Imam tek nedavno kupljen prenosivi HDD i kada ga priključim na računalo s windowsima 7 radi, a kada ga priključim na burazov komp gdje je XP, ne očitava ga. U čemu je problem?
EDIT:Proizvođač je Transcend - Store Jet 160GB
Imam tek nedavno kupljen prenosivi HDD i kada ga priključim na računalo s windowsima 7 radi, a kada ga priključim na burazov komp gdje je XP, ne očitava ga. U čemu je problem?
EDIT:Proizvođač je Transcend - Store Jet 160GB
nisam siguran, ali mislim da treba ovako... 
desni klik na my computer - management - disk management - nađeš taj hard disk pa desni klik add drive letter
ispravite me ako griješim
Probaj ukopčat hdd na usb na matičnoj (znači iza), ako si ukopčavao u onaj na kućištu. Ukopčaj oba usb-a ako imaš dvoglavi kabel. Čuje li se onaj "Device connect" zvuk kad ukopčaš hard?
Probaj ukopčat hdd na usb na matičnoj (znači iza), ako si ukopčavao u onaj na kućištu. Ukopčaj oba usb-a ako imaš dvoglavi kabel. Čuje li se onaj "Device connect" zvuk kad ukopčaš hard?
Čuje se, ali se neće pokazati disk
EDIT: Riješio sam, nije bio instaliran service pack 3, a u service packu 2 nisu još ni znali za prijenosne HDD-ove
Čuje se, ali se neće pokazati disk
Onda napravi kako je Jurluk napisal : desni klik na My Computer ,Manage i tu idi na Disk Management. Pronađi disk po veličini i vidi dali ima dodjeljeno slovo (D ,E ,X).
Ako nema ,dodjeli i odmah će se pojaviti u windows exploreru.
Edit : nije bil problem u SP-u ,nego si vjerojatno restartal PC i on je automatski dodijelil slovo disku!! Itekak je bilo prenosnih diskova i prije SP3!!
Heh, ja danas imao muke WD Mybookom, tj ext. hardom na sedmici, zajebavao se cijelo popodne danas.
Oso na stari komp koji koriste moji klinci, i kad tamo na sedmici proradio isprve, ali na mome notebooku nista.
Pa sam na kraju naparvio update intelovog USB kontrolera, iso rucno trazit novi device i tadaaa, proradilo :-))).
što se tiče externog hdd-a, ja imam WD i meni je bila ista stvar MORAŠ FORMATIRAT HDD! i to je to!!!
naravno ako je prvi put u upotrebi, ako ga nisi prije koristio