Što je sve potrebno znati za održavanje internet stranice? Koji su programi potrebni?
Održavao sam davno jednu stranicu (prije 10 godina) i nemam pojma kako to ide
u današnje vrijeme.
Što je sve potrebno znati za održavanje internet stranice? Koji su programi potrebni?
Održavao sam davno jednu stranicu (prije 10 godina) i nemam pojma kako to ide
u današnje vrijeme.
moraš znat programirat i treba ti filezila klijent
Što se uopće podrazumijeva pod održavati web stranicu?
To i mene također zanima xD
Zavisi o naćinu izrade stranice.
To ti znači da ažurno dodaješ nove članke, ili dodaješ nove fotografije u foto glaleriju, ili dodaš novi banner, ili promjeniš neki članak i sl. (to je samo nekoliko primjera)
To ti znači da ažurno dodaješ nove članke, ili dodaješ nove fotografije u foto glaleriju, ili dodaš novi banner, ili promjeniš neki članak i sl. (to je samo nekoliko primjera)
To je posao Web Urednika ili po naški 'web content writer'-a
idemo dalje nisam zadovoljan odgovorom :)
Hmm, po meni je održavanje stranice ono što ovdje radi Domagoj (neznam jel još tko, ali on se uvijek javlja sa rješenjem ;), ako korisnici web-a primjete neku grešku, treba ju ispraviti. Također pod održavanje po meni spada povečavanje funkcionalnosti stranice...
Primjer: imaš stranicu koju pokreće neki CMS, ajmo reć Joomla. Napraviš dizajn/skineš besplatan, dodaješ kategorije i vijesti, kasnije radiš na seu, optimizaciji stranice za google itd, razmjena linka/bannera. Redovno dodaješ članke, uvodiš nove kategorije, zanimljivosti, tj. sve što će privuči korisnije. Ako vidiš "rupu" ili nešto šta ti se nesviđa na dizajnu, popraviš i to je to. Vidiš gramatičku grešku, popravi. I to je održavanje stranice
Dečki su sve napisali, to je to. Dogovor i cijena su najbitniji u svemu