Eh ovako trebao bih odraditi redizajn jednog portala pa me interesuje posto to do sad nisam radio kako najbezbolnije to odraditi lokalno kod sebe na racunaru i nakon sto odradim da sve radi i naravno da mi ostane sav trenutni sadrzaj portala. Ako netko ima iskustva s tim bio bih mu jako zahvalan na pomoci.
Joomla savjet prijedlog
- poruka: 13
- |
- čitano: 3.960
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Lokani server možeš sa WAMP napravit, instaliraj joomlu, napravi custom template, instaliraj, prebaci trenutni sadrzaj na lokalnu stranicu, uploadaj sve u posebni folder na njihovom serveru, provjeri jel sve radi online, napravi backup originala, i stavi novi site.
Ili možeš jednostavno napravit custom template sa istim template pozicijama pa instalirat i zamijenit.
Eh super sve je to ok wamp instalacija joomle instalacija template-a ali kako da prebacim sadrzaj s trenutne stranice u ovu novu instalaciju lokalnu. Da povezem taj sadrzaj s tom novom instalacijom.
mislim da možeš prebaciti sadržaj sa nekom komponentom kao npr akeeba backup, xcloner itd...
Ok pokusacu hvala
da ne otvaram novu temu postaviti ću ovdje pitanje.
Imam problem. Želim s web stranice od kolege uzeti njegov RSS i ubaciti ga na moju stranicu, (putem nekog modula ili ne znam kako) na način da se na mom webu njegove novosti prikazuju automatski kako se osvježi njegov web tj. RSS mojim čitateljima se na određenoj poziciji isto osvježi novost.
Tražio sam po joomla extenzijama ali ništa pametno nisam smislio. Imate li vi kakvo rješenje pliiiiiz?
Nekakav modul u kojega ubacim RSS koji želim objavljivati ili nešto slično?
Hvala unaprijed
http://extensions.joomla.org/extensions/content-sharing/rss-syndicate
za 1.5 ninja rss, za 1.7 ili 2.5 komercijalni obRSS
Mislim čak da i Joomla u sebi ima RSS reader, ali nisam siguran... Uglavnom, potpisujem ovo što je kolega rekao... I da, svakako koristi CronJob ako ćeš ići na preuzimanje vijesti na svoj server...
ima joomla RSS reader ali je full loš. prikazuje samo linkove s naslovima vijesti. ja bih ipak da mi se objavi slika i po mogućnosti 5-6 riječi teksta.
Sjećam se da sam tražio potpuno isto i uspio sam naći, ali sam nažalost to izgubio formatiranjem diska, a link sam zagubio.. Ako uspijem naći, pošaljem ti link
hvala ti. ja se već ubijam par dana al ne nalazim ništa pametno na googleu
hvala još jednom svima na savjetima ali evo našao sam rješenje, konačno.
mislim da je pošteno da to podjelim ako netko zatreba pomoć za moj problem.
Pokušajte s ovim: http://extensions.joomla.org/extensions/social-web/social-display/rss-readers/1723
odlično funkcionira i rss s drugog weba prikazuje u modulu prilagođeno kao da je modul neke Vaše kategorije na webu. Odlično rješenje. Možete manipulirati i slikama i količinom teksta i sve to potpuno besplatno.
Eh super sve je to ok wamp instalacija joomle instalacija template-a ali kako da prebacim sadrzaj s trenutne stranice u ovu novu instalaciju lokalnu. Da povezem taj sadrzaj s tom novom instalacijom.
Trebaš imati akeeba backup,pomocu njega napraviš backup stranice.Zatim kad tu stranicu želiš ponovno dići koristiš Kickstart. I sad npr ako si radio u xamp-u staviš php fajl dobiven iz kickstarta i backup koji si napravio u htdocs.Zatim odeš na local host i sljediš daljne upute.(Možeš koristiti staru bazu)