Kako da vratim Wordpress sajt ?

poruka: 8
|
čitano: 3.129
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Zanima me da li je moguće nakon reinstalacije Wordpressa povratiti sve podatke iz stare baze, da se ne mora sve ponovno unosit nego se npr. importira stara baza i sadržaj nekako ili treba sve ispočetka u Wordpress adminu radit ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako si ga reinstalirao, trenutnu bazi podataka gdje je bilo sve sa prošlog sajta importuj, S TIM da već moraš imati prošli template ILI moraš imate contents kao sa prošlog sajta, ako razumiješ, imao si na primjer neke najčitanije teme kao stranicu a sad nemaš, moguće da će ti error ispisivati baza podataka ili ti jednostavno neće ispisivati korektno ostale dijelove, zato najbolje vrati šta možeš i samo importuj.

Naravno odnosi se na plugine jer se oni ne spremaju u bazu podataka nego samo varijable njihove...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kako da vratim Wordpress sajt ?
Dakle, iskopirao sam wp-content folder sa starog sajt u novi i plugins i themes. nakon što importiram staru bazu sajt više jendostavno ne radi, prikazan je prazan ekran bilo admin dio ili frontend
17 godina
neaktivan

Pa ako koristiš istu bazu podataka, tj. iste pristupne podatke bazi onda bi se wordpress trebao moći spojiti na tu bazu i cijeli sadržaj bi trebao biti vraćen. Ako si mijenjao server i mysql podatke, onda si trebao uraditi dump baze i prebaciti bazu na novi server. Ako to nisi učinio... hm... nadaj se da na serveru na kojem ti je bila baza još postoji neki backup baze i da možeš doći do njega i importati u novu bazu.... u protivnom ćeš morati sve ponovo napuniti ručno.

Inače, kad premještaš website imaš u kontrolnoj/admin ploči dio "Alati" i tu imaš Uvoz, Izvoz... Ideš na Izvoz i preuzmeš izvoznu datoteku.
Kao što samo objašnjenje u rubrici Izvoz kaže:

"WordPress eXtended RSS (RSS proširen od strane WordPressa) ili WXR, sadržavati će vaše postove, stranice, komentare, korisnička polja, kategorije, i tagove.

Kada ovu datoteku snimite na računalo, ovaj site možete uvesti na drugi WordPress site, pomoću funkcije Uvezi na tom siteu."

Backup baze podataka iz Wordpressa ja na svojim site-ovima radim pomoću plugina WordPress Database Backup . U postavkama plugina možeš podesiti da ti se radi automatski backup u određenim vremenskim intervalima (npr. jednom tjedno) i da ti se taj export .sql file npr. automatski šalje na tvoj mail.

A backup fileova, tj svoje teme i pluginova radiš iz wp-content foldera kao što si i sam napisao. Ostali fajlovi wordpressa se sami nadograđuju kad izvršavaš nadogradnju na novu verziju wordpressa.

Nadam se da sam pomogao. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo da bolje objasnim situaciju: Sajt je odjedanput prestao funkcionirati. Linkovi ne rade i većina sadržaja se uopće ne prikazuje te se ne može ući u wp-admin, tako da sam exportirao bazu i importirao na localhost, downloadao čitav wp-content folder čiji sadržaj sam iskopirao u istoimeni folder novoinstaliranog WordPressa na localhostu. Novi sajt ne radi sa starom bazom. Koji bi bio sad najbrži način oporavka sajta ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 18:28 (gamecoder).
17 godina
neaktivan

Eh, sad.... Problem kod tebe može biti i u bazi a i u fajlovima wp-contenta koji si downloadirao, ili u najgorem slučaju kod oboje :D .
Ja sam baš nedavno imao napad na jedan svoj wordpress site gdje je napadač nekako uspio promijeniti index.php file moje teme i staviti neki svoj sadržaj pa pogledaj da li je sa tvojim fajlovima sve u redu. (nešto više o takvim stvarima pročitaj ovdje)
A što se tiče baze, ako u njoj ima podataka i ako se uspiješ spojiti na nju sa svojim podacima onda bi se sadržaj trebao prikazivati kada su fajlovi tvoje teme, koji prikazuju taj sadržaj, ispravni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Da li je sajt moguće uploadati na linux server ako je rađen u wamp-u ?
16 godina
neaktivan

javim se ukoliko nešto uspijem.

sorry admin za dupli post..

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.8.2011 20:07 (gamecoder).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice