Postoji li neki CMS web alat za prikaz projekta rađenog u PHP-u i njegovog izvornog koda, na način da se korisnici mogu uključiti u dalju izradu projekta. Nešto free i onako simple... :)
Hvala!
Postoji li neki CMS web alat za prikaz projekta rađenog u PHP-u i njegovog izvornog koda, na način da se korisnici mogu uključiti u dalju izradu projekta. Nešto free i onako simple... :)
Hvala!
Hvala!
Da, postoji, GitHub.
Hvala... isprobam ovo... Ima li još neki?
github ima sve sto traizis, nemoj traziti dalje
E pa ne znam. Malo sam ga isprobao i nisam baš siguran da je to to... Gledao sam i neke alternative kao što su BitBucket, SourceForge, GitLab, ali ni jedna nije ono što mi treba.
Postoji li konkretno web orijentisan alat, da mogu da prikažem sve PHP, HTML, CSS, HTML, JS, ... fajlove složeni kao u windows exploreru, a klikom na njih da otvara kod o kom drugi mogu dati svoje mišljenje kroz raspravu u komentarima... ?
nauci ga koristiti, ako je dobar velikoj vecini developerskog svijeta nema razloga da tebi ne bude.
E pa ne znam. Malo sam ga isprobao i nisam baš siguran da je to to... Gledao sam i neke alternative kao što su BitBucket, SourceForge, GitLab, ali ni jedna nije ono što mi treba.
Postoji li konkretno web orijentisan alat, da mogu da prikažem sve PHP, HTML, CSS, HTML, JS, ... fajlove složeni kao u windows exploreru, a klikom na njih da otvara kod o kom drugi mogu dati svoje mišljenje kroz raspravu u komentarima... ?
Pa upravo to je jedna od funkcija GitHub-a.
Da, Git/Bitbucekt je ono što tražiš.
Ništa dok ne zavrneš rukave i napraviš sebi ono što ti treba...
Eto ga projekat "Informacioni sistem 'Evidencija pacijenata'".. http://edukativni.info/isep/
U gornjem lijevom uglu imate link < C O D E >, pa ako neko želi može i da se uključi u projekat... Et... :)
Ništa dok ne zavrneš rukave i napraviš sebi ono što ti treba...
Eto ga projekat "Informacioni sistem 'Evidencija pacijenata'".. http://edukativni.info/isep/
U gornjem lijevom uglu imate link < C O D E >, pa ako neko želi može i da se uključi u projekat... Et... :)
Ne zelim podcijeniti tvoj trud ali po meni si napravio glupost ako si zelio da ti netko da feedback ili pomogne oko projekta.
Umjesto da si koristio Git(Hub) koji je defacto standard u opensource razvoju, i gdje svatko s lakocom moze otvoriti racun, klonirati tvoj repozitorij, modificirati ga te zatim napraviti pull request/napraviti issue report, ti si isao izmisljati toplu vodu i naravno da nisi mogao pokriti niti 1% mogucnosti GitHub-a.
Ajme mene, samo cu to reci, i za wannabe github i za kod samog projekta...
Ajme mene, samo cu to reci, i za wannabe github i za kod samog projekta...
Slažem se, odmah sam bacio pogled na source za prijave, sigurnosna rupa samo takva. Nikakve provjere ni saniranja unešenih podataka nego direktno ubacivanje u query. Za aplikaciju koja se definira kao nekakva medicinska baza gdje bi povjerljivost i sigurnost podataka trebali biti na najvišoj razini ti radiš takve početničke propuste. Nadam se da ti je ovo nešto za vježbu jer jao si ga tebi ako to dođe negdje u produkciju.
Moj savjet ti je da se za takve stvari okaniš tog Core PHP-a i uzmeš neki framework. Isto tako Git i Github prouči.
Hvala na iskrenosti, kritikama i savjetima, koje ću svakako uzeti u obzir. Poradiću na provjeri podataka, koji se unose kroz query... A ušao sam malo i u priču sa PHP Framewor alatima....
Bio bih zahvalan ukoliko imate još kritika, ali konstruktivnih naravno. Ne vidim svrhu pisanja kritike, ukoliko nije konstruktivna.
Ukoliko neko ima volje može i konkretnije pomoći... < C O D E >
Hvala svima još jednom!
Kod mi ne pada na pamet pisati, ali cu napisati ovdje nekoliko stvari... Jel koristis MySql ili MySqli? Jer vidim oboje pomijesano u kodu.. Iako, ja bih koristio PDO, najsigurniji je... Onda, ovo je da je vulnerabilno na SQL injection, vec zove nekog da ga napravi, escapeaj stringove, korisniku se nikad ne vjeruje... I onda jedan detalj koji nije toliko bitan, ali meni se kosa na glavi dize od njega (vec sam pisao o tom na forumu par puta) - ne pisati HTML unutar echo tagova, opterecuje se interpreter i usporava aplikaciju. Tebi je cijeli HTML napisan u PHP-u... I za kraj, ako mozes, uzmi framework neki, preporucam Laravel, neke stvari vec imas rijesene OOB ili treba jako malo da ih rijesis, sigurnost na razini, struktura i organizacija fileova odlicna, ekstenzibilno itd, itd.. Kad jednom krenes koristiti, i najmanji app ces raditi s tim...
Kod mi ne pada na pamet pisati, ali cu napisati ovdje nekoliko stvari... Jel koristis MySql ili MySqli? Jer vidim oboje pomijesano u kodu.. Iako, ja bih koristio PDO, najsigurniji je... Onda, ovo je da je vulnerabilno na SQL injection, vec zove nekog da ga napravi, escapeaj stringove, korisniku se nikad ne vjeruje... I onda jedan detalj koji nije toliko bitan, ali meni se kosa na glavi dize od njega (vec sam pisao o tom na forumu par puta) - ne pisati HTML unutar echo tagova, opterecuje se interpreter i usporava aplikaciju. Tebi je cijeli HTML napisan u PHP-u... I za kraj, ako mozes, uzmi framework neki, preporucam Laravel, neke stvari vec imas rijesene OOB ili treba jako malo da ih rijesis, sigurnost na razini, struktura i organizacija fileova odlicna, ekstenzibilno itd, itd.. Kad jednom krenes koristiti, i najmanji app ces raditi s tim...
Uradio sam ESCAPE funkciju nad ulaznim podacima prilikom prijave. Uradiću je na svim ostalim ulaznim podacima.
Umjesto ovoga:
$username= $_POST["userid"];
$password= $_POST["password"];
stavio sam ovo:
$username = mysql_real_escape_string($_POST["userid"]);
$password = mysql_real_escape_string($_POST["password"]);
Evo koda: isep-code.
Dalje, htio bih koristiti samo MySQLi drajver, ali mi u nekim slučajevima nije radio, ili ja nisam pravilno pisao sintaksu... Zato sam izmješao...
Možeš mi pomoči i reči kako bi izgledao kod za ovu stranicu sa MySQLi drajverom.... da probam da ukapiram sintaksu... !?
Pokušaču nači rješenje za HTML odvojeno od PHP-a, mada iskreno nemam ideju kako sada da uradim to...
I svakako ću u buduće testirati framework alate...