Joomla - par pitanja

poruka: 5
|
čitano: 1.891
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Joomla - par pitanja

ovo je moja prva stranica koju sam napravila: 

www.tiffany-atelier-viceban@net16.net (na free hostingu je i free domeni pa ima takvu čudnu ekstenziju)

priljepila sam linke jer mislim da ćete tako lakše shvatit ono što mene zapravo muči i nikako ne mogu dokučit u čemu je problem:

1. GOOGLE MAPS (u kontaktima) - ubacila sam google maps no nikako ne mogu skužit kako da napravim da mi pokaže onaj prozorčić gore sa adresom ... 

2. MENU galerija radova - u modul menageru sam ga napravila kao MENU (kao i onaj TOP meni vodoravni), ali mi galeriju kao i sve vertikalne menije ne prikazuje kao MENU nego popis linkova... naime, radila sam template u artisteeru i tamo mi povlači postavke od blokova a ne postavke koje sam radila za vertikalni menu ... ja bi da mi se lista isto kao vertikalni (znači kao što mi se otvara za horizontalni top menu ... ) ... ne znam jeste li shvatili ..... 

3. VIDEO, MUZIKA ...znači svi formati tipa mp3, mp4, wav... i slično ... joomla mi ih ne čita, slike ubacim najnormalnije no ovo ostalo mi ne prepoznaje format .... skinula sam i plugin za video, no vjerojatno ja trebam negdje u postavkama podesit, nadopisat ili što već, no nemam pojma ni gdje ni što .... možda da mi netko iskopira i zaljepi postavke za video ? 

hvala :)

(već dobivam polako taj živčani slom ... ) {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Joomla - par pitanja

3. za audio i video imaš plugin... AllVideos...radi ko urica...

2. ne kužim ništ :D

www.cts-informatika.net
14 godina
neaktivan
emolina kaže...

www.tiffany-atelier-viceban@net16.net (na free hostingu je i free domeni pa ima takvu čudnu ekstenziju)

priljepila sam linke jer mislim da ćete tako lakše shvatit ono što mene zapravo muči i nikako ne mogu dokučit u čemu je problem:

1. GOOGLE MAPS (u kontaktima) - ubacila sam google maps no nikako ne mogu skužit kako da napravim da mi pokaže onaj prozorčić gore sa adresom ... 

2. MENU galerija radova - u modul menageru sam ga napravila kao MENU (kao i onaj TOP meni vodoravni), ali mi galeriju kao i sve vertikalne menije ne prikazuje kao MENU nego popis linkova... naime, radila sam template u artisteeru i tamo mi povlači postavke od blokova a ne postavke koje sam radila za vertikalni menu ... ja bi da mi se lista isto kao vertikalni (znači kao što mi se otvara za horizontalni top menu ... ) ... ne znam jeste li shvatili ..... 

3. VIDEO, MUZIKA ...znači svi formati tipa mp3, mp4, wav... i slično ... joomla mi ih ne čita, slike ubacim najnormalnije no ovo ostalo mi ne prepoznaje format .... skinula sam i plugin za video, no vjerojatno ja trebam negdje u postavkama podesit, nadopisat ili što već, no nemam pojma ni gdje ni što .... možda da mi netko iskopira i zaljepi postavke za video ? 

hvala :)

(već dobivam polako taj živčani slom ... ) {#}

1. nešto si vjerovatno krivo unjela

2. ne koristi ga već ručno radi taj program ničemu ne valja. jedio gori od njega je front page.

3. Čovjek odgovorio prije mene

inaće teško je ovako na blef, joj neradi mi to zašto??? to je isto ko da je tebe nazovem prek telefona i pitam gle krepo mi je auto na putu do karlovca zašto???

14 godina
protjeran
emolina kaže...

var myLatlng = new google.maps.LatLng(-25.363882,131.044922);
var mapOptions = {
  zoom: 4,
  center: myLatlng,
  mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
}

var map = new google.maps.Map(document.getElementById("map_canvas"), mapOptions);

var contentString = '<div id="content">'+
   '<div id="siteNotice">'+
   '</div>'+
   '<h2 id="firstHeading" class="firstHeading">Uluru</h2>'+
   '<div id="bodyContent">'+
   '<p><b>Uluru</b>, also referred to as <b>Ayers Rock</b>, is a large ' +
   'sandstone rock formation in the southern part of the '+
   'Northern Territory, central Australia. It lies 335 km (208 mi) '+
   'south west of the nearest large town, Alice Springs; 450 km '+
   '(280 mi) by road. Kata Tjuta and Uluru are the two major '+
   'features of the Uluru - Kata Tjuta National Park. Uluru is '+
   'sacred to the Pitjantjatjara and Yankunytjatjara, the '+
   'Aboriginal people of the area. It has many springs, waterholes, '+
   'rock caves and ancient paintings. Uluru is listed as a World '+
   'Heritage Site.</p>'+
   '<p>Attribution: Uluru, <a href="http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Uluru&oldid=297882194">'+
   'http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Uluru</a> (last visited June 22, 2009).</p>'+
   '</div>'+
   '</div>';

var infowindow = new google.maps.InfoWindow({
   content: contentString
});

var marker = new google.maps.Marker({
   position: myLatlng,
   map: map,
   title:"Uluru (Ayers Rock)"
});

google.maps.event.addListener(marker, 'click', function() {
  infowindow.open(map,marker);
});

Primjer:

https://google-developers.appspot.com/maps/documentation/javascript/examples/infowindow-simple
DerbyCon 2012
14 godina
neaktivan
Joomla - nerješiv problem :/

Radim u Joomli stranicu, a template u artisteeru i u jednom browseru mi normalno prikazuje a u drugom pokazuje skroz druge fontove, i kada ju smanjim na ekranu sve mi se ispremješa (tekst preko teksta i slično).... u jednom browseru mi otvara sve podmenije a u drugom podmenije ne otvara nego samo glavne (kod galerije) . može li se to ikako riješiti i na koji način ? da li je tko imao takav već problem ? malo sam zbunjena ..... {#} 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice