Implementiranje postojećeg dizajna u CMS

poruka: 8
|
čitano: 768
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Napravio sam dizajn preko HTMLa/CSSa/JS i sada bih taj dizajn htio prebaciti u neki CMS template (Joomla/Wordpress). Zanima me kako to napraviti? Da li je dizajn lakše implementirati u Joomlin template ili WP template?

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Implementiranje postojećeg dizajna u CMS

Meni osobno je lakše u WordPress iako nije nužno da je to generalno lakše. Radim u WordPressu jer mi se Joomla ne sviđa baš. Preporučujem ti da pogledaš malo tutorijale za jedno i drugo te pogledaš njihove dokumentacije. Tako ćeš sam saznati što je tebi jednostavnije za napraviti i razumijeti.

www.lakotuts.com
17 godina

lakše i brže je implementirati u wordpress, joomla ima svoj template sistem koji je {#}

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne može jednostavnije-CouchCMS

Nikakvi template engines, postojeći dizajn se jednostavno retrofita u CMS. Ako te zanima baci pogled na stranicu, imaju vrhunsku dokumentaciju, mislim da bi se mogao pozitivno iznenaditi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 16:28 (suludi8).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala @suludi8! Na prvu ruku mi se čini kao itekako najjednostavnije rješenje. No da pitam, trenutno radim/isprobavam stranicu na localhostu. Međutim, kada prebacim stranicu na hosting, jel ću je moći uređivati preko tog CMSa (coucha)?

17 godina
moderator
razvan_rat kaže...

Hvala @suludi8! Na prvu ruku mi se čini kao itekako najjednostavnije rješenje. No da pitam, trenutno radim/isprobavam stranicu na localhostu. Međutim, kada prebacim stranicu na hosting, jel ću je moći uređivati preko tog CMSa (coucha)?

Na hosting nećeš prebaciti stranicu kao stranicu, nego ćeš prebaciti cijeli web-sajt, uključujući i CMS. Shodno tome, naravno da ćeš i hostani sajt uređivati na isti način.

Inače ima još i CMS Made Simple, u kojeg je relativno jednostavno ugurati vlastiti dizajn, dosta je moćan, ne trebaš ostavljati linkove (dakle, ne treba se znati da je sajt napravljen pomoću CMS Made Simplea), jedino što ekipa oko njega nije toliko aktivna i mnogi moduli su zastarjeli.

15 godina
neaktivan

Ok, tnx! Ma mislim da ću se držati ovog CouchCMSa jer je dosta jednostavan po ovome što sam uspio dosada napraviti i skužiti :)

16 godina
neaktivan

Naravno da ćeš moći. Evo ti link za prebacivanje stranice sa localhosta na server.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice