Korištenje elemenata index stranice

poruka: 15
|
čitano: 1.419
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Korištenje elemenata index (glavne) stranice
Radim web stranicu koja će imati gore neki header, lijevo meni, u sredini članke, desno reklame, a skroz na dnu footer.
Index stranicu sam već napravio, sredio, a identično će izgledati i ostale stranice izuzev središnjeg djela u kojem će se otvarati članci tj. tekstovi.
Glavna stranica dosad ima elemente xhtml-a i css-a.

To bi izgledalo slično ovome.

Mjenja se samo središnji dio Mjenja se samo središnji dio

Mjenja se samo srednji dio stranice sa člancima, a ostatak stranice je uvijek isti. Stoga pitam, je li se može i kako napraviti da upotrebljavam sve sa index.html stranice kao neki uzorak za ostale stranice, a u srednji dio nek se otvori članak sa podstranice. Ako nisam dobro objasnio recite pa ću probati opet. Hvala svima na pomoći.

Čini mi se nepraktično da ako budem imao 200-njak članaka, a hoću, da ako želim napraviti promjene da 200 linkova moram pojedinačno mjenjati. To bi bilo jako nepraktično.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 12:30 (Kobe24).

0 0 hvala 0
15 godina

To što želiš napraviti zove se cms. Tu ti je potrebno znanje o web programiranju php.

Možeš uzeti gotov cms poput joomle pa za njega napraviti template.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 12:32 (captain_soap_McTawish).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Korištenje elemenata index stranice

Voljan sam naučiti i hoću, samo me uputi gdje da počmem. Hvala na brzom odgovoru. Moram sad ići, doći ću kasnije.

15 godina

Mislim da bi trebao početi učiti php.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
captain_soap_McTawish kaže...

To što želiš napraviti zove se cms. Tu ti je potrebno znanje o web programiranju php.

Možeš uzeti gotov cms poput joomle pa za njega napraviti template.

Ne nužno,sve ovisi o potrebama,odnosno koliko sadržaja ćeš imati,i najbitnije koliko često će se taj sadržaj će se mjenjati.Kolimo dobro vladaš HTMLom i CSSom?

16 godina
neaktivan

HTML i CSS znam apsolutno sve. Moje znanje programiranja u C++, C# i Javi je srednjeg stupnja.

Stranica će izgledati tako da ću imati lijevo meni, recimo da se radi o autima,  klikom na SUV iz menija u srednjem djelu stranice otvorit će se linkovi na 150 članaka, npr. ML, X5 itd...

Klikom na članak otvorit će se članak opet u srednjem djelu stranice. Ostatak stranice je konstantno jednak.

Članaka će bit stvarno mnogo, preko 300 sigurno, s tim da će se konstantno povećavati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 13:19 (Kobe24).
15 godina
odjavljen
Onda definitivno trebaš nekakav CMS,izboj je stvarno velik,imaš ih dosta besplatnih,jedino trebaš odlučiti dali ćeš se odlučiti za ASP.NET ili PHP "tehnologiju",ukoliko se odlučiš za riješenje iz opensource svijeta,odnosno php preporučio bih ti JOOMLA! CMS,da ga se prilagoditi svojim potrebama,podrška je ogromna,no za najbolje rezultate potrebno je poznavanje php-a
16 godina
neaktivan

Upravo sad prolazim w3schools php tutorial, s obzirom da znam C++, C# ovo ide stvarno glatko, samo još nemam ideje kako to primjeniti na ovo što meni treba, ali kad prođem cijeli tutorial evo me opet na forum.

16 godina
neaktivan
Kobe24 kaže...

HTML i CSS znam apsolutno sve. Moje znanje programiranja u C++, C#  i Javi je srednjeg stupnja.

Stranica će izgledati tako da ću imati lijevo meni, recimo da se radi o autima,  klikom na SUV iz menija u srednjem djelu stranice otvorit će se linkovi na 150 članaka, npr. ML, X5 itd...

Klikom na članak otvorit će se članak opet u srednjem djelu stranice. Ostatak stranice je konstantno jednak.

Članaka će bit stvarno mnogo, preko 300 sigurno, s tim da će se konstantno povećavati.

Ako već znaš c# u asp.net-u možeš si to složiti prilicno brzo. Napraviš master page, definiraš content area, nahraniš bazu sa artiklima i vozi :P

PS: Nikad ne reci apsolutno sve, time samo pokazuješ da ne znaš sve :P

16 godina
neaktivan

Imaš apsolutno pravo. Amo reć da HTML, CSS, XML, XSLT znam podosta, a za C++ , C# i Javu sam rekao osrednje.

Ima li tko link na neki primjer kako se to radi ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 14:31 (Kobe24).
16 godina
neaktivan
Kobe24 kaže...

Imaš apsolutno pravo. Amo reć da HTML, CSS, XML, XSLT  znam podosta, a za C++ , C# i Javu sam rekao osrednje.

Ima li tko link na neki primjer kako se to radi ?

ako pitaš za asp.net imaš na http://www.asp.net/general/videos gomilu video tutoriala pa pogledaj malo.

16 godina
neaktivan

Hvala mnogo.

16 godina
neaktivan
ja sam ovo postigao korištenjem iframe-ova, ali čujem da oni ništ nevaljaju...
17 godina

wordpress + odgovarajući template npr http://www.instantshift.com/2010/08/10/global-news-a-free-wordpress-news-theme/  i vozi

demo:

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.9.2010 21:32 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Odlučio sam rješiti problem preko Dreamveawera i njegovih Templatea. On mi napravi update svih stranica kad nešto promijenim. Za moje potrebe dovoljno. Hvala svima na pomoći.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice