Blokiranje "Save Page As"

poruka: 8
|
čitano: 1.341
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jedan super projekat, napravljen je i u toku je beta testiranje gde sam uvideo jedan veliki problem. Naime, kada se ode na "Save Page As" stranica se kompletno preuzme, zajedno sa svim fajlovima i potpuno je operativna u offline-u. Smatram da je to ogroman problem i da će se brzo pojaviti neko ko će taj propust da iskoristi i na taj način moja stranica neće biti jedninstvena i originalna nego će postojati gomile istih.

Treba mi neki html/javascript ili bilo kakav kod koji neće dozvoliti takvo preuzimanje kompletnog sadržaja (svi js fajlovi koji pokreću sajt se preuzmu, sav html, css i ostalo) već će skrnaviti to preuzeto do neupotrebljivosti.

Imate neko rešenje?

bojan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Blokiranje "Save Page As"
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 14:07 (mantolic).
15 godina
neaktivan

znam to, to blokira desni klik, ali u firefoxu ima save page as u meniju, ne samo pod desnim klikom

bojan
13 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
Nema dobrog riješenja za to.
Javasript se može isključiti a
enkripcija html-a je SEO katastrofa.
Tražilce ne vole takve stvari, pogrešno će indexirati
stranicu. Ako ju uopče indexiraju.

Na kraju: koncepciju, ideju i dizajn ti uvijek
netko može maznuti.
http://www.33dizajn.com

1 0 hvala 0
14 godina

Kolega je dobro rekao... Enkripcija HTML-a = SEO Suicide... Ne vidim zašto uopće imaš potrebu da blokiraš to... Dizajn se jednostavno iskopira, a ako zabraniš kopiranje sadržaja, i on se može preuzeti na način da ga prepišeš... Nije baš brza metoda, ali je učinkovita... Ukratko.. Sve što korisnik vidi, može i uzeti...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ako zelis nesto zastiti, ne stavljaj na net i nemoj nikom pokazati {#}... grubo zvuci, ali tak je kak je!

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 10:23 (hrastro).

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Server salje tvom kompjuteru HTML, CSS i JS fajle. To sto je tvoj browser odlucio prikazati iste u grafickom obliku, ne znaci da ih neki drugi software ne moze preuzeti.

Brzo. Jeftino. Kvalitetno. Izaberi dva! ;)

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice