Javascript validacija

poruka: 6
|
čitano: 1.763
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Javascript validacija
Pozdrav,
Trebam za faks napraviti validacije pomoću JavaScript za formu registracija tako da cim korisnik unese neki neispravno napisan podatak da mu se ispise poruka pokraj.U registraciji su:korisnicko_ime, lozinka,ime, prezime, email. Ako iiitko može napisat kodove za to, tražim dugo kako da to napravim ali nikako da nađem :-/

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Javascript validacija

Ako želiš provjeriti jesu li ta polja u pravilnom formatu (email da ima @ znak, ime da nema brojeva i slično) jednostavno usporedi unesene podatke.

Ako želiš usporediti unesene podatke sa bazom onda ces morati koristiti AJAX.

Čisto sumnjam da si "dugo" trazio jer jednostavan upit na google-u "javascript form validation" ti baci milion stranica gdje imas masu primjera i objasnjenja.

W3Schools - Form Validation

12 godina
neaktivan
Javascript validacija

E-mail oblik možeš validirati s regexom, a sve drugo po svojim nekim uvijetima. Ime/prezime ti smije sadržavati samo slova, korisniško ime vjerujem da imaš već definirano a mail sam objasnio na početku.Staviš u document ready, onkeyup i šibaš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.5.2013 3:56 (mihajloWR).

0 0 hvala 1
17 godina
Web Kukac kaže...
Pozdrav,
Trebam za faks napraviti..
 ..Ako iiitko može napisat kodove za to, tražim dugo kako da to napravim ali nikako da nađem :-/

Zašto ideš na faks, ako tražiš da ti drugi napišu kod???

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
12 godina
neaktivan
Zurba mi je pa zato posežem za pomoći ;)
17 godina
Web Kukac kaže...
Zurba mi je pa zato posežem za pomoći ;)

Dobar znak, sjedni i počni pisati kod, mozak radi užurbano i lako se pronalaze rješenja. {#}

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice