix  To mi trebe jer poslije taj div animiram da se pojavi na stranici, zato mi ne igra display-none.Uglavnom i ja sam mislio da to funkcionira kako si ti napisao, i još sam isprobavao razne kombinacije s pozicioniranjem, ali div nikako da ode ispod stranice.

Uglavnom maloprije sam stavio na body overflow:hidden i tek onda je div otišao ispod stranice.

Probaj sam, na prazni body stavi div-position: absolute;height:50px;width:100%;bottom:-100px pa češ se uvjeriti da ne funkcionira.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pozicioniranje elementa "ispod" stranice

Problem kod apsolutne pozicije što ti se on apsolutno pozicionira na određeni element, ako želiš odreti po kojem se elementu pozicionira nije problem samo tom elementu (Onom o kojem ovisi apsolutno poziciomiranje) dodaj u css-u position:relative; te unutar njega stavi element koji ima apsolutnu poziciju. Ako to ne napraviš onda ti se apsolutna pozicija ravna po body tagu koji svoje dimenzje kupi od rezolucije monitora koje nemožeš kontrolirat jer kolko ljudi tolko različitih reza monitora.

display:none; je istina je da on skriva elemente, al imaš neke druge stvari koje on vuče za sobom.

Imaš elemente formr koje ti se neprikazuju u browseru, pa ako trebaš možeš i njih koristit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice