Windowsi XP mi ne očitavaju vanjski HDD

poruka: 7
|
čitano: 3.787
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Windowsi XP mi ne očitavaju vanjaski

Imam tek nedavno kupljen prenosivi HDD i kada ga priključim na računalo s windowsima 7 radi, a kada ga priključim na burazov komp gdje je XP, ne očitava ga. U čemu je problem?

EDIT:Proizvođač je Transcend - Store Jet 160GB

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 16:43 (308gtsfan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windowsi XP mi ne očitavaju vanjaski

nisam siguran, ali mislim da treba ovako... http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-undecided.gif

desni klik na my computer - management - disk management - nađeš taj hard disk pa desni klik add drive letter

ispravite me ako griješim

Atomska bubamara. | Pogledajte Moj PC :)
16 godina

Probaj ukopčat hdd na usb na matičnoj (znači iza), ako si ukopčavao u onaj na kućištu. Ukopčaj oba usb-a ako imaš dvoglavi kabel. Čuje li se onaj "Device connect" zvuk kad ukopčaš hard?

17 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Probaj ukopčat hdd na usb na matičnoj (znači iza), ako si ukopčavao u onaj na kućištu. Ukopčaj oba usb-a ako imaš dvoglavi kabel. Čuje li se onaj "Device connect" zvuk kad ukopčaš hard?

Čuje se, ali se neće pokazati disk

EDIT: Riješio sam, nije bio instaliran service pack 3, a u service packu 2 nisu još ni znali za prijenosne HDD-ove

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 19:20 (308gtsfan).
16 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

Čuje se, ali se neće pokazati disk

Onda napravi kako je Jurluk napisal : desni klik na My Computer ,Manage i tu idi na Disk Management. Pronađi disk po veličini i vidi dali ima dodjeljeno slovo (D ,E ,X).

Ako nema ,dodjeli i odmah će se pojaviti u windows exploreru.

Edit : nije bil problem u SP-u ,nego si vjerojatno restartal PC i on je automatski dodijelil slovo disku!! Itekak je bilo prenosnih diskova i prije SP3!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 19:28 (kizo2703).
17 godina
protjeran
Windowsi XP mi ne očitavaju vanjski HDD

Heh, ja danas imao muke WD Mybookom, tj ext. hardom na sedmici, zajebavao se cijelo popodne danas.

Oso na stari komp koji koriste moji klinci, i kad tamo na sedmici proradio isprve, ali na mome notebooku nista.

Pa sam na kraju naparvio update intelovog USB kontrolera, iso rucno trazit novi device i tadaaa, proradilo :-))).

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windowsi XP mi ne očitavaju vanjski HDD

što se tiče externog hdd-a, ja imam WD i meni je bila ista stvar MORAŠ FORMATIRAT HDD! i to je to!!!

naravno ako je prvi put u upotrebi, ako ga nisi prije koristio

Sve što nemožeš napravit sam, postoji netko tko će pomoć...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice