znaci pitanje kako da ubacim chat,ako se moze uopce koristim 000webhost.com free ,,napravio sam stranicu,pocetnik sam naravno,i chat koji hocu ubacit kaze mi :Copy and paste the following code into your HTML page, at the proper position.a gdi na koju html. stranicu?probo sam u directorij tamo na stranici.ali ,neide mi,htio bi npr na stranici pise rubrika chat i dok kliknem da mi otvori chat...hvala na help!
Kako ubacit chat na web stranicu?
- poruka: 11
- |
- čitano: 7.005
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa fino ti pise copy i pejstaj u html gjde zelis da ti se prikaze, znaci ako zelis na glavnu stranicu onda negdje u html glavne stranice,
ako zelis link, pa onda napravi link na glavnoj stranici koji te vodi na novu stranicu u ciji html si ubacio taj chat.
Mozda bi ti bilo bolje da najprije malo naucis HTML i javascript a ne kao muva bez glave zaletit se u izradu web stranica?
No offence.
EDIT: Web host nema sto podrzavati, on nema veze s javascript-om, pomocu kojeg je 99% napisan taj chat,
mora ga podrzavati web browser a podrzavaju ga svi desktop web browseri.
Pa fino ti pise copy i pejstaj u html gjde zelis da ti se prikaze, znaci ako zelis na glavnu stranicu onda negdje u html glavne stranice,
ako zelis link, pa onda napravi link na glavnoj stranici koji te vodi na novu stranicu u ciji html si ubacio taj chat.
Mozda bi ti bilo bolje da najprije malo naucis HTML i javascript a ne kao muva bez glave zaletit se u izradu web stranica?
No offence.
EDIT: Web host nema sto podrzavati, on nema veze s javascript-om, pomocu kojeg je 99% napisan taj chat,
mora ga podrzavati web browser a podrzavaju ga svi desktop web browseri.
eo probo sam i nece ga prikazat......nea potrebe da ucim,necu bit profi,nego zezancija,,,neznam u cem je problem sad..jel moguce ako je prevelik da zato nece?
jesi ubacio kod u <body> element ?
mora biti izmedu <body> </body> inace ti se nece prikazati.
jesi ubacio kod u <body> element ?
mora biti izmedu <body> </body> inace ti se nece prikazati.
hvala kaj se trudis,gdi je body?bio sam uspio ubacit ja ga vidim ali drugi ne...wtf,hvala ti jos jednom
pa ako si otvorio taj svoj html trebao si vidjeti da se sastoji minimalno od elemenata:
<html>
<head>
</head>
<body>
</body>
</html>
izmedu <body> </body> ti dolazi sadrzaj stranice.
Ako ti drugi ne mogu vidjeti chat to je najvjerovatnije jer su bili na stranici prije sto si dodao chat,
pa je browser cache-irao stranicu. U firefox-u cistis cache tako ta stisnes "ctrl+shif+delete" i stisnes
clear private data now, prije toga odnzacis sve osim "cache" naravno ako zelis sacuvati histoy i takve stvari.
I onda refresas stranicu, naravno.
A da ga neko prvo netko priupita koji chat ubacuje jer recimo kod ajax chata ima malo više copy-paste-a?To je cijela instalacija
A da ga neko prvo netko priupita koji chat ubacuje jer recimo kod ajax chata ima malo više copy-paste-a?To je cijela instalacija
bravooooooo,mozda je i u tom problem,jer mi kaze da copy paste neki
- Step 1
Publish the "client" folder: Copy folder to your web server document root directory. - Step 2
Generate the chat code using the admin panel...e sad ja sam probo svakaj al nisam uspio,kaj mu znaci dir/client jel treba exe. file kopirat ili...svakaj sam probal al mi neide,,,hvala na hlelpu fidel..
Opet ne daješ informaciju o kojem se chatu radi.
Opet ne daješ informaciju o kojem se chatu radi.
eo free je...KLIK
Pa čovječe to je aplikacija za servere... izgleda odlično ali sam si reko: "nea potrebe da ucim,necu bit profi,nego zezancija". Stoga ti savjetujem da probaš s nečim jednostavnijim, nešto što samo ubaciš u HTML kod i odmah je spremno - npr. ovo - jednostavni chat u flashu, možeš kreirati sobe i kickati korisnike, k tome jako lijepo izgleda. Jedino malo smetaju reklame na dnu ali oni nisu u flashu pa ih Adblock Plus sredi bez problema. Dakle, registriraš se, kreiraš sobu i dobiješ HTML kôd kojeg potom zalijepiš u svoju web-stranicu. Svi koji je posjete moći će chatati kao gosti (ne treba im registracija) i mogu odabrati svoj nick.