Automatski multiple download

poruka: 8
|
čitano: 1.710
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovo sam već jednom pitao ... možda se nađe netko sa dobrom idejom.

Ovako: zamislimo stranicu (stranice) sa adresom:

http://www.somewhere.com/Something.aspx?id=aaaaa.

Na njoj se nalazi link za download malog tekstualnog fajlića, a hover iznad linka daje sljedeću adresu:

http://www.somewhere.com/Else.aspx?id=aaaaa.

Klikanjem na link, javlja se standardni Open-Save dijaloški okvir.

Problem je što tih stranica ima cca 20,000 (aaaaa je varijabla koja ide od 1 do 20,000). Pa da bih skinuo svih 20,000 fajlova, moram (pogađate) otići na 20,000 stranica i isto toliko puta kliknuti na odgovarajući link i sejvati 20,000 fajlova.

Moje pitanje je; da li je moguće ovaj proces automatizirati, tj zadati mu download gdje aaaaa ide od x do y i otići na kavu? Svejedno IE ili Firefox. Probao sam sa addon-om multiple batch download ili tako nešto na Firefox-u, al nije išlo, jer je to samo za određenu vrstu fajlova (grafički fajlovi, čini mi se). Dakle, ima neka skripta ili tako nešto? Dajmo, ne zvuči teško! Hvala unaprijed.

Što se tiče rezultata, svejedno mi je da li je sejvano 20,000 fajlova, ili ih je proces/skripta mergala.

RAMONES forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jako teško, morao bi znati id od svih fileova, a sumnjam da id ide od 1 do 20 000. To je onda radio malo glup developer.. :)

možeš se probat pozabavit javascriptom i ajaxom jer se ovdje nikome ne da programirati takve skripte.

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Automatski multiple download

Uh, barem se netko potrudio dati odgovor.

Ovaj, id svih fajlova? Pa zar u drugome linku ne piše da je id fajla isti kao i stranice (tj. ova varijabla, aaaaa)? Jel to - to?

RAMONES forever!
16 godina
neaktivan

pa većina download managera ima opciju batch download..

to što fileovi neće bit baš svi brojevi 0-20000 i nema veze, samo ćeš dobit html file sa 404 errorom, pa to moreš lako pobrisat....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

obično se download skripta radi tako da se samoj skripti preda ili ime datoteke koju trebaš downloadat ili ili kriptirano ključ prema kojem se onda iz baze izvlače podaci koji su potrebni za download.

Problem je u tome što ti nit znaš točno ime datoteke kako je ona spremljana na serveru niti znaš ključ koji je ključan za download... tako da.. slabe su šanse...

mislim, tog developera koji dopusti da se na njegovom serveru odvija takva radnje (20 000 downloada sa jedne adrese) treba protjerat iz posla!

There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money! ----- HP 6715b: Turion X2 64bit, 3 GB DDR2 667Mhz, 120GB SATA disk, X1250 graphics chip, Ubuntu 8.10
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mariik kaže...

pa većina download managera ima opciju batch download..

to što fileovi neće bit baš svi brojevi 0-20000 i nema veze, samo ćeš dobit html file sa 404 errorom, pa to moreš lako pobrisat....

Da li to znači, npr. instaliram GetRight ili tako nešto, i on je u stanju primiti varijablu kao input, i bez obzira što se fajlovi ne nalaze na istoj stranici, skinuti fajlove aaaaa (from 1 to 20000), sa stranica aaaa (from 1 to 20000)??
RAMONES forever!
17 godina
neaktivan
coder_ kaže...

obično se download skripta radi tako da se samoj skripti preda ili ime datoteke koju trebaš downloadat ili ili kriptirano ključ prema kojem se onda iz baze izvlače podaci koji su potrebni za download.

Problem je u tome što ti nit znaš točno ime datoteke kako je ona spremljana na serveru niti znaš ključ koji je ključan za download... tako da.. slabe su šanse...

mislim, tog developera koji dopusti da se na njegovom serveru odvija takva radnje (20 000 downloada sa jedne adrese) treba protjerat iz posla!

Kako misliš da neznam ni ime datoteke ni kako je spremljena na serveru?? Pa naveo sam u prvom postu kako izgleda adresa fajla na serveru. Samo što je naravno za svaki fajl druga adresa. Kakav ključ za download?? Sorry ne kužim. A i ne mogu vjerovat da je nemoguće napraviti neku automatiku sa jednostavnom sintaksom idi tu i tu, i skini od-do??! Pa šta su web "masteri" radili svih ovih godina??
Možeš li me uputiti na neko specijalizirano mjesto gdje se ove teme raspravljaju, možda tamo netko zna?
RAMONES forever!
17 godina
neaktivan

... svakih par mjeseci osvježavam ovo, valjda će mi se posrećiti ...

dakle, postavio isto pitanje (vidi prvi post u thread-u) na nekom web forumu, i dobio sljedeći odgovor:

"Are you familiar with/have access to PHP ?

If so look at writing a small program using stream_get_contents() inside a loop to do what you need."

Nemam pojma šta bih trebao napraviti. Napisati mali program (na čemu, notepadu?) koristeći navedeno unutar petlje? Heeelp! :-)

RAMONES forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice