Word 2003 - problem prazni dokumenti

poruka: 6
|
čitano: 4.551
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problem sa kojim se već drugi puta susrećem.

Wordov dokument sa slike je imao 4-5 stranica i trebao sam nešto pročitati u tom dokumentu i prekopirati u drugi, no kada sam otvorio dokument bio je prazan. 

Dokument zauzima oko 80 kb, piše da ima 67,971 znakova no nema niti jednog jedinog slova, a sa sigurnošću znam da je bio uredu. 

Pronašao sam dva takva dokumenta i sadržaj iz oba mi treba. 

Oba wordova dokumenta su sačinjena na usb sticku i prvi puta sam primijetio da nešto ne štima na sticku prije par mjeseci. Što god snimio na stick - stick pokaže da je presnimljeno, no kad stick otvorim na drugom kompjuteru toga nema. Očito da je problem bio sa stickom i da su se ova dva wordova dokumenta tada našla na sticku. Stick sam preskenirao, nije imao virusa no odradio sam error checking nakon čega se ne manifestuje problem sa stickom, no imam problem sada sa ova dva važna wordova dokumenta.

Word očitava da dokument sadrži znakove no ne prikazuje ih. 

Da li postoji mogućnost da se dokument vrati u izvorni oblik, odnosno da mi postane upotrebljiv?

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Postoji mogucnost,

Prvo probaj taj dokument otvorig u notepadu ili wordpadu - ako nece onda

"kupi" program stelar phoenix data recovery ili tako nekako se zove, ja sam se naposlu sa njime jednom spasio ! Al doslovno, kljucni file sa statistikama posjecenosti mi se bio nekako zbrkao i nisam ga mogao otvorit - ako hoces javi mi se u pp sa mailom i ja cu ti poslatu zipanu verziju koja je meni jako pomogla mozda i tebi pomogne.

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator

Dokument probaj otvoriti u LibreOfficeu i uploadati na Google Docs. Ako ni jedno od toga ne uspije, morat ćeš probati s nekim programima za spašavanje Wordovih dokumenata, kao što je kolega prije rekao.

No, ne polaži mnogo nade u to. Dokument ti je očito oštećen. BTW ne znam je li već ta verzija u pitanju (mislim da je to slučaj s 2007 nadalje, možda i s 2003), no u jednom trenutku Microsoft je prešao na ZIP format za dokumente - napravi duplikat dokumenta i promijeni mu ime tako da ima nastavak ZIP pa ga onda probaj raspakirati. Ako nije prešao na ZIP, pokušaj onda dokument otvoriti nekim običnim tekstualnim editorom, recimo Notepad++. Tom metodom tekst ćeš možda izvući, slike ne.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Wordpad i Notepad ne pomažu, otvaraju prazan dokument. Word 2010 također otvori prazan dokument iako i on prepoznaje da ima 60.000 + karaktera u dokumnetu. Čudno je da oba worda pokazuju da dokument ima pisane karaktere ali ga prikazuju prazne.  

Nema veze, sva sreća pa vodim urednu arhivu, brzo sam našao pisani dokument. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Re: Word 2003 - problem prazni dokumenti
boxer kaže...

Wordpad i Notepad ne pomažu, otvaraju prazan dokument. Word 2010 također otvori prazan dokument iako i on prepoznaje da ima 60.000 + karaktera u dokumnetu. Čudno je da oba worda pokazuju da dokument ima pisane karaktere ali ga prikazuju prazne.

Otvori dokument pomoću nekog hex editora. Bez toga ne znaš što se doista nalazi u datoteci - ne možeš ništa zaključiti otvaranjem u Wordu.

17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, opet problem sa wordom. 

Na poslu imamo pripremljene "obrasce" u wordu, zapravo su to obični word dokumenti, ništa specifično osim što imaju desetke praznih zasivljenih mjesta u koja se može unositi tekst, dok preostali tekst nije moguće mjenjati dok se ne otključa dokument u alatnoj traci worda.  Prije par mjeseci mi se počeo pojavljivati problem dok radim u tim obrascima oni odjednom postanu samo "za čitanje" i nedozvoljavaju snimanje ispunjenog obrasca pod istim imenom. Tom sam doskočio tako što ih snimim pod izmjenjenim imenom, ali bez obzira ne znam što je uzrok tome. Zašto obrasci sa kojim se prethodno može normalno raditi (ispunjavati, snimati, mjenjati sadržaj) postanu prilikom rada na njima "samo za čitanje"? Radi se o word 2003.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice