Kako registrovati domenu

poruka: 4
|
čitano: 1.836
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako registrovati domenu?

Zdravo svima

Zanima me na koji način ću izvršiti registraciju domene prvenstveno na x10hostingu sa besplatnim računom tj. gdje sta treba da unesem kako bi recimo kupio domenu sa web4africa ili GoDaddy nebitno sa kojeg. Najviše me zbunjuje Simple DNS zone editor tj. koje podatke gdje treba da unesem, koji su neophodni a koji ne i gdje da ih pronađem.

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Kako registrovati domenu?

Postoje dva koraka nakon što kupiš domenu (tj. jedan je za vrijeme kupovine).

Kod kupovine na GoDaddy pitat će te za nameservere, unesi ove

ns1.x10hosting.com

ns2.x10hosting.com

Zatim moraš tu domenu još aktivirati na hostingu, a za to nisam siguran kako jer nisam koristio taj hosting ,a li trebalo bi biti jednostavno (traži nešto poput Addon domains ili tako nešto).

Sada treba samo pričekati par sati (nema pravila ali oično kraće od dana) i domena će raditi :)

http://steam-expo.com/ But, you won't find love in a, won't find love in a hole. It takes more than fucking someone to keep yourself warm.
16 godina
Re: Kako registrovati domenu?

kupnja, bilo čega, pa tako i domene, je uvjek od vlasnika. Može za tebe obaviti posrednik (obično davatelj usluge hostinga, ili u HR CarNet, Regica itd.)

-primjer web4africa  .... nisi zapravo napisao domenu. (.) npr web4africa.hr kupuješ od carneta, .com, .org. .. dok .tk. .neka zemlja od njihovog domenskog vlasnika. Usporedivo s koncesijom za RTV emitiranje.

naravno kompanije kao CocaCola će registrirati sve domene i u slučaju da ti imaš neku istu ili sličnu, vjerojatno tražiti zabranu.

- možeš kupiti i od osobe-vlasnika.

Sve u vezi registracije je najlakše obaviti preko providera (ili drugog posrednika). Obično to nude kao dio paketa, pa i besplatno (dok si na njihovom hostingu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.10.2011 23:24 (ihush).
15 godina
neaktivan
Kako registrovati domenu

Ma razumijem ja te stvari, al trenutno ne želim da idem na premium iz nekih osobnih razloga nego tek za koji mjesec, a free bi mi u međuvremenu bio sasvim dovoljna alternativa pa pokušavam da to sredim al ne razumijem se bas u potpunosti oko spomenutog.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice