Naplata oko održavanje Wordpress stranice

poruka: 4
|
čitano: 5.386
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
offline
Naplata oko održavanje Wordpress stranice

koliko bi bila prosjecna cijena da naplatim mjesecno ili godisnje webstranicu

 

radim 2-3 web stranice preko Origin buildera i Elementora.

 

stranice imaju oko 4-5podstranica i oko 8-10pluginova(email,mapa, feedovi od instagrama i fejs.a itd...) i dobro su optimizirane.

 

 

 

 

je li 100-150kuna mjesecno dovoljno?

 

LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2021 16:55 (serlok).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Naplata oko održavanje Wordpress stranice

Pomogao sam jednoj školskoj ustanovi osposobiti njihove WordPress stranice, nije se uopće moglo raditi u admin modu, javljalo bi grešku što god bi želio pokrenuti.

Utošio sam ukupno nekih 5-6 sati na istraživanju i uklanjanju problema, izradu backup-a, ažuriranju plugin-ova i WordPress-a.

Imate li neki prijedlog koliko bi mogao naplatiti gore navedene obavljene poslove (inače se ne bavim tim poslovima, pomogao sam iz usluge)?

Kolika je trenutno cijena (satnica) za takvo nešto na tržištu? Ne bih želio naplatiti previše, a ni premalo.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Naplata oko održavanje Wordpress stranice

Barem 30 EUR/h pa vidi koliko možeš izvuć.

 
0 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Naplata oko održavanje Wordpress stranice
Matozan kaže...

--

Kolika je trenutno cijena (satnica) za takvo nešto na tržištu? Ne bih želio naplatiti previše, a ni premalo.

 -to je bar lako.. od 4-5€ za robove, niže vrste-rase, preko 10-11€ kao minimum zapada-eu, pa do više plaćenih poslova-satnica, 20-30-50.. tj kad serviser ili bilo koja uslužna djelatnost, programer, nešto naplati kao firma, to nije samo njegova satnica nego i firma-profit-porez.. zarada, kao što cijena kave u kafiću nije samo kava ili plaća konobara..

-koliko? ovisi koliko vrijediš.. kao i posao, bilo da si nogometaš klase lukamodrić-ronaldo ili treća liga.. blagajnica u konzumu ili lidlu.. rade isto, za x2-3puta više itd..

... tj svaki posao (robu-uslugu) možeš naplatiti samo onolio koliko je druga strana spremna platiti, platežna moć, pa ovisi i za koga radiš a škole i sl. nisu poznate po tome da imaju novca ko pijani milijarderi, tj naplata 'po kaputu' i sl. ..

-odnosno, ako si ti (ne gledam osobno, ne znam znanje-vještine i sl.) to radio 5-6 sati.. to ne znači ništa, mogu tako raditi cijeli dan i ne napraviti ništa, zabušavati.. ili onaj tko je majstor napravi više u kraćem vremenu, tj koliko si se sa svime mučio netko dugi bi možda napravio za polovicu vremena ako s tim ima rutinu tj radio je isto više puta.. a naplata može umjesto po satnici biti po poslu pa je tad nevažno u tom dijelu radiš li sat ili tjedan.. tj nije važno koliko si ti potrošio vremena jer realno nemamo normativ koji bi bio lako-dobro usporediv.. tj da ti netko peče pizzu ili kuha kavu, očekuješ za koju minutu, da popravlja auto za koji sat a kad gradi kuću za koji mjesec tj o poslovima ovisi i neka norma, kao i to koje sve probleme si otkrio tek kad si se prihvatio posla... a najgori dio priče je da se posao ugovara prije, to uključuje i cijenu i to trebaju raditi za novac isključivo profesionalci s iskustvom.. jer tad oni to znaju i mogu kvalitetnije procjeniti.. dok naravno kao prvu cjenu lupe par puta višu za cjenkanje :) .. i na kraju to sve ispadne kao na placu, cjenkanje i koliko se može izvući, ne koliko nešto vrijedi jer vrijednost bilo čega je zapravo upitna, kao i nečije radno-slobodno vrijeme.. + nije isto ugovoriš li to sa svim pravilima, plaćaš li poreze, održavanje-jamstvo itd.. ili klasični fuš jednokratno, tj ništa nije zacementirano na tržištu pa ni cijena nekog posla ili satnica dok ne vidim koju od korelacija bi mogao iskoristiti pa reći da tvoja satnica za taj posao vrijedi više od recimo 11€ ili 30€ ili 100€ .. možda vrijedi, možda i više, no izrade stranica od nule se obično naplate cca 500€ pa ako taj iznos želiš naplatiti za 'popravak'.. možeš, no ako je to popravak tad bi trebao biti niži iznos, recimo polovica.. 250€ .. što bi dalo recimo cca 40€ satnicu, no to bi imalo smisla da si firma, plaćaš porez i izdaješ račun + da si to tako ugovorio prije sklapanja posla.. naknadno, kao amater-hobist.. možeš uzeti koliko druga strana da, kao 'dar-poklon'.. i reći da si tako platio školu (igra riječi) jer sve se u životu plaća pa i iskustvo.. i ima vrijednost, za idući posao a sam ovaj posao ima vrijednost i za tebe jer možeš reći i pokazati, evo to sam napravio.. i tako dobiješ idući posao itd itd.. tak da i s nulom možeš biti zadovoljan, ..

 

... odnosno, 'da se mene pita' .. ne bi uzeo 'siću' klase 100kuna.. nego bi tad rekao 'gratis' jer ne želim sam sebi rezati cijenu i omalovažavati posao, tj drž se tog, da koliko god tražiš za posao ne pristaješ na manje, radije ništa + i da svaki put kad radiš mora biti jednako-kvalitetno, tj ne može biti traljavo-amaterski samo zbog cijene ili đabe.. tad si professionalac u poslu, nevažno programer, pekar, cigo s placa, nogometaš... tj tad znaš što je tržište, novca, rada, usluga, posla.. i gdje si ti u tome, jesi li lukamodrić ili gledatelj s tribina.. i kao slika picassa možda vrijedi 100milja, mada je to realno samo brljotina na platnu.. možda nogometaš treba imati veću plaću od npr učitelja u školi za koju si radio, možda .. nema pravila, svaki primjer-osoba za sebe a tad je i tvoja greška-odluka.. tvoja, što je bolje nego da su ti drugi krivi itd. tj ja radije radim za sebe i ako pogriješim sam sam kriv nego da mi je kriva država, porez, pandemija, nesreća.. izgovori.

 

-realno, fuš 100-200€, preko računa, 200-300... više bi bilo previše, tj može ali škole nisu mjesto gdje se može prodati nešto skupo.. tad tražiš drugu klijentelu, advokate, sudce, doktore, mehaničare, turizam itd..

.. i ono što bi ja, ako u ovom slučaju ne bi mogao naplatiti iznos koji mislim da zaslužujem iz razloga recimo količine posla, tad bi rekao gratis.. uz napomenu koliko bi to naplatio, odnosno ako sam u startu prihvatio ponudu tad neovisno što je ispalo šutio bi.. tj to bi značilo da nisam dobro procjenio, moja greška itd.. a to se prije posla mora znati, ne poslje.. mada sam i za taj pristup da prvo ajmo nešto napraviti-spasiti (kad je to potrebno-hitno-nužno..) .. tj kao i ostale stvari u životu, npr pomoći osobi na cesti u nesreći, tad se ne pita za novac.. no nisam taxista, nisam szk, hgs, hitna.. i ako to radim tad postoji tarifa kao za prijevoz busa koji školarci tad plaćaju. .. no to sam ja i moji kriteriji za mene, za ostale svatko za sebe.. ili kako se tko snađe, pri čemu će isti posao recimo mlađa osoba-početnik vjerojatnije prihvatiti za niži iznos dok će starija osoba, iskusniji radnik vjerojatnije tražiti puni iznos satnice-posla tj već je dovoljno priskrbio da se ne prodaje jeftino odnosno ako je u krizi tad jedegovna i pristaje na bilo što.. no to nije stvar cijene nego moguće realnosti i slučaj za sebe kao što gladnoj-žednoj osobi više znači čaša vode i sendvič nego slika picassa i rolex.. dok cijene znamo, s tim skoro da nemaju veze i to je realnost (nakon čega i dalje nećeš znati koju cifru bubnuti) :))

 

-napomena, škole i sve uredne institucije, moraju uredno poslovati, što znači i natječaj, ponuda, račun.. tj kad se to naplaćuje u fušu tad već postoji problem.. kao keš i kako to tad ravnatelj može pravdati tj rizik da u nekom skandalu postane krivac.. a svaki posao tad ima x-puta višu cijenu kad ide po protokolu, od natječaja-pripreme do plaćanja poreza + jamstva za obavljeno i sl. uz moguće održavanje-paušal pa sama intervencija može biti jednokratno naplaćena ili kao dio paušala-održavanja koje se tad ugovara na neki duži rok npr godinu s plaćanjem mjesečno-kvartalno i sl. .. bezbroj mogućnosti s bezbroj različitih cifri-formula i za svaku postoji logika-objašnjenje tj zašto ne može biti jeftinije dok zakon ne dozvoljava cijenu nula (knjigovodsveno, pa se firma u stečaju proda npr za 1kunu..).

-ponekad iz dobrih namjera, želje za pomoći.. kao školi, krene se u posao, bez tih pitanja-odgovora.. 'važno da se napravi'.. a tad je naplata upitna, tj postoje pravila, postoje kazne.. tad je možda pametnije reći 'gratis' za ovaj put... i iskoristiti to za buduće moguće poslove, kao najolju reklamu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice