Pozdrav,
relativni sam pocetnik u php-u, pa bih vas zamolio za malo pomoci. Trenutno radim na jednom php/mysql meniju kao dijelu nekog jednostavnog CMS-a koji ce omoguciti korisnicima da sami odrede koje stavke zele u meniju i njihov poredak, pa sam zapeo kod administracije. Napravio sam mysql tablicu i imam php kod za ispis stavaka, ali me sada muci kako omoguciti korisnicima da oni odredjuju poredak stavaka. Ako npr. imam glavnu stavku Novosti i u nju spadaju recimo Arhiva, Najnovije i Najcitanjije, kako sada implementirati da korisnici odredjuju koja ce stavka biti prva, druga, a koja zadanj. Da li ce se prvo pojaviti Arhiva ili Najnovije ili Najcitanije. Jel bi se to uopce dalo rjesiti preko php-a ili bi trebao javascript? Ja sam stavio u bazi da svaka stavka ima Nivo na kojem se nalazi i Poredak. Poredak se odredjuje brojem 1, 2 itd. ovisno na kojem mjestu zeli da stavka bude. Sada bi ja htio da se korisniku omoguci da kad recimo pritisne gumb za poredak gore da se stavci za koju on zeli da bude prije neke druge stavke promijeni Poredak u minus 1, a onoj stavci koja je do sada bila prije te stavke za plus 1. Nadam se da nisam previse zakomplicirao stvari! :)
Svaka pomoc je dobrodosla, moze i neki linkovi!