Ma kako ta Joomla ide? :)

poruka: 3
|
čitano: 1.262
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Bok ljudi.

Završio sam tečaj za web dizajn prije nekoliko godina i naravno debil nije bio uporan i zaboravio kolko tolko sve. U međuvremenu sam se dobro upoznao s Photoshopom.  E sad, ova Joomla je čini mi se super stvar za naučiti kod održavanja web-a ali mi nije jasno točno ovo:

1. Da li se u Joomli mogu kreairati web stranice tako da mi recimo photoshop i dreamweaver nisu u tom slučaju potrebni za dizajn?

2. Ili koristim photoshop i dreamweaver za izradu pa tako dizajniranu stranicu implementiram u Joomlu za lakše održavanje? (ovo znam da može ali koliko je to stvarno praktično?)
3. Kako vi koristite Joomlu kad započinjete izrađivati novi web i koji je najpraktičniji način s tim da pokrećete novu stranicu od nule? s obzirom na 1 i 2 pitanje iznad..

Evo to je ono što me zanima, a znam da tu ima opakih majstora i očekujem pomoć na ova jednostavno glupa pitanja..

Znam da postoji i wordpress ali već sam si instalirao Joomlu lokalno na računalo, pa čačkam pomalo i tražim koji je najbolji način od početka do kraja izrade weba s Joomlom...

0 0 hvala 0
17 godina

Meni je joomla bila prekomplicirana - super je, ali nije jednostavna.
Inače, bez znanja PHP + MySQL, teško ćeš moći implementirati svoj dizajn. Eventualno kao doradu već postojećeg.

Pogledaj također CMS made simple CMS sustav. Sa njime održavam interni web server za distribuciju softvera. Manje napada i 0day bugova.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.9.2012 8:26 (Father_Dougal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Ma kako ta Joomla ide? :)

Couch i SiteCake ti dozvoljavaju da manje više možeš napraviti relativno kompliciranu stranicu bez da petljaš sa PHP-om ili nekim drugim jezikom. Pogotovo Couch koji je nešto najbolje što postoji za nekoga ko nema znanje nekog programskog jezika. I možeš retrofitati bilo koji dizajn u CMS dok kažeš keks.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice