Pozdrav ekipa. Radim jedan web na kojem planiram dijeliti mnoštvo datoteka i u planu mi je koristiti Box zbog jednostavnosti itd. Koliko linkovi na Boxu ostaju aktivni, tj. mogu li ostati trajno aktivni? Ne bih htio da linkovi na datoteke propadnu, nego da budu stalno dostupni. Također, imate li kakav savjet za alternativu?
Dijeljenje datoteka na web stranicama
- poruka: 5
- |
- čitano: 1.299
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dosta je pouzdanih servisa koji ti to mogu besplatno ostvariti...eventualno uz određeni limit prevelikog downloada.
Čuj...poviri pa probaj. pCloud je totalnom globalnom zamahu. 6 milijuna korisnika i strahovito raste. Ja sam plaćeni korisnik od 2TB i pre,pre,prezadovoljan sam. Ima fantastične sitnice koje nemaju ni najveći (gdrive,onedrive,dropbox).
Probaj free verziju od 10GB. Linkovi će ostati trajni. Propadaju jedino ako se 12 mjeseci ne logiraš na pCloud. Brzine su uvijek stalne i velike. Možeš sa drugih servera direktno uploadat na pCloud.
Možeš kreirat folder u koji bilo tko od nas može uploadat iz vana. I radi na foru da ništa ne skladišti na tvoje računalo...windowsi ga vide ko vanjski usb stick. Ti vidiš sve datoteke i njihove informacije na svom pc-u...ali ako ih baš želiš, moraš kliknut na datoteku da bude offline, tj syncana i na PC-u. Ostali servisi te skoro prisile...biraj ili samo oblak ili syncaj cijeli folder oblak-pc. Pročitaj malo što sve nudi inećeš pogriješiti.
Ako prosurfaš po recenzijama vidjet ćeš da je servis u samom vrhu po kvaliteti.
Ljudi su skloni hvatat se za kvantitet, pa će ti ovdje napisati imaš Megu i 50gb. Ko je porodio i kome je dalje prodao, pitanje je do kad će onako trajati. Rađe izaberi ozbiljniji servis.
Hvala na savjetu. Dakle, šeranje preko ovih servisa nikako loše. Mislio sam da je loše u tom smislu da se ne može bazirati na nešto trajno, a što je meni u konačnici ovdje bitno. Ako bih odabrao Box (imam već account s 50 GB prostora i prometom od 10 GB mjesečno, što mi je i više no dovoljno jer mislim da mjesečni bandwidth neće biti preko 1 GB), misliš li da bi Box bio dobar izbor u budućnosti? Projekt možda poživi 5, 10, 15, a možda i više godina, a lijepo bi bilo onda otvoriti neke fajlove od recimo prije 10-ak i više godina.
Pa vidio sam na dosta omiljenih sajtova koji imaju popriličnu posjećenost, da ljudi koriste box. Recimo blogovi posvećeni recenziji fotoaparata i mobitela, znaju koristiti box za onaj dio recenzije gdje kažu " ako želite pogledati testne fotografije u punoj veličini, pogledajte galeriju"...a galerija je u stvari šerani folder sa nazivom Lumia950 samples.
Postoji li nekakav period nakon kojeg se linkovi na Boxu brišu ili više nisu aktivni? Također i s datotekama? Ili sve to ostaje trajno kod njih dok sam ne zatražiš brisanje...