Movieworld - s bloga na web stranicu

poruka: 13
|
čitano: 1.823
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Hm, već tri godine imam svoj filmski blog movieworld. I sve se više susrećem s poteškoćama: photobucket je uveo sada ograničenje od 90 dana za slike (znači, sve slike su propale, pa trenutačno koristim tinypic), blog ima uobičajene greške kao probleme s ulaskom da pokazuje da stranica ne postoji, pa danas da se nije objavio odmah post, već kada sam objavio novi dok je ovaj bio izgubljen i problemi s arhivom koja je prenatrpana, ograničena i problematična. Odnosno, cijeli blog je u rasulu, a niti drugi blogovi nisu ništa bolje ispali koje sam isprobavao. Odlučio sam konačno napraviti nešto s time i htio bi svoj movieworld prebaciti u webzine, odnosno, napraviti web stranicu.

Probao sam sam preko jedne knjige, ali sam odustao pošto je vrlo stara (a i jedina koju su imali) s obzirom na stari model worda i sve što je već u knjizi. Ne zanima me free hosting, jedan poznanik mi je preporučio ovo "http://www.plus.hr/", samo ne znam koji bi hosting od toga trebao odabrati za početak "http://www.plus.hr/hosting/". A i koristio sam joomlu za probu, samo nisam imao nikakav hosting....

Sada, mene zanima webzine da bi mogao smjestiti tu svoju arhivu. Ono, podjele kategorija po žanrovima, glumcima i slično. A drugo, da imam vlastiti webzine bez svih tih problema s blogom. Sada, ne trebam forume i slično, samo ovako web stranicu za pisanje recenzija i arhiviranje svih tih recenzija na kvalitetniji način. Ako netko ima volje pomoći, cijenio bi to, da mi se objasni što trebam napraviti, koji program, koji hosting odabrati i sve to, tako da konačno napravim vlastiti webzine...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Movieworld - s bloga na web stranicu

hm...sto se tice hostinga, tu sam malo kratak, ali sto se ti ce same stranice, tu ti mogu preporuciti Wordpress koji je dusu dao za ovakve stvari. Zbilja je jednostavan za instalaciju i za korištenje, a za ovakvo nesto je savrsen po meni :)    to je kak ti bloging tool, ali je i više od toga. ima gomila templatea koji se mogu iskoristiti, i gomila mogucnosti.  Moze se koristiti i kao odlican CMS za web stranice :)

e sad za hosting, nazalost, nisam se nikad bavio time pa ti ne bih nazaliost znao reci :(  

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 23:48 (br0wn).
15 godina
neaktivan

Odlično će koristiti ovaj wordpress, dok ne pronađem dobar hosting. A sada, kako maknuti onaj popis "Meta" s wordpressa? I čemu služi tag?

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 20:21 (harpy21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hm, ovako, da prvo rjesimo "Meta"..

imaš u wordpresu nešto što se zove widgets.. pod to spada ovaj "Meta".. to su kao neke stvari koje se mogu ubaciti i maknuti iz Sidebara. Njih mozes editirati kad se logiras kao admin, i u admin sučelju odeš na Appearance -> Widgets. 

E sad, neke teme imaju neke widgete uključene automatski bez da pišu u admin sučelju, kao npr "Meta". Toga se rješiš tako da sam postaviš one widgete koje želiš imati na sajtu.

Nadalje, tag..

tag je riječ koja opisuje neki post.. na primjer ako se radi o filmu (npr. "Besmrtno oružje") onda tu mozes napisati besmrtno oružje glumci redatelja bla bla što već opisuje taj film.

Nadam se da si shvatio :)

I imaš categories što su kategorije. Jedan post može biti u više kategorija. Neznam kak da ti to objasnim, relativno je logicno kaj je to. Mozda bi te mogla buniti razlika između pages i categories. Pages su nešto kao stranice sa statičnim sadržajem, dakle, na njima postoji neki tekst koji je statican i ne mijenja se, za razliku od categories na koje dodajes nove tekstove tj. postove.. U pages bi recimo islo "O nama" "Kontakt" i slicno.. ti ih mijenjaš, ali jako jako rijetko..za razliku od kategorija gdje stalno nešto dodaješ.

Pročitaj malo još nešto o tome na onom linku što sam ti u prethodnom postu napisao. Nadam se da ćeš shvatiti o čem pričam :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.12.2009 23:25 (br0wn).
16 godina

Moja preporuka za hosting ti je Info NET. Imaš sad kod njih blagdansku ponudu 200 MB diska, besplatna domena, neograničen ftp, mail, podomena, nemjeren promet, sve za 140 kuna prvu godinu. Ako misliš da će ti biti malo tih 200 MB (kao web dizajner znam da je malo Namigiva), onda si uzmeš SPRINT paket - 1000 MB disk - 200 kuna + domena 60 kn = 260 kuna godišnje.

Za plus.hr sam čuo da je dosta dobar hosting, ali je i skup. Ja osobno imam dvije domene kod Info NET i oni su meni super. Nisam imao nekih ozbiljnijih problema, podrška im je odlična 0 - 24. Odaberi bilo koji hosting od ova dva i nećeš požaliti, ali kod Info NET ćeš dobiti više, nego kod plus.hr.

plus.hr = 200 MB 479,70 kn/god

Info NET = 200 MB 170 kn/god

Pa sad ti vidi što ti paše. Osmijeh

http://tinychat.com/bug - Chat za sve Bug forumaše

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zahvaljujem na pomoći i savjetima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zanima me da li ima neki način da se na wordpressu pokazuje cijeli popis svih tekstova korisnicima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mmmm, pa, mogao bi napraviti jednu dodatnu kategoriju za to (npr. 'Svi tekstovi') i svaki post koji pises stavis jos u tu kategoriju. Tako ces imati sve postove na jednom mjestu.

Nadam se da je to ono na sto si mislio, jer nisam bas skuzio sto tocno zelis.

15 godina
neaktivan

ja bi ti preporucio O2hosting,prejeftin a kvaliteta je odlicna...
recimo 1GB , flat bandwidth,1addon domena,cpanel...
cijela godina: 100kn ? ovo je najmanji paket pa razmisli,ako te zanim javi mi se u pm pa da sredimo ;)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
br0wn kaže...

Mmmm, pa, mogao bi napraviti jednu dodatnu kategoriju za to (npr. 'Svi tekstovi') i svaki post koji pises stavis jos u tu kategoriju. Tako ces imati sve postove na jednom mjestu.

Nadam se da je to ono na sto si mislio, jer nisam bas skuzio sto tocno zelis.

Hm, da. Dobra ideja. Ma mislio sam onako lista svih recenzija koje su objavljene u wordpressu. Jer ja imam pristup tim listama kao vlasnik te stranice, dok korisnik nema.

Zanima me kako uključiti mogućnost da kod pretraživanja bude prikazan samo naslov teksta i polovica teksta, a ne cijeli post?

15 godina
neaktivan

Nervira me problem s komentarima koje drugi ostavljaju. Da li postoji opcija da drugi korisnici ostavljaju komentare, a da se to odmah pojavljuje, bez potrebe da moram "prihvatiti", odnosno, koristiti opciju "approve".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako koristiš Wordpress prijavi se u "Admin Page" i idi u Settings->Discussion. Probaj postaviti ovo ako na slici koju sam priložio.

Screenshot Screenshot
k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

thanks.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka